reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam . ;)

dorom5 wiadomo jest czego zazdroscic ,ale ze niedlugo i Ty uslyszysz bicie serduszka swojego synka. :) ;*

Ja też prostuje wlosy i uwazam , że cena nie ma znaczenia ja mam prostownice za ok 150 zloty i jest bardzo dobra, wczesniej uzywalam za niecale 100 zloty i roznila sie tylko firmą . :) ja wyprobowalam wszystkie rodzaje prostowic i polecam ceramiczne plytki koloru żółtego i czarnego ponieważ najmniej palą wlosy i nie ciągną . Z moich doswiadczen biale plytki wogole sie nie sprawdzają, ale wiadomo kazdy ma inne zdanie. :)
Piszecie o krwawieniu mialam dzis probny egzamin i 3 godzininy na nogach , poszlam do ubikacji i zobaczylam na wkladce troszke krwi .Pozniej jej juz nie bylo, dzidzia energiczna jak zawsze wiec nie ma co panikowac. ;)
Do szpitala jestem już spakowana, wszystko dla malej jest poza wozkiem. A dzis kupilam sliczną posciel. W sumie nie wiem czy drogo bo nie porownywalam cen za baldachim, ochraniacz + nadglowek, poszewka na kolderke i podusie dalam 142 zl + 20 zloty stelarz.
powiem wam ,że niby tak duzo rzeczy nie kupilam dla malej ale kasy poszlo multum.
Pozdrawiam. :)

reklama
adilea ja dostałam okresu pomimo karmienia piersią. I myśle że to już jednak okres tylko że na początku on zawsze inaczej wygląda..

umi2 ja będąc w ciąży też byłam bardzo rozkojarzona i wszystko robiłam nie to co trzeba..

pola997 to że tańsze nie zawsze oznacza gorsze. Nie wiem czy są jeszcze inne ale najlepsza jest z ceramicznymi płytkami.

Maagda_ ja mam z białymi płytkami i bardzo sobie ją chwalę.
Co do pościeli to ja za 11 rzeczy (o taką POŚCIEL 11-el.120x90 cm.SUPER12 WZOR.-SUPER CENA (552878935) - Aukcje internetowe Allegro w żyrafki ecru) i zapłaciłam w sierpniu za nią 175zł.

Ostatnia edycja:
Maagda_ Ja mam własnie z tymi żółtymi i z tymi białymi. Ta z żółtymi to jest okropna jak dla mnie, zreszta moja mama tez jej nie uzywa, a ta z białymi nie ciagnie nie przypala jest ok. Zalezy chyba na jaką sie trafi:-)
AdiLea Dobrze ze słabsze:-) moze z dnai na dzien bedzie coraz lepiej.
Galarecia Wiec to mozna powiedziec skutek uboczny eh... pocieszajace jest to ze juz tylko 2,5 miesiaca. A co do prostownic to mam takie zdanie jak ty z białymi płytkami sa lepsze, ale wiadomo zalezy od upodoban.

kaska19 - Wiesz, chyba każdy tak ma , że czasem przychodzi taki okres, że wszystko wydaje się beznadziejne itd. Ale uszy do góry, jutro napewno będzie lepiej. Może zrób sobie ciepłutką kąpiel, pomaluj paznokcie i takie tam.
Na poparwę humoru.

galarecia - Jak widać, każde Dziecko jest inne i to co pomaga jednemu nie muszi drugiemu :)

umi2 - Czasem trzeba tak zaszaleć tym bardziej jak mała nie ma w co sie ubrać. Ale w sumie wydałam na te ubranka 40 zł tylko.

BlackWizard -Całkiem niedawno pytałam własnie tutaj na forum jak to jest z tym okresem po porodzie. I tydzień po tym sama dostałam. Niby teraz (córcia ma 8,5 miesiąca) też jeszcze karmię trochę piersią ale mimo to dostałam. Tylko bardziej to było plamienie przez 2 dni niż krwawienie.

no teraz juz lepiej---te spacerki naprawde czynia cuda:) mala byla z tatusiem godzinke na dworze i teraz nie marudzila przy cycu, zjadla ladnie i duzo i sobie spi....nie jest taka marudna jak przez ostatnie 3 dni....a ja wczoraj dalam mojej malej pierwszy raz bebiko...nie jestem z siebie dumna ale co tam...jakas bylam zdolowana wczoraj ,mala ciagnac nie chciala to jej zrobilam na noc...ale nie za bardzo jej smakowalo..wypila moze 50ml....reszte ja:p ale nie smakowalo mi wcale....

ja mam prostownice zbilaymi plytkami i na paczatku byla zajebista...a teraz ja nie wiem---wlosy sie po prostu pala! chcialm ja wyrzucic ale siostra (to ona jest na zdjeciu z moja mala)mi nie pozwolila---dalej morduje sobie nia wlosy---i nie dziwi ze ma rozdwojone alebo raztrojone koncowki:p

black---tak ja zaraz po porodzie tez ufarbowalam wlasy bylam u fryzjera,na solarce nawet...a teraz z domu nie moge wyjsc....bo chora jestem, mam strasznie przekrwione oczy....i opryszczke na pol twarzy...nawet mi sie umyc wlosow nie chce....ale cigale mam nadzieje ze jutro bdzie lepiej:)

ta posciel z zyrafki ma wziecie:)moja ciocia miaja taka i kuzynka tez:p mi tez sie podoba :) ale ja posciel dostalam...taka jakby z polarku:psuper

pieknie wygladalaluscie w dniu slubu...ja tez bym chciala wyjsc kiedys na maz...ale za ojca nelusi raczej nie....:p jestescie takie odwazna biorac slub w tak mlodym wieku...

ja mysllam ze dostalam okres---bo leciala ze mnie krew ale malutko---myslalam ze sie rozkreci po dwoch trzech dniach ale nie...nie wiem co to bylo....bylam u gina mowi ze ok jest...i ze sluzowka jest juz "gruba" wiec okres powinien sie pojawic...a teraz tez cos ze mnie leci....ale po kropelce,i najczesciej rano tylko....

Ostatnia edycja:
panistepelek E 40 zł to nie wiele a ubranka śliczne warto było:-)
Kaska19 No nie... biedne dziecko mamie nie smakuje a Nela musi pic:-p eh ja to sie czasem zastanawiam czy takie małe dzieci to musza takie iedobre rzeczy pic:-p

Galarecia. umi2, BlackWizard to nie wiem u mnie sie wogole nie sprawdzila po 2 uzyciach poszla do kosza. Ja mam bardzo geste wlosy i w dodatku loki i mnie ta prostownica bardzo ciagnela wlosy. Ja jestem bardzo zadowolona z czarnych, ceramicznych plytek.

Kaska mi też się solarium marzy, ale czekam aż mi trochę brzuch powróci do formy żeby żadne plamy się nie porobiły. I w sumie przez całą ciążę solarium brakowało mi chyba najbardziej, bo wcześniej chodziłam regularnie :-)
Panistepelek to i tak długo miałaś spokój od okresu. Ja napewno dostanę szybciej, bo piersią nie karmię. Zobaczymy co gin mi powie po wizycie.

A apropo mojej rany po nacięciu to chyba wszystko W KOŃCU zaczyna się goić, bo zaczęło mnie swędzieć jak cholera. No i mniej boli, opuchlizna też jakby ciut mniejsza. W końcu zaczynam jako tako funkcjonować. Nawet po godzinie spacerowania z Julką mnie nie bolało, mimo że zawsze już po pół godziny marzyło mi się wygodnie położyć.

reklama
BLACK- no właśnie u mnie są okresy że pokarmu mam tyle co "kot napłakał" wtedy czasem muszę dać butlę.... a czasem jest ok. W jednej piersi prawie wcale nie mam:dry: mały nie chce w ogóle jeść z prawej... próbowałam odciągać żeby utrzymać laktację ale dupka... nic nie dało... Pije jakieś ohydne herbatki na utrzymanie laktacji(z zatkanym nosem, na łyka) bo inaczej się nie da... (wchodzi gorzej od wódki:-p) ale na razie lecimy na jednym cycku...

Adilea- wiesz, ja tak miałam po ok miesiącu po cesarce,(już wtedy niby przestałam krwawić) że dostałam nagle krwotoku... tzn nie był duży ,ale krew leciała mocno czerwona... Ponoć zdarza się jak się np przemęczysz, coś podniesiesz.... Ale jeżeli leci Ci bardzo mocno to może lepiej idz do lekarza jak naj szybciej...

-co do okresu lekaz mi powiedział,że okres można dostac nawet jak się karmi... i w cale nie jest prawdą ,że okres się pojawia jak się przestanie karmić. Może tak się zdarzyć,ale nie musi...

Do góry