reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Asiowo no właśnie wszyscy mi mówią, że to najfajniejszy okres. Pewnie nim się obejrzę Julka skończy pół roku, bo mi się wydaje jakby się wczoraj urodziła, a dziś 4 tygodnie mijają, aż się wierzyć nie chce :eek:
AdiLea nie kracz ;-) Może uda się kolki uniknąć. Ja to Cię podziwiam, że tak tej diety przestrzegasz. Ja zjeść lubię i nie wytrzymałabym na chlebie, wodzie i indyku.

reklama
Black... Ty mówisz, ze Twoja córcia sie wczoraj urodziła, a ja co mam powiedziec:-p Mała niedługo skonczy 8 miesiecy, a ja sie czuje tak jakby ona tydzien temu sie urodziła, czas okropnie pędzi!!!:tak:

Adilea, współczuje tych kolek..., ja na Twoim miejscu napiłabym sie jakiegos soczku, np. jabłkowego, dziecko przeciez witamin potrzebuje, a skad ma je brac, z wody i chleba:eek:

Położna w szpitalu to za soki ciągle się na mnie wściekała, bo twierdziła, że właśnie od nich (od owoców również) dziecko może mieć kolki i należy pić tylko i wyłącznie wodę mineralną niegazowaną i od czasu do czasu kawę zbożową. W moim przypadku jednak kolki po sokach się nie sprawdziły, piłam je i do dzisiaj nie wiemy jak kolka u dziecka wygląda :-)

No własnie tez juz słyszałam takie opinie, ale moim zdaniem to jakies wymysły...:zawstydzona/y: Mi połozna kazała wrecz pic soki, szczegolnie jabłkowe. Zabroniła cytrusowych i pestkowych typu brzoskwinia, itp...:tak:Kawy miałam nie pic w ogole, a herbatki owocowe:tak: Małej nic nie było i nie ma... Przeciez dziecko tez musi cos zjeść odzywczego, a nie tylko wode:nerd:

Ja tak czekam zeby te kolki sie skonczyly bo nawet nie moge sie nacieszyc coreczka. Obie sie tylko meczymy. A potem to bedzie cudnie:tak:.
Black ja tez lubie zjesc. Ale jak cokolwiek wprowadze do mojej diety to po kilku godzinach ryk jest taki ze zaczynam żałować ze w ogole pomyslalam o jedzeniu. Nie wiem dlaczego mala tak silnie reaguje:-(. Pediatra mowi ze jeszcze 2 miesiace i jej brzuszek powinien sie uspokoic.

AdiLea współczuje Ci, moja niuńka od początku nie ma żadnych problemów brzuszkowych. Tylko jak pierwszy raz jej podałam mieszankę zamiast cyca to miała później ciut twardawą kupkę, ale zaczęłam dopajać herbatką z kopru włoskiego i wszystko jest ok. A swoją drogą ciekawe skąd biorą się te kolki

jejku dzieki bogu nas kolki ominely....jak ja moge narzekac ze niegrzeczne dziecko mam....jem wszystko na co mam ochote:p a neluska W NOCY SPI JAK ANIOLEK(za to w dzien spi 3 razy po pol godziny!) od czasu kiedy nie wychodzimy na spacerki tak ma...bo pogoda taka wstretna! a ja chora caly czas.....jeszcze cos mi sie z oczmi porobilo....strasznie mnie swedza...rano wstaje spuchnieta i cale oczy rzesy mam ropą oklejone....zeby tego bylo malo zrobila mi sie opryszczka ma dolnej wardze--zasyszylam ja....a dzis rano i tak mi sie zrobila---na gornej-nawet neli pocalowac nie moge....--wygladam jak gowno i tak sie tez czuje....pam,ietam jak niektore z wasprzechodzily na mm zalamania i depresje...przyszla kolej na mnie...wszytko poteguje brak kontaktu z ludzmi i permanentne siedzenie wdomu przed tv....caly rozklad teletygodnia znam juz na pamiec...,.

Witam mamusie:)
tak czytam ten watek i teskno mi sie zrobilo do chwil kiedy Darus mial kilka tygodni...Teraz ma roczek i chodzi juz, wiec latam za nim jak wsciekla,chwili spokoju nie ma bo atakuje szuflady i szafki i wyciaga co popadnie.A taki odkurzacz z niego ze szok!,nawet najmniejszy okruszek zauwazy i do pycha pakuje.Ja nie mialam klopotow z kolka,ale jakies bole brzuszka sie zdarzaly i wtedy pomagala herbatka na trawienie HIPP i suszarka:)Fakt ze czas szybko leci,mi tez sie wydaje ze wczoraj rodzilam,pamietam kazdy moment a tu prosze maly juz roczek skonczyl.
pozdarwiam cieplutko

reklama
umi - Ja czasami tez użyje lakieru, pianki czy prostownicy ale rzadko. Jak mam dłuższe włosy to na ogół chodze poprostu w kitce więc nie potrzeba tych specyfików :p

Black - Jak zaczynałam mojej klaudii rozszerzać dietę to też miała problemy z kupką i również podoawałam jej herbatke koperkową - uważam, że naparwdę pomaga.

U Nas nocka raczej kiepska. Za to byłam przezd południem w mieście i kupiłam parę ciuszków dla Małej bo szybko wyrasta z tego co mamy.

Załączniki

• P2121298.jpg
    P2121298.jpg
    26,9 KB · Wyświetleń: 47
Do góry