reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

witam:)

dorom- fakt skurcze zdarzają się te tzw braxtona hicksa czy jakoś tak. Norma jest tak do ok kilku, ja odczuwałam kilkanaście i też było ok. Jak nie ma krwawienia, nie boli bardzo to chyba jest ok. (tak mój lekarz mówił;-))

galarecia-zaręczyny 14 lutego romantyczne:-p u mnie były podczas oglądania jakiegos durnego filmu:-p no i w kwietniu slub , a ja nie wiem w co się ubrać( szkoda mi kasy na suknie, którą założe raz:-p) nie wyobrażam sobie pierwszego tańca,itp. dla mnie tragedia.:zawstydzona/y:

Adilea- a nie byłaś u lekarza ?(on powinien najlepiej doradzić co na te kolki) biedna Ty się męczysz i Hania też:-( coś musi małej pomóc =)

dziś przjeżdza do mnie koleżanka( teraz nie jestm u siebie tylko u przyszłej teściowej na wsi;-)) zawsze jakaś rozrywka:-p ale nie mogę nażekać zawsze jak chcę gdzieś wyjść , mój Grzesiek,albo moja mama zostanie z moim Króliczkiem:tak:

reklama
Witam!
U nas nocka spokojna.
Wczoraj na wieczór moja siostra z mężem przyjechała do nas więc nie będe się tak często dziś i jutro udzielać..

panistepelek napewno już niedługo Klaudusia będzie miała ząbki.. A Ty lub mąż mieliście wcześniej ząbki niż w 8m-cu??

anetka551 poród miałam bardzo lekki w porównaniu z porodem dziewczyny która leżała za ścianką na porodówce. Rodziła 14godz i się bardzo męczyła..
No w takim razie życzę Ci tak łatwego porodu jak ja miałam.

EWI44 to nie dobrze że dzieciaki chore. Zdrówka życzę..

Maagda_ ja na Twoim miejscu bym wybrała się do lekarza z tymi upławami.

dorom5 z tego co pamiętam to takie skurcze występują i nawet mają swoją nazwę (tylko nie pamiętam) i jak są chyba 2 razy na dzień czy jakoś tak to normalne. Ale poszukaj w necie i doczytaj bo pewna nie jestem..

umi2 kinkiet sperowy. Aż ja się na taki napaliłam.. Tylko my nie mamy kasy na takie rzeczy:-(

AdiLea spokojnie. Nie denerwuj się bo mało całe te nerwy wyciąga wraz z mlekiem z cyca.. No i uważaj na swoją dietę..
Bedzie dobrze..

pola997 mój G. mi się właśnie oświadczył w kinie.
Co do suknie to kup jakąś taką skromną np. na allegro.
Podam Ci parę linków:
Piękne HAFTOWANE suknie - ŚLUBNE, BALOWE (535915875) - Aukcje internetowe Allegro
PIĘKNA SUKNIA ŚLUBNA rozmiar 38 (546536601) - Aukcje internetowe Allegro
***Przepiękna suknia ślubna*** (541351108) - Aukcje internetowe Allegro
SUKNIA ŚLUBNA ~ szyta na miarę ~ klasyka ~ ANNA (545865044) - Aukcje internetowe Allegro
SUKNIA BALOWA ~ usługa szycia, tkanina ~ VERONICA (546413801) - Aukcje internetowe Allegro
Suknia Ślubna ~ CAŁOŚCIOWA na miarę ~ AMANDA (546504505) - Aukcje internetowe Allegro
http://www.allegro.pl/item539244289_suknia_balowa_usluga_tkanina_roza_rosita_pastell.html

albo poszukaj sama. Naprawdę wiele tego jest. Albo możesz od kogoś używaną odkupić..

Ostatnia edycja:
pola997 Galarecia ma racje na allegro są naprawde tanie, a mozesz tez isc do wypozyczalni sukien slubnych tak tanio wypozyczysz moja kuzynka nie miała kasy na sukienke i wypozyczyła i nikt by nawet nie powiedział ze nie jest specjalnie na nia szyta. Wygladała w niej genialnie. Tobie napewno tez uda sie cos znaleźć.
Galarecia Wiem co czujesz jesli chodzi o kase... My niestety musimy kupic jakis kinkiet bo w pokoju nie ma zadnego zyrandola nawet zarówki nie było dopiero mój T robił zeby jakos tam odnowic. to samo mam w przedpokoju i kuchni o samych żarówkach jestesmy no ale do przedpokoju i kuchni to takie za 25 zł znaleźlismy bo na lepsze to raczej ciezko by było kase uciułac. Ja sie cieszte ze mama T dała nam taleze filizanki i takie tam rózne akcesoria od mojej mamy tez cos dostane. Jak patrzyłam na ceny najtanszych kompletów to płakac mi sie chciało. Ja sobie tłumacze to tak ze jak znajde jakas prace to bedzie nam łatwiej.

No wlasnie bylismy dzisiaj u lekarza i okazalo sie ze te koli to moja wina.Piłam soczki marchewkowe bo połozna mowila ze moge:dry:.Jak widac nie moge.Eh zobaczymym co bedzie dalej.Powtarzam sobie 'jeszcze dwa miesiace i kolki znikną':-p.

Btw Haniowy tatuś poczuł się i zaczyna bawic sie w rodzica;-).Przyjezdza do nas i zajmuje sie mała zebym ja mogla sie np wyspac.Niewiem co mam o tym myslec:oo:

umi2 jak czytałam o tym kopniaku, to tak się zastanawiałam, że od wczoraj żadnego nie dostałam i już oczywiście zaczęłam się martwić, ale w tym momencie dostałam takiego porządnego :p chyba dzidzia wyczuwa moje głupie myśli :D

pola997 a sukienka nie może być bardziej skromna, prosta ? Ja bym z chęcią kupiła taką, gdybym miała brać ślub PRZEŚLICZNA SUKNIA w Suknie ślubne - Szafa.pl moim zdaniem jest naprawdę śliczna :tak:

AdiLea to chyba dobrze, że tatuś zajmuje się córeczką ? :-)

Ja niedawno wróciłam z jazdy. Na szczęście wszystko poszło dobrze :) Żebym tylko tak też jeździła na egzaminie! :tak: Wczoraj zamówiłam na allegro wózek :D Co prawda to trochę wcześnie, ale nie dam rady później wszystkiego naraz kupić, więc pomału kupuję to co potrzebne :-p

adilea w takim razie ciesz się że tatuś zajmuje się córeczką. I on widać ma z tego radochę i Ty pożytek bo możesz np. się wyspać albo posprzątać w domku. Może wkońcu zrozumie jakie skarby posiadał..

umi2 no właśnie my gdybyśmy się wyprowadzali to pewnie też byśmy musieli takie rzeczy kupować jak kinkiety.. Ale niestety.. A talerze jakieś i itp to też nasze mamy by nam dały. My z mężem ostatnio dostaliśmy 2 zasłonki od jego mamy i jakiś komplecik filiżanek (bo jej się nie podobało i by wyrzuciła i zapytała się czy chcę, no a jak będziemy na swoim to napewno się przydadzą).

galarecia, umi - macie racje. zaraz przeglądne linki... poszukam czegoś...;-) dzięki wielkie!!!:tak:

Adilea- to dobrze ,że się poczuwa. Jaki by nie był jest ojcem Małej i powinien się nia zajmować. Tobie będzie na pewno lżej:tak: czemu dwa miesiące i kolki mają się skończyć?:-) skończą się szybciej;-) zobaczysz:tak:

Ostatnia edycja:
Galarecia No ja od mojej mamy mam jeszcze żelazko dostac no ale wiadomo troche musimy sobie sami poradzic bo nasze mamy to z kasą nie wydolą. Ciesze sie ze mój tata wysłała kase na wózek bo normalnie masakra. Wiesz ja myslałam ze wiele nam nie bedzie trzeba a tu sie okazuje ze najwiecej kasy na jakies dupersztyki wychodzi Ja wczoraj tez dostałam 2 firaneczki bardzo mi sie podobały tyko szkoda ze na okno nie beda pasowac bo u nas okno niewymiarowe ale to są takie na teraz zeby zasłonic okno.
Ja na twoim miejscu tez bym wzięła:-p co sie maja marnowac wam sie zawsze przydadzą a kiedys tam kiedys kupisz sobie takie ze hoho ( ja tak sobie marze ze tak u mnie bedzie a narazie wystarczy mi to co jest)
anetka551 Ja jak mnie kopnął to nie wiedziałam co sie stało jakos zapomniałam ze w ciazy jestem:-p dosc czesto mi sie to zdarza:-p Dobrze ze jazda ci wychodzi. Ja pamietam dzien przed egzaminem miałam jazde i z zawracania na 3 zrobiło sie na 7 nic mi wtedy nie wychodziło nawet 3 razy pierwszenstwo wymusiłam a na egzaminie wszystko gładko nawet parkowanie równoległe mi wyszło mimo ze wczesniej ani razu poprawnie nie zrobiłam:-p
pola997:-) szkaj szukaj a potem si pochwal:-)
mikus_a Wszystkiego naj naj dla córeczki:-) żeby rosła duuuza i zdrowa.

Ostatnia edycja:
MIKUSIA Wszystkiego najlepszego dla Julki. Żeby zdrowa była i żeby nie psociła. Całuski!
ANETKA Fajnie że Ci dobrze jazda idzie. Na egzaminie pewnie też będzie tak samo.
POLA Ja na swój ślub miałam wypożyczoną suknię, skromna, no i jeśli było trzeba to ja przerabiali żeby pasowała na mnie. Poszukaj w wypożyczalniach i z pewnością znajdziesz odpowiednią dla Ciebie.

reklama
dorom - Jesli tego typu skurcze sie powtózą może warto iśc do lekarza zapytać co i jak.
Co prania ubranek to ja przez jakies pierwsze 2 miesiące prałąm w takich specjalnych dla bobasó a potem już w normalnych.

umi2 - Widzę że coraz większe postępy w remońcie :).

AdiLea - Współczuję z tymi kolkami. Nas na szczęście to omineło.

Galarecia - Szczerze mówiąc nie wiem kiedy u mnie zaczeło się ząbkowanie, bo mama nie pamieta już ale powiedziała, że napewno w 8 miesiącu to już jakiegoś miałam.

Ostatnia edycja:
Do góry