reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

pola997 - Nio oczywiście że dam rade. Super ze Synek sie tak rozwija :tak:
Umi2 - No tak to juz jest, ta która idzie ma dobrze i ta druga zazdrości :-p Ja kupiłam płyn Lovela. Zastanawiam się czy np. bluzy ktore nie bede bezpośrednio zakladac na gole ciałko moge poprac w Vizirze, a te ciuszki jak body w proszku dla niemowlaków :confused: Czy lepiej wszystko w tym jednym proszku.
anetka551 - Ja juz dwa razy prasowalam ciuszki te co mam :-p Sprawia mi to ogromną frajde :-p
EWI44 - Biedny Synek :-( Oby szybko przeszło.
Maagda_ - Juz za 26 dni porod, ale zazdroszcze Tobie :tak:

Dziewczyny wiec mam pytanie! Jestem w 28tc. Czyli weszłam w III trymestr :tak:
I pierwszy raz poczułam takie 2-3 ściski w kroczu :dry:
Odczułam to jak skurcze, niezbyt przyjemne. Ze zdenerwowania siedziałam pozniej jakis bo nie wiem czy to normalne. Później czytałam że w III trymestrze moga wystepowac skurcze ale wole popytac.

reklama
DOROOM Ja niestety Ci pomoc nie mogę. Zapomniałam już jak to jest być w ciąży choć całkiem niedawno to było. Może dziewczyny Ci pomogą.
MAGDA Jeśli masz uplawy lepiej pójść do lekarza żeby dał jakieś globulki żeby ich się pozbyć. Szczególnie jak jesteś praktycznie przed porodem.

Dorom kochana po pierwsze nie denerwuj sie tylko obserwuj swoje cialo:tak: ja tym bardzije nie pamietam takiego czegos.. mnie glownie twarnial brzuch, i bolalo mnie jak na okres..
ale obserwuj - jak bedzie dalej Cie cos niepokoic to jedz na pogotowi albo zadzwon do gina.. Na moje to dzidzia cos Ci uciska..:tak::-)ale nie dam sobe reki uciac..
A co do proszku to ja od samego poczatku pralam w Vizirze sensitiv a plyn do plukania to byl Silna sensitiv i Lence nigdy nic nie bylo:tak:

dorom5 Takie cos jest normalne tak stwierdził mój lekarz bo pytałam go o podobne bóle tego typu plus czeste kolki i on stwierdził ze mogą sie pojawic skurcze, ale jesli nie trwaja dłuzej niz 2 do 3 godzin nie nasilaja sie i nie powtarzają co dziennie to jest to normalne zjawisko. Ja na wizyte weszłam w pół zgięta taką kolke straszną miałam omało nie wyłam a ten mi mówi ze to wszystko tak ma byc. Ale wiesz mozesz zawsze zadzwonic lub isc do swojego gina:-) tak dla pewnosci.
BlackWizard To moze mnie sie taki okruszek kochany urodzi niech wazy sobie ile chce byleby był zdrowy:)
Galarecia świeta racja najwazniejsze zeby miał apetyt nie chorował i był wesołym dzieckiem.
anetka551 Napewno ci sie uda:-) jeszcze z brzuszkiem mysle ze powinno byc łatwiej:-)
EWI44 Biedne dzieciaczki. Lepiej zeby był ten antybiotyk bo po nim napewno szybko wrócą do zdrowia. Ale ze oboje są w jednym momencie chorzy to masakra

Musze sie pochwalic ze w kuchni: szafki powieszone sufit wybieloby i kawałek scian ale trzeba jeszcze raz pociagnac jak wyschnie, fugi nałozone, i w pokoju okno umyte. Jak mama mojego T usłyszałą ze okno myłam to myslałam ze mnie pobije eh no coz brudne było, a jak chce to zostało w kuchni jeszcze takie strasznie osyfione to moze umyc:-):-p

Edit: A taki sobie własnie zamówilismy kinkiet do pokoju.
http://www.allegro.pl/item540556321_rodzq30n_kinkiet_potrojny_chrom_jasny_zielony.html
Zachorowałam na jego punkcie dzis w sklepie no, ale w tym sklepie to on kosztował 140 zł i odrazu go sobie z głowy wybiłam.

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny:-)
Ja się tylko melduję,że żyję,bo nie bardzo mam kiedy pisać...Trochę poczytam,ale i tak nie nadążam...

Dorom ja tak,jak Basia od początku prałam ciuszki małego w Vizirze sensitive i w płynie do płukania Silan sensitive.I nic mu nie było:tak: Stwierdziłam,że jak go uczuli to wtedy zmienimy,a tak to nie ma sensu wydawać tyle kasy na specjalne dziecięce proszki i do tego przyzwyczajać go do tego,bo później ciężko byłoby zmienić.Po za tym wiadomo,że nie piorę jak mam 5 rzeczy,a nie będe czekać aż nazbiera się pełna pralka Fabianka ubranek i piore nasze rzeczy razem.

Ewi współczuję dzieciaczkom...Namęczą się bidulki...A Ty razem z nimi:zawstydzona/y: Życzę szybkiego powrotu do zdrowia:tak:

Umi Widzę że przygotowania mieszkania idą pełną para. Jejku radość aż ulatnia się z Twoich postów.
Co do proszku to ja piore w Loveli i jestem z tego proszku zadowolona.

Dzięki dziewczyny :tak:
Cóż bede obserwowac dalej, narazie nic nie odczuwam. Zobaczymy jutro :tak:
Ale mam nadzieje ze wiecej tego nie poczuje, bo tylko sie denerwuje ze bedzie wczesniak :-(

A'propo wczesniakow, dzis dowiedzialam sie ze moja kuzynka urodzila sie w 38tyg. i wazyla 1,5kg. :dry: Bo ciotka chorowala na cos, i jedzenie do plodu nie docieralo, i wogole miala podtrzymywana ciaze. Straszne :no:

Umi2 - Gratuluje zakupu :tak:

Ja na chwilke.Znowu nie nadrobie:sorry2:.Mała ma kolki, wyje dniami i nocami:-(.Juz czasem mam ochote wyjsc z domu i nie wrocic.Zła mama jestem:-:)zawstydzona/y:

Witam z rana.
DOROOM 38 tydzień to jeszcze może być ale że dziecko tak malutko waży to straszne. Takie maleństwo to tyle co na dłoni się mieści.
ADIlEa Spokojnie dziewczyno. Kup w aptece jakieś środki na kolki. Dziewczyny na pewno Ci doradza jakie są najlepsze. Zła mama nie jesteś z pewnością. Każda z nas ma czasami myśli podobne do Twoich, ważne że to tylko myśli a nie czyny.
U nas nocka taka sobie. Mareczek obudził się o 24 o 3 i o 6. Wolałam wczorajszy układ. Jak spał 4 lub 5 godzin bez przerwy.

reklama
Witajcie.
Ja normalnie po wczorajszym padam z nóg. Spałam całą noc obudziłam sie o 8 bo takiego kopniaka dostałam ze myslałam ze cos mi sie tam w srodku urwało. No ale nalezało mi sie bo biednego malucha przygniotłam. Nie wiem kiedy oducze sie spac na brzuchu... Dzis idę po firaneczki i zasłony. Wyciągnęłam kase od biednego T i bede szalec:-p
EWI44 Tez mam zamiar kupic cos z Loveli no ale sie zastanawiam co jest wydajniejsze płyn czy proszek. Heh no to moze co drugi dzien Mareczek przespi ci dłuzej:-) Oby dał sie mausi wyspac.
dorom5 Widze ze ty tez masz jakies schizy na punkcie wczesniaków ja od tygodnia wchodze na wątek wczesniaki i podczytuje, porównuje ze swoim małym i zastanawiam sie czy jakby cos to dałoby sie go uratowac. Juz bym chciała zeby było po wszystkim.
AdiLea Eh biedna mała musi sie tak meczyc...

Do góry