reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

POLNA to ma lato musisz zamontować rolety w oknie .....a dziękuje już śniadanie wszamałam ...teraz patrze co moja szarańcza wyprawia ,bo D jest po nocy i nie mogą za bardzo hałasować bo śpi ,ale ja mu się dziwie że jak któreś się drze czy piszcze to on nie słyszy!!!!
Fajnie masz że Ala ci tak zasypia ,mi dzieciaki chodziły spać tak o 20 ,ale traz się przestawiły i jest to męczarnia bo trzeba wstać tak 7-8 i męczyć się cały dzień,Oliwka ma 1 drzemke ,a Bartek 2 ale ja i tak nie znajduje czasu żeby obejrzeć film.....

ech niech będzie te lato wywale ich do ogrodu i będą brakać

reklama
Polna Do Ciebie to mozna zegarek ustawiac:-p prawie co dziennie o stałej porze:-) Co do zasypiania to powiem wam ze ze mna mieli rajskie zycie zawsze po wieczorynce szłam spac nie zaleznie od tego czy to było lato czy zima. I powiem wam ze długo tak było bo chyba do 2 klasy podstawówki z tym ze do 3 roku zycia miałam jedna drzemkę w południe a potem to juz latałam wiec moze jak ala zrezygnuje z drzemki to bedzie chodzic szybko spac Kurcze obym ja miała jakies miłe połozne.
oliwka_11 Dwoje dzieci to nie jedno ja sie nie dziwie ze jestes zmeczona. Masz dwa zywioły w domu, a okiełznac obydwa musi byc trudno:-p A mój T pierwszy raz cos zaplanował bo tak to zawsze na zywioł, przewaznie ja planuję, ale przyznam ze wystraszył mnie tymi planami:-p

UMI to widze że ty rządzisz tak jak ja .....mój D to niczego nie umie zaplanować ,nawet nie wie kiedy jest rata do słaty itd ...a jak on by robił zakupy to nie starczyło by kasy do połowy miesiąca ,a w lodówce i tak by bylo pusto ..jest strasznie niezoraganizowany ,nawet dowod miał nieważny 2 lata a teraz biegiem składał papiery na niego bo potrzebne mu do rozliczenia w skarbówce!!!Tertaz z tą moją dwójką już nie jest tak żle ,tylko te wieczory !!najgorzej bo było tak do 6 miesięcy ,teraz Bartek potrzfi siedzieć na podłodze i bawić się z Oliwką ,a jak updnie czy coś się stanie to młoda leci do mnie i drze die BABUŚ(TZN BARTEK)

Oliwka nie no rolety mam w pokoju ale takie co przepuszczaja swiatlo , jakby sie wiedzialo ze one takie sa to by sie kupilo inne ale to bylo pare lat temu wiec nikomu to nie przeszkadzalo a teraz to problem :crazy:
wiesz to ja sie zaliczam bardziej pod Twojego D , czsami tez jestem taka niezorganizowana :rofl2::-D

tez chce lato , Ala wtedy sie wybiega i wybawi :sorry2::tak:

Umi ja tez chodzilam spac po wieczorynce :tak: wogole byla cicha i grzeczna dziewczynka w wieku przedszkolnym i podstawowym, nawet w gimnazjum chodzilam najpozniej spac o 21 ale w liceum ...... uuuuuu sie dzialo :rofl2::-):-D

Oliwka No mój to wiele rzeczy załatwi, zrobi itp ale do planowania głowy nie ma. Okresle to tak on nie potrafi czekac i wybieganie z czyms wiecej niz na 2 tyg w przód to jest masakra. A jego plan który ułozy na tak odległy okres czasu nie trwa dłuzej niz 10 min:-p No ale dobry z niego chłopak przynajmniej narazie:-) Wiesz fajnie masz z tymi dziecmi. Ja zawsze marzyłam o rodzenstwie, a jak sie czyta o tak opiekunczej siostrze to az miło. Heh ja chciałabym dla mojego Kacperka siostrzyczke jak miałby 3 lata ale nie damy rady wtedy i zapewne kolejne pojawi sie jak mały bedzie miał 5 lat.
polna_N Eh w gimnazju to ja chodziłam o 22 góra 23 bo musiałam o 6 wstawac na autobus... teraz tez gdzies tak spac chodze bo ze mnie straszny spioch:-p. A do jakiego lo chodziłas?

Ja tez chce lato miomo ze mój Kacperek to sie jeszcze nie wybiega i nie wybawi, ale kocham tę porę roku. Kurcze cos mnie nachodzi na slub albo przynajmniej zareczyny:-p Naogladała sie wczoraj sukni slubnych i teraz efekty sa tego

a ja wam wkleje jak moja szarańcza się bawi
c36ebe4e57c165ff10b3e5f3a2505f42,10,19,0.jpg

8e70b061fb57e1b21456fef2204230d6,10,19,0.jpg

a tu fpta dla UMI tak wyglądałam jakieś 2-3 miesiące po porodzie
b5e3c4cbf8868f491ea43ded33ad2bcd,10,19,0.jpg

POLNA no co ty mówisz ...do D to ci uu bardzo daleko ...no i może w lato zrobimy jakieś spokanie BB ..fajnie by było ...a Ala co porabia ????

UMI to dobrze że chociaż umie planowąc i myśleć o czymś z wyprzedzeniem bo mój to konplenta klapa jest w tej dziedzinie życia !!!!My mamy tylko cuwilny i chyba rak juz zostanie ...przynajmniej tak myśle na tę chwile....a powiem ci szczerze że byłam bardzo załamana jak dowiedziałam się o 2 ciązy ,pierwsza była planowana a po 3 miesiąca od porodu wpadłam ,chciałam nawet usunąc ..ale na proszki było za póżno ,a teraz ciesze się z takiej małej różnicy wieku ,bo widze
jak razem się bawią i jak super się rozwijają .

Ostatnia edycja:
Umi ale co jakiego ? :confused:do gimnazjum i Lo chodzilam w Sedziszowie Młp !! chcialam isc do Rzeszowa ale zemnie len i wczesnie bym musiala wstawac a tak to 6:30 i o 7 wychodzilam na przystanek, miescie bylam o 7:15 a zanim doszla do szkoly to byla 7:40 :rofl2: no chyba ze nie mialam jakiegos zadania to wtedy speeda dostawalam i w ciagu 10 minut bylam w szkole :-D:-D:-D

Oliwka nom fajnie by bylo sie spotkac :tak: ale nie wiem czy to jest realne zeby chodziaz czesc dziewczyn sie zabrala w kupie :sorry2:
a zdjecia fajne :tak: Ala odrazu musialam poogladac Twoje dzieci i klocila sie ze tam jest Ala a nie Bartek :-D:-)
czemu zawsze taka pozycje do zdjec przybierasz ? :confused:

EDIT ; a Ala teraz oglada Lulusia

Ostatnia edycja:
Polna No o LO mi chodziło tylko ze napisało mi sie z małych liter:-p. A no fakt bo od ciebie to chyba blizej do Sedziszowa jest. Podziwiam cie ze w 30 min sie potrafiłas wyrobic jestem w szoku:-p
Oliwka Ja tak nawet przed ciazą nie wygladałam:-) a poza tym masz zgrabne nogi ja niestety mam grube uda i szeroką pupe. Co do dzieci to są słodkie strasznie mi sie podoba jak rodzenstwo za soba szalej.

POLNA muszę sobie robić zdjęcia z przodu a nie z boku bo nie mam nic dupy ...jak załoze spodnie to praktycznie nic mi nie odstaje....plecy mam prawie równe z tyłkiem...i dlatego nie robie zdjec z boku ,bo sie wstydze.....A co do Bartka to nie mogę patrzeć na jego włosy jest tak zarośnięty ,ale na drugi dzień po urodzinach ścinam mu włosy ..

reklama
Umi heh dopiero teraz zauwarzylam ze napisalas lo :-) nom do sedziszowa mam jakies 2-3 km wiec mam blisko a do Rzeszowa jakies 25 !!
wiesz ja wsumie budzilam sie o 6:25 ,wtedy planowalam w co sie ubrac i dopiero wtedy wstawalam z lozka :-D

Oliwka aaaa chyba ze tak :tak: ja tam dupe mam :-) ale jakos sie nie wstydze ,jedynie ud bo mam grube :dry:
A Bartek fakt ciutke zarosniety ale ja tam nie patrzylam czy Ala ma roczek , jak wlosy Jej wpadaly w oczka to podcinalam !!

Do góry