reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Oliwka uuuu Ala wzyciu by nie zjadla sera :-):-D
nie ze zgubilam tylko poprostu ktos wczesniej z pudelka wyciagnal :-p
mam nadzieje ze jak pojade we wtorek ,zrobia badania a w czwartek na stol pojade i w poniedzialek albo wtorek mnie wypisza , znaczy mam taka nadzieje:sorry2:

reklama
POLNA u mnie Oliwka i Bartek jedzą wszystko ,nie daje im tylko kapusty ,grochu i grzybów a tak to wszytko szamają ,Bartek ostatnio zjadł mase popkornu i nic mu nie było a latał co chwile żeby mu do buzi wtykać....a nie boisz isę operacji???ze będą jakieś powikłania ???oj ty to widze że też masz się z tym zdroweim

Oliwka eeee caly popcorn ? ja Ali wolalam odgryzac ta lupke co zostawala bo sie balam ze sie przykleiji do podiebienia albo miedzy zabki wejdzie :sorry2:
u mnie Ala wczoraj jadla cwikle ,groch i kapuste tez kiedys jadla i nic Jej nie bylo !! Ona poprostu jakas nie lubi sera :sorry2:
A czy sie boje - no jasne i to bardzo , nie chce znowu wyladowac na sali reanimacyjnej :dry: mam nadzieje ze tym razem bede miala swiadomosc i nie bede spala bo wlasnie jak podala mi jakis antybiotyk to zasnelam i zaczelam szwankowac :szok::-D
NARAZIE O TYM NIE MYSLE :no:
zaczne sie bac jak bede szla juz na blok operacyjny :rofl2::-D

Ja to sie najbardziej boje ze nie wytrzymam i sie posikam na lozku jak juz bede po zabiegu :-D za chiny ludowe nie moglam sie wysiusiac do basenu ,pilam wode i nawet pielegniarki puszczaly wode przy umywalce :rofl2::-D

POLNA dawałam mu bez tych łupin a Oliwka cały szamie....kurcze to aż cię zreanimowali ...matko kochana ty taka młoda dziewczyna jesteś a tak dużo przeszłaś..masakra !!1mam nadzieje że wszystko obędzie bez powikłań ,jak czytałam to co napisałaś to aż mnie dreszcze przeszły...To widze że ty już też tak nie pilnujesz Ali z jedzeniem ,no w końcu nasze dziewczyny niedługą będą miały 2 lata ,ach jak ten czas leci i ja jakaś stara się robie bo tak jak ona mam w marcu urodziny ,i śmiesznie się składa bo ja kończe 22 a ona 2:-):-)

Oliwka nom Nasze Panienki rosna a nam zmarszczek przybywa :-):-D
ja sie strasznie nie moge doczekac urodzin Ali - impreza na calego z balonami i serpentynami :-):rofl2:
Dopiero teraz zauwarzylam ze My z tego samego roku Jestesmy :-);-)

Nie reanimowali mnie tylko zawiezli na sale reanimacyjna bo spadalo mi cisnienie i tetno ,ponoc tez blada bylam ale nie widzialam :-D kardiolog mowil mi ze w windzie jak jechalam na 1piero dali mi jakis lek i powoli cisnienie roslo :tak: ale sam fakt jak sie otwiera oczy na takiej sali a pelno lekarzy wokol lozka przeraza bo co sie do licha stalo ze wyladowalam na innej sali :dry::blink:
Chyba drugi raz cos takiego mnie nie spotka , no nie ? :-) az takiego pecha to raczej nie mam :confused:

umi2 - Spokojnie, taki noworodek prawie się nie rusza, bo jeszcze nie potrafi do tego jest w beciku.
U mnie w szpotalu jak nic się nie dzieje, wypisują w 3 dobie.

dorom5 - myślę, że lepiej jak dziecko jest na sali niż po porodzie miałabyś chodzić do niego, bo naparwdę możesz nie mieć siły.

polna_N - Wiesz, niby były takie małe metalowe jakby łóżeczka ale żeby tam dziecko położyć trzeba by swoją pościel przywieź

Ostatnia edycja:
POLNA no to była nieżła akcja z tobą....a rzeczywiście jesteśmy z jednego roku i nasze dzieciaki też ....ale zbieg okoliczności ...ja miałam urodziny dzieciakom zrobic razem ale mama powiedziała że roczek to roczek ,więc ten rok będzie tak że będą mieli oddzielne przyjęcia a w przyszłym roku już razem będą mili bal .....

Mam nadzieje i trzymam kciuki oby nic się nie działo ,choć ja tak jak ty panicznie bałabym się operacji ,po tym co przeszłaś ,no ale niestety musisz ją mieć !!!zobaczysz szybkowrócisz do domu i będzie oki .....

dobra ja narazie uciekam ,zrobić obiad jakiś ,Bartek jeszcze śpi ale zaraz uśpie Oliwke ,i kawe musze D zrobić bo zaraz wróci ,a pojechał po pampersy ,wieczorem się odezwe papapa

Witam!
U nas nocka znowu ładna. Od 22 (z pobudką na bujanie po 23) śpiochanie do 7:15.
My zaraz do teściowej jedziemy małego zostawić, posiedzimy chwilę, jedziemy po moją mamę pod pracę i na zakupy.. Ah.. Pieniążków się dziś wyda sporo..

Asiowo No wyżyć za 400zł z takiem małym dziecko to praktycznie nie możliwe.. Bo samo dziecko dużo bardzo kosztuje. No ale teraz już będzie tylko lepiej.

dorom5 co do karmienia to mój Adaś na początku też bardzo długo ciągnął cyca bo od 40min do nawet godziny. Tak więc nie wiem czy takie wybieranie się w podróże to dobre rozwiązanie. Ja myślę że poczekać możesz na niego w domku. Albo chociaż jak bardzo chcesz z dzidzią wyjść to np. na przystanek autobusowy po B.
O prawku to ja nawet wcześniej nie myślałam.. Ale teraz to by się w sumie przydało czasami..
A ile ważyłaś przed ciążą (jeżeli nie chcesz nie musisz odpisywać)??

oliwka_11 spotkanie z koleżanką z liceum po 3latach to musi być dopiero coś.. Ja póki co to tylko raz z koleżanką z technikum się widziałam ale to w tramwaju i nawet nie można było sobie tak pogadać..

gosia88 mi biust skoczył z 75C do 85DD/F i był ładny jędrny a teraz to takie flaczki.. Niby rozmiar ten sam został ale to już nie to..

umi2 w sumie z dodatkowymi kg nie jest już tak źle tylko ten brzuszek by mógł zniknąć..
No i ja w 28tc byłam 13kg na +. Tak więc u Ciebie jeszcze żle nie jest..:tak:

firanka ja miałam zamiar zakupić taki w smoczku do buzi ale był 3razy (jak i nie więcej) droższy niż ten co mamy. A na ten nie mogę narzekać.

polna_N a taki tapczan to dla takiej małej dziewczynki to bezpieczny jest?? Bo jakoś mi się nie wydaje..

reklama
Umi2 ten przesad mowi o tym ze dziecko moze miec zeza.. wystraszylam sie na poczatku, ale pozniej przestalam o Tym myslec.

Dzis bylam na USG i akurat moja kochaniutka dzidzia pokazala nam pierwszy raz w calej okazałosci swoją Pipeczke. :)) tak sie ucieszylam, bo zawsze na kazdym USG mowil ze nie bardzo widac ale chyba dziewczynka.. a tu niespodzianka szparka dokladnie widoczna. ;) Wszystko pokazal , nawet dziurki w nosie bylo widać bo sie na nas popatrzyła.:) Śliczna.. wazy ok. 2800 g . :) jest glowką w dol. :) tak sie ciesze ze wszystko dobrze jest :) .
Kupilam dziś łóżeczko, i farbe żeby pomalowac ,bo łozeczko jasne a meble ciemne. Wiecie co u nas w sklepie wszystkie łozeczka nie są nawet polakierowane. Dziwne u was tez tak jest? Z jednej strony to lepiej, bo moge slicznie łozeczko pomalowac na ciemny orzech. ;) no nic ja zmykam malowac :) Pozdrawiam. ;*

Do góry