reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Oliwka nom roczek to roczek :tak::-)
dzieki za kciuki ,napewno sie przyda bo straszna panikara zemnie :-D

Galareciu eh a jakie jest bezpieczne :confused: :sorry2: moja uwaza jesli Diana(siostra) kupila taki dla Lucji to i Ala moglaby na takim spac - Jej sie nie przegada :sorry2: ja tam jestem za takim normalnym lozeczkiem ale to pomysle oo tym jak P wroci:tak:

reklama
Witam mamusie, jak zwykle napisane tyle ze nie idzie nadrobic:-)
U nas w koncu nocka do zniesienia, mala nie budzila sie tak czesto, teraz lezy w lozeczku i gada do karuzeli, moja kruszynka kochana, a ja nawet dzis sernik upieklam:-)
Umi dziewczyny maja racje, zapomnisz ze w ogole masz prostownice ze soba, ja to tylko przed obchodem lecialam na szybki prysznic, i caly czas malej poswiecalam, w ogole sie nie mysli o wygladzie
dorom5 ja to bym chyba nie wytrzymala jakby mala byla na innej sali niz ja, ciagle bym myslala czy nie placze, i znajac mnie caly czas bym przy niej siedziala
polna_N zobaczysz wszystko pojdzie dobrze, i wrocisz do nas szybciutko

WItam :)
Widze ze strasznie duzo tu rozmwaiacie az ciezko wszystko przeczytac. Troszke mała przerwa spowodowana probolemami małymi z mezem...jeszcz ewczoraj mialam klientke na paznokcie to juz potem wogole nie bylo czasu bo moj młody mamin cycek nie da mi na chwile spokoju nawet u meza mojego nie chce za bardzo byc. Masakra to wczoraj była juz myślałam ze mu cos jest ale na szczescie chodzilo tyylko o to zebym go przytuliła. Ostatnio robiłam test ciazowy bo myslałam ze jestem w ciazy....okresu nadal nie ma juz 3 miesiace po porodzie....i brzuch pobolewa wiec niewiem czym to jest spowodowane....Sebastianek na szczescie przesypia całe noce budzi sie dopiero o 6-7 wiec i ja sie wysypiam na szczerscie moge sie wtedy zajac soba no i zaprosic znajomych :) Tesciowa moja wyjezdza niestety i niestetyu zostane sama z chlopakami ...tzn zaden w tym problem tylko chodzi o mojego tescia.....dupe mu trzeba obslugiwac nawet obiadu sobie sam na talerz nie nalozy tylko trzeba czekac z obiadem do 15 az wroci z pracy...ciota taka za przeproszeniem....i na dodatek nie dolozy ani grosza do jedzenia masakra ....no9 dobra koniec tych żali :)
Buziaki mocniutkie dla Was kobitki

witam!!!
firanka- ja miałam podobnie nie malowałam się w ciąży (tzn rzadko) obcięłam moje śliczne długie włosy... bo twierdziłam,że za bardzo mi się przetłuszczają (teraz trochę żałuję, ale włosy odrosną..) wszystko było mi obojętne, moje życie było takie beztroskie :-p

Magda- to dobrze że u Ciebie wszytsko ok, że maluszek zdrowy, rośnie:tak::-) nic tylko się cieszyć:-)

polna- to Ty mało przytyłaś w ciąży, (z dziewczynką);-) ja to się bałam ze jak będę miała dziewczynkę to roztyję się jak balonnn..... chociaż już później było mi obojetnie, liczył sie tylko maluszek:tak:

Oliwka, polna
-no faktycznie takie stare baby jesteście...(oliwka ja Cie podziwiam ,że dajesz sobie radę z dwójka dzieci... moja koleżanka rodziła w maju, i wczoraj się dowiedziałam , że leży w szpitalu psychiatrycznym,próbowała się zabić, zażywając miesięczną dawkę leków... była 10 dni w śpiączce, ponoc depresja poporodowa... a wśdawała się taka szczesliwa, w sierpniu ślub wzieła, córeczka zdrowo się chowa a tu taka tragedia....)

Pola ja miesiąc przed porodem poszłam ścięłam włosy na 3 cm bo mi tak wszystko przeszkadzało...ale co tam odrosły mocne i ładne i naturalne już nie czarne:-p,a teraz mam blond bo wreszcie mogę farbować do woli na co chcę:-D

POLA dużo osób mi mówi że mnie podziwia ,bo mam dwójke dzieci z 11 miesięczną różnicą wieku ,ale nie ma w tym nic nadpodziw ,bo jestem matką i jakoś daje rade były chwile płaczu i zwątpienia ale ja bym nigdy nie chciała żeby inaczej ...ciesze się że jest Bartuś ,że go mam jestem szcześliwa i szczerze to nawet chciałabym trzecie nawet teraz ale nasze plany nam w tej chwili nie pozwalają za jakieś 4 lata będziemy się starać.....a co do tej dziewczyny to ona chyba w jakś depreche wpadła ,aż przykro się czyta lost takich matek które sobie nieradzą

Witajcie
Ja was wczoraj podczytywałam ale nie miałam zupełnie sił na pisanie. Temperaturka szybko mi spadła po lekarstwach i wróciła do 36,0. Boli mnie jeszcze tylko gardło, kaszel meczy ale juz mniej i katar mam poza tym jestem troche osłabiona, no ale nie ma co nazekac dzis jest jak narazie o wiele lepiej. Kacperek mnie dzis o 4 obudził i do tego czasu sobie miejsca znaleźć nie moze nie wiem co mu jest pewnie odrabia wczorajszy dzien.
Polna Znajac zycie i mojego T gdyby miał tyle czekac razem ze mna na tn wypis to rozniósłby cały szpital ( straszny nerwus). Nie jest źle piszesz? Heh to troche mnie pocieszyłas mam nadzieje ze nie trafie przy porodzie na mojego byłego lekarza który stwierdził ze to ciaza poza maciczna bo chyba bym nie urodziła.
Jej przewalone masz to mam nadzieje ze za dłgo nie polezysz i ze szybko dojdziez do siebie.
panistepelek Heh to tak łatwo powiedziec bo masz juz dziecko:-p
Galarecia I co kupiliscie na zakupach? Wiesz co do brzuszka to jak mówi wiekszosc facetów kochanego ciałka nigdy za wiele, ale wiem co czujesz zawsze zmagałam sie z moja oponką i jak mi sie zaczęło udawac to okazało sie ze i tak na nic bo w ciazy jestem:-p cóz ale mam nadzieje ze po porodzie bede miała siły zeby sie za siebie wziac. A mam pytanie ty miałas rozstępy w ciazy?
Maagda_Oj to moje dziecko bedzie miało ogromnego zeza... No to duzą masz córeczke jeszcze kilkanascie dni i jeszcze wieksza bedzie:-)
madzik1388Sernik mniam. Popatrzyłam sobie na twoje sówaczki i normalnie nie mogłam uwierzyc ze twoja córcia juz 2,5 miesiaca ma nawet troszke wiecej. Ten czas tak szybko leci ze ja zaczynam wątpic ze sie wyrobie
firanka Mnie raz gosc sciał tak ze miałam włosy 5 cm od głowy, a przed scieciem powiedział ze mi super fryzure zrobi. Jak zobaczyłam efekt koncowy to stwierdziłam ze z tego salonu nie wychodze i zostaje do czasu az mi włosy nie odrosną Wygladałam fatalnie. A jakos ciebie nie moge sobie wyobrazic w takich włoskach
oliwka_11A następn to chciałabys jakiej płci? Czy moze to juz ci obojetne?:-)

A i zapomniałam na poczatku napisac ze mam juz cały poród zaplanowany przez mojego T. Mianowicie tydzien przed terminem mój T bierze wolne ( i wkurza mnie niemiłosiernie pytajac czy to juz) zeby mi pomóc, gdy zaczynaja sie bóle powoli sie zbieramy (w ferworze paniki rozwalamy wszystko co sie da, nie zabieramy mojej torby i musze uspokoajac mojego T ze mamy jeszcze czas) i jedziemy do szpitala po czym 5 min później Kacperek wychodzi na swiat. Jak to wczoraj usłyszałam to myslałam ze padne eh fajnie chociaz ze chce pomóc i przed porodem i po bo po tez chce miec kilka dni wolnego.

WItam Mamuski ;-)a u Nas nocka fajna ,Ala obudzila sie o 7:20:tak:
a no i juz wyprasowalam ubrania i wszystko przygotowalam - jedynie powkladac do torby i moge jechac :-)

Madzik uuuu jak ja dawno sernika nie jadlam :sorry2::zawstydzona/y:

POla powiem Ci ze ja na pocztq szybko tylam i przybieralam na wadze ale wszystko szlo w brzuszek wiec bylam zadowolona i nie narzekalam :tak: nawet gin byl zdziwiony ze pomimo takiego brzuszka tyle waze - a jadlam duzoooo :-)

Umi ano wiesz ja pierwszy zut oka to nawet szpital nie jest taki zly - bylam tam moze z 5 razy - jak P oddawalm krew, u tesciowej jak lezala na chirurgi i potem u Iwony ale ja i tak bym tam nie chciala rodzic :no: widzialam dwie polozne to takie wredne zyly byly :dry:
Fajnie ze juz czujesz sie lepiej ;-):tak: a plan Twojego T zabojczy :-)

No a dzis najprawdobodobnie jade do tesciow :sorry2:

Witam z rana ,Polna jak zawsze pierwsza :-):rofl:
Ja wczoraj położyłam dzieciaki spać wcześniej ...tak je mączyłam zeby zasneły ...Bartek usnął o 21 a Oliwka o 22 (a chodzą spać 22-23)ech ale i tak jestem zmęczona mino jednej pobutki o 5 na mleko.....teraz pije sobie zieloną herbatke z cytryną i wpieprzam musli...

UMI napewno chciałabym teraz dziewczynke ,mam tony ubrań po małej ,więc chociaż by się na coś przydały .Ale jakby się trafił chłopak to nic wielkiego by się nie stało ....super że już lepiej się czujesz...a twój T to zawsze taki zorganizowany jest?????

POLNA o ktorej ci Ala chodzi spać?>???ja z moimi już nie wyrabiam,tak się przestawiły ze Oliwka najczęściej zastpia kilka minut przed 23 ......widze że juz jesteś gotowa....teraz tylko czekać do dnia wyjazdu do szpitala ..

reklama
Oliwka nie pierwsza :-p pierwsza byla Umi :tak: no chyba ze chodzilo ze pierwsza przed Toba :-p:rofl2:
a Alke przebieram w pizamke i daje mleko o 20 i wsumie spi juz o 20:30 , czasami wczesniej :tak: ja bym nie wytrzymala z Nia do 22 :sorry2::no:
ja to sie znowu boje tego ze jak bedzie lato to bedzie mi zasypiac kolo 21 bo dopiero wtedy robi sie szarowka :sorry2: no chyba ze zrezygnujemy z drzemki to bedzie szybciej zasypiala bo czasami to mnie qrwica bierze jak Ona krzyczy z lozeczka ze nie chce spac :dry:

SMacznego :-p

Do góry