reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

PANISTEPELEK - u mnie mała mogła leżeć w tym specjalnym łóżeczku ale ja sama ją brałam do siebie do łóżka :-p tamtego prawie nie używałam jedynie do naświetlania ;-)

UMI - a z tym zostawianiem dzidzi to zależy ja byłam jeszcze z 1 babeczką na sali i jak szłam się myć czy do kibelka czy coś to ona pilnowała Ninki a jak ona wychodziła to ja pilnowałam jej maleństwa ;-) a babeczka już 4 dziecko urodziła (z tego tylko 2 żyje :-( ) więc taka starsza ale spoko myślę że z każdym idzie się w takiej sytuacji dogadać :-) tylko pytanie czy ty też będziesz z kimś na sali czy sama :-)

No a co do tego to ja się martwiłam że będę musiała z kimś na sali być a co do czego przyszło to się bardzo cieszyłam że nie jestem sama :-) mała prawie ciągle spała a ja miałam chociaż z kim pogadać i jak właśnie chciałam wyjść to mogłam bez problemu iść bo 2 osoba pilnowała a pielęgniarki to nie zawsze są takie miłe żeby cokolwiek pomóc ...

reklama
Maagda_ A co to za przesad pierwsze słysze? Ja zawsze patrze przez wizjer srednio 2 razy w ciagu dnia. Jak przychodzi listonosz i jak ktos puka czasem nawet czesciej.:-)
femme Ja napewno bede miec na sali z 4 inne mamy no chyba ze zabraknie dla mnie miejsca i bede lezała na korytarzu:-p co jest całkiem mozliwe w tym szpitalu:-p musze jeszcze popytac mojego lekarza o skoro jest tam ordynatorem to moze jakies fory bede miała, ale czarno to widze...
panistepelek Taka okazja ale przynajmniej masz czysciutko:-). Na szpitalnym łóżku kurcze nie chce małego ze mna na łózku chyba ze sa tam jakies ochraniacze zeby nie spadł. Nie no mam nadzieje ze 2 dni i mnie wypiszą
oliwka_11 tyle to ja mam teraz... zdołowałam sie eh tylko 6 i 8 kg a ja tu 27 tydzien i 7,5 na +
gosia88 Ciesz sie ze ci biust urósł bo mnie nawet nie drgnął... jedyne co sie powieksza to brzuch i obwód pod biustem eh...
dorom5 Eh no nie moge sie doczekac, a z drugiej strony sie boje
Galarecia Ale mimo tych dodatkowych kg wydaje mi sie ze naprawde ładnie wygladasz, no ale najwazniejsze zebys sie dobrze czuła.

A my dalismy rade tylko pomalowac pokój tzn mój T malował bo mnie cos zaczeło rozkładac, nie mogłam opanowac kaszlu i gardło mnie zaczęło bolec. No nic kłade sie spac moze jutro bedzie lepiej:-)

Panistepeek - Dziekuje ;-)
Femme - Tak sie zastanwaiam z tym Maleństwem, troche z innej beczki. Bo moge rodzić w szpitalu gdzie dziecka nie daja ok. 2-3 dni po porodzie, tylko Mama chodzi na oddzial noworodkowy karmic i odwiedzac, a sa tez te "normalne" szpitale gdzie daja Malenstwo odrazu na cały czas. I jedni znajomi sa zdania ze po porodzie bede baaaardzo zmeczona i lepiej zebym chodzila do Synka, a inni że wogole nie ma mowy zeby mi dziecka nie dali. Jak to jest z tym zmeczeniem? Bo ja nie wyobrazam sobie zeby mi Malenstwa nie dali :dry:
Umi2 - To do wyrka sie wygrzać szybko!! !! !!

Umi- ja w ciąży przestałam o siebie dbać. Nienawidziłam myć kłaków ( myłam co 2 tygodnie,bo uważałam,że to zdrowe dla włosów-nie wiem z kąd mi się to wzięło),nie malowałam się ( stwierdziłam,że po 4 latach ciągłego malowania należy się jakaś przerwa mojej biednej skórze:-D),łaziłam sobie w dresach... Po prostu miałam jakiś taki kaprys i koniec końców nikt nie mógł mnie przekonać do tego bym zmieniła zdanie. Co do nowej sąsiadki to jakaś głupia,ja bym jej powiedziała,że ma problem bo też jestem w ciąży i nie będę jej łazić do skrzynki jak chłopiec na posyłki. Jeśli chodzi o kasę to uważam,że babka ma nasrane i znając życie prędzej czy później zdradzi swojego męża bo stwierdzi,że popadli w rutynę.
Polniaczku pamiętam jak pisałaś kiedyś już o tej sąsiadce. Szkoda kobitki,ale dzięki temu,że umarła to będziecie mieli spokój. Też wczoraj oglądałam dr. House masakra z tym tasiemcem,ale wogle wkurzyłam się bo nie wiadomo dlaczego Londyńczyków nie było:confused:...a i tak skakałam jak głupia po programach...z dr.House na Gotowe na wszystko,i na kryminalne zagdadki Los Angeles.
Oliwko tn fachowiec cały se w ciula leci chyba...a łózeczko śliczne,a ta pościel tak śliczna i rozczulająca:tak:
Galarecia ja mierzę w tyłku,albo w budzi. Z tym,że do buzi to ja mam taki termometr w smoczku,i żeby go wogle trzymała w buzi muszę go zanurzyć w jakimś syropie...
Asiowo ja zdałam za 3 razem też prawko. Tylko,że ja zdawałam 28 czerwca- w urodziny mojej siostry i dodatkowo to przecież data historyczna:-p
Femka chate miałaś wolnąmogłaś go zgwałcić:-D:-D:-D
Dorom mi tam na szczęście zupy wychodzą. Ja to wogle kulinarnie jestem dobra,ale zanim zakumam jak się coś robi 150 razy pytam się co pokolei mamie gdy gotuję za pierwszym razem coś. Doorom jeśli piszesz o klinice Św. Rodziny to pomyliło Ci się coś. Tam jest tak,że dziecko jest na sali noworodkowej,jak się obudzi to przynoszą Ci je i masz je ze sobą tak długo,aż sama nie pójdziesz oddać maleństwa. No chyba,że na noworodkach pediatra robi obchód. Ja akurat tam rodziłam i jestem zadowolona bardzo z tego szpitala.

WItam Mamusie :-);-) u Nas nocka spokojna , Ala wsumie poraz pierwszy od mojego przyjazdu obudzila sie przed 7 ale jestem wyspana :tak:
dzis sie mobilizuje i zaczne pakowac sie do szpitala :-)

Firanka serial Londynczycy sie skonczyl :-p:-) ale maja ponoc druga serie krecic albo juz kreca :tak: ja gotowe na wszystko nie ogladalam juz od jakiegos roku - jakos mnie nie kreci ten serial juz :sorry2:

Umi heh powiem Ci ze ja tez prostownice mialam w szpitalu :-) :-D ale uzywalam Jej jak lezalam jeszcze na patologii a po urodzeniu Ali to jedynie umylam i na prostowanie nie mialam czasu i nawet ochoty - tylko w Ale sie wpatrywalam:rofl2: a z zostawieniem to tak jak Femme pisze ,napewno z kims bedziesz lezec :tak: ja akurat lezalam na sali pooperacyjenj to bylo Nas az 6 ,wtym 3 inne mlode mamy i jedna babka kolo 30 z Debicy :-)

Gosia nom ja tez sie cieszylam ze biust mi urosl :tak: po porodzie mialam ogromniasty dopoki karmilam Ale piersia ale to jakies 2 miesiace i moje piekne kraglosci znikly :crazy:
mozna powiedziec ze mam nawet mniejsze niz sprzed ciazy :wściekła/y:
ja w czasie ciazy przytylam 12 kg !!

Basia heh myslisz ze Moja Alka to lezy w tej samej pozycji przez cala noc ? :-):-D ale tak jak pisze Galarecia ,spadnie raz,drugi i zrozumie jak ma spac na lozku :tak: moja mama mowi zebym kupila narazie takie cos :sorry2: (oczywiscie inny kolor i ksztal ale cos w takim stylu bo jest szerokie )
TAPCZAN KANAPA "BOLEK" NA ZAMÓWIENIE!!! (536684630) - Aukcje internetowe Allegro
dobra kupilabym ale gdzie to wstawic jak juz jedna taka w pokoju u Nas jest ,brak miejsca :sorry2::dry:

Oliwka ano moja Alka swojego czasy malowala lodowke (chwala ze daje sie zmywac ale juz panele w kuchni za firanka NIE :-D naszczescie minela Jej obsesja malowania scian i ladnie maluje w zeszycie albo stary kalendarzu :rofl2:

panistepelek to nie mieli takich plastikowych pojemnikow na stojaku dla dziecka ? :szok: zreszta u Nas na Szopena gdzie rodzilam polozne mowily ze nie wolno lezec caly czas z noworodkiem na lozku , nawet jak widzialy ze ktos przewija na lozku a nie w tym lozeczku to zwracaly uwage !! ja jedynie Ale bralam na lozku jak ja karmilam :tak:

Qrcze nie pamietam co mialam jeszcze napisac :sorry2:

Witam ja już po śniadanku ,więc mam czas was poczytać...

DOROM ja miałam cesarki ze względu na to że liczyły się minuty....to wychodziłam w 6 dobie to byłam jedynie 2 kg+ ,w pierwszej i w drugiej ciąży tak szybko mi spadło ,6 kilo to mało ale trzeba zaznaczyć że Oliwka urodziła się wcześniej ,pewnie by ważyła tak jak z Barrtkiem ,ale fakt brzuszki miałam małe do dnia porodu moja teściowa nie wiedziała że jestem w ciąży z Oliwką ,mówiła że podejrzewała że to początek ciąży

POLNA ty to sie masz z tymi szpitalami......współczuje ci bardzo!!!Ala pewnie znowu pokój ci rozniesie!!!

UMI nie ma czym się przejmować ,każda kobieta tyje indywidualnie i nie trzeba się trzymać reguł książkowych ,bo zawsze jest różnica!!!a że tyjesz to dobrze dzidzia rośnie a po tobi chociaż widać że jesteś w ciąży nie to co po mnie ....w szkole to czekali kiedy urośnie mi brzuszek a ja miałam malusią ledwo wystającą piłeczke

FEMMKA czyżby Kuba ci się znudził i polujesz na świerze mięsko??????

Oliwka tylko nie mow ze znowu kefir pijesz :-p a moze Ty maslanke zawsze pilas :confused: :-D
Wiesz dziwne to jest bo ostatnim razem ja juz miesiac przed wyjazdem bylam spakowana do szpitala a teraz jakos sie ociagam :sorry2::rofl2:
A jak dzieci ???

Zapomnialam napisac przedtem ze wczoraj zakupilam sobie biala bluze (fajniutka) spodnie dresowe i 2 pudelka fig :-D tylko nie popatrzylam za dobrze bo w jednej byly 2 sztuki a powinny byc 3 - jestem zla :wściekła/y:

Witajcie, a ja sie jednak pochorowałam... kurcze a tak sie opiłam tych preparatów... No nic narazie nie jest zle mam 37,4 stopni, az to sobie zapisałam w notesie bo u mnie taka temperatura to żadkosc. Dzis niestety na mieszkanko nie pójde:-( a mój T mi dzwonił ze górne meble do kuchni zrobił i przywiozą a ja ich dzis nie zobacze, no chyba ze wieczorkiem bedzie lepiej..
Firanka Hehe tak bardzo zdrowo, ale czasem faktycznie nic sie nie chce robic. co do dresów to jakos sie na nie pogniewałam ogólnie to nawet po domu nie chodze w dresach tylko dzinsach albo takich rozciagalnych spodniach jakos w dresach duzy tyłek mam...
polna Ja sie musze nna wizycie popytac mojego lekarza o ten szpital w debicy co i jak bo jesli maja zamiar jakies probemy robic z porodem czy cos to ja na szopena bede wiac...:-p
a prostownicy i tak wezme najwyzej jej nie uzyje:p
A ile oni cie w tym szpitalu beda trzymac? Biedctwo.
Oliwka Tak wiem ale miło by było sie pochwalic ze sie nie przytyło za duzo no ale zawsze mozna zbednych kg sie pozbyc. A jak tak patrze na ciebie to ci powiem ze mimo 2 dzieci wygladasz naprawde swietnie:-)

Umi moja bratowa rodzila w Debicy i nie narzekala ale w dniu wypisu to czekali do 16 az jakas polozna dupe ruszy i pojdzie po wyniki dziecka a wyniki byly do odebrania juz od 11 :no: a z tego co widzialam to duzo pacjentek na oddziale nie bylo zeby az tak zajete byly :sorry2: wypis byl gotowy juz o 12 !!
Ty lepiej lez w lozku a nie planuj ze wieczorkiem pojdziesz do mieszkanka <nonono> :angry:
W szpitalu nie wiem ile bede ,ostatnim razem mialam byc 5-6 dni a bylam prawie miesiac :dry::crazy: mam nadzieje ze teraz pojdzie szybciej :sorry2:

reklama
UMI dziękuje za komplement ,fakt szybko doszłam do siebie po porodzie ...zobaczysz ty też szybko spadniesz ,nieprzespane noce ,ciągły rusz ,brak czasu na jedzenie i sama waga spadnie !!!A ty kochana nie szalej ,,tylko kuruj się żeby coś poważnego się nie rozwineło ,teraz taka grypa panuje że to szok ...

POLNA ech ty jedne majtochy zgubiłaś...oj to rzeczywiście na ostatnią chwile się pakujesz....a długo będziesz w szpitalu?????A dzieciaki co robią???Bartek właśnie zasnął ,a Oliwka jest w kuchni z tatusiem !!!i wcina kanapke z serem !!!

Do góry