reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

hej:-)
ale się rospisałyście;-) chyba musze zacząć na kartkach zapisywac co której mam odpisać :tak:

dorom- a ile Ty masz wzrostu? Nie martw się wszystko stracisz szybciutko, przy takim maleństwie jest dużo roboty;-)
umi- ja małego miałąm w dzien na noc go zabierali( ale to dlatego że po cc byłam) normalnie pewnie bedzie z Tobą cały czas. :tak::-)

Magda- jak ja bym chciała być znowu w ciąży i tak sobie posłuchać seduszka... ciążą to był najpiękniejszy okres w moim życiu , oczywiście macierzyństwo jest równie piękne;-)(jak już dzidzuś jest):tak:

umi ,dorom - ja z małym po 4 tyg wyszłam ze względu na zimę... teraz już chodzę spokojnie na godzinę, nawet więcej, ale Ludwiś cały spacer śpi jak susełek:-p

Galarecia - Ty przytyłaś 29 kg??? ale chyba bardzo szybko pozbyłaś się tyg kg..

.baska201- też dużo przytyłaś, ale coś w tym jest że z dziewczykami tyje się wiecej...

- dziś byłam na zakupach z koleżanką(tyle nakupiłam małemu ślicznych ubranek...:-) są przeceny i można naprawdę tanio kupić ładne jakościowo dobre rzeczy:tak:) sobie też nie żałowałam heh:-p czasem trzeba wyjść, chciaż po godzinie chciałam już wracać tak tęskniłam za małym;-)

reklama
pola997 po porodzie zostało mi 17kg na +. Teraz mam ok12-13kg na + więc dużo mi nie spadło..
No a ja jakoś chłopca urodziłam i bardzo dużo przytyłam..
Cieszę się że zakupki się udały. Ja też mam zamiar pokupować małemu parę rzeczy ale chyba na allegro zamówię..
A jutro to raczej na takie ogólne jedziemy (żywność, pieluchy, mleko i kosmetyki).

gosia88 witam!
Rzeczywiście administrator nie wiele tu pomoże no ale tacy są ludzie że sami nie potrafią nic załatwić.

Maagda_ nie wiem jakie mogą być konsekwencje, ale myślę że akurat w tym wypadku niewielkie. Nie martw się.
Ja jak miałam już tylko miesiąc do porodu to miałam torbę już spakowaną. No i jeździła z mężem w samochodzie żebyśmy jej do szpitala nie zapomnieli. No a i tak urodziłam 2tyg wcześniej.. Tzn wg OM to tydz wcześniej.

dorom5 ja Cię rozumiem bo ja też z Adasiem nigdy nie jeździłam autobusem (choć miałam taką chęć jak było ciepło do teściowej jechać, tylko to by było z przesiadkami i dłużej jak 30min.)

umi2 zazwyczaj jak małego bujam to siedzę przed kompem albo sobie leżę na łóżku i poprostu odpoczywam..

Ostatnia edycja:
Hej laseczki mam chwile to pisze ...dzieciaki mi nie dawno wstały i była u mnie koleżanka z liceum ...3 lata jej ni widziałam a teraz przez nk się zgadałysmy i umółyśmy ...fajnie było się spotkać gadałyśmy tak że niew iadomo kiedy 3 godziny zleciały i musiała uciekać bo ma korepetycje ...ech fajnie ta było się spotkać i dzieciaki dostały super zabawki ...ech kochana jest ta moja Paulinka

A ja widze że wy nieżle drukujecie na forum ...pare godzin mnie nie było a tu aż tyle naklikane ...

POLNA a no ja też się zdziwiłam że mała taka dzielna jest ,dużo przeszła jako noworodek i może dlatego nie boi się lekarzy i tych wszystkich zabiegów ...a co do tablicy to musze zainwestować bo niedługo to ścian nie będzie mi widać....

MAAGDA zobaczysz miesiąc szybko zleci ,i jeszcze zatęsknisz za chwilami spokoju kiedy maleństwo się urodzi ....

Umi2 - No to fakt że luty ma mniej dni i szybciej nam minie :tak: Widze że nie tylko ja nie moge się doczekać Maleństwa! ;-)
No fakt że po diagnozie lekarskiej, ciąża była zaskoczeniem że tak szybko zaszłam:tak:
gosiu88 - Witam Cię. Ty jestes w 33tc., a ja w 27tc., a też czuje sie fizycznie osłabona. Wiadome to było że w końcu przyjdą te dni :blink: Damy rade jeszcze ta końcówke :tak:
pola997 - Mam 168cm. wzrostu. Obym szybko straciła :tak: Bym sie cieszyła :tak: Mój B. ostatnio mówił że nie chce żebym wracała do swojej wagi, że taka gdy mam 55-57kg. to jakos lepiej wyglądam. Więcej ciałka :tak:
Dobrze że wybralaś sie na zakupy, należy Nam sie to od zycia czasami :tak:
Galareciu - No to nie jestem sama, bo też sie boje tych autobusow. Żaluje ze nie zrobiłam prawka :-( Mam juz wszystkie jazdy, przede mna tylko egzaminy, ale postanowilam po porodzie reszte zalatwic. Bała sie z Dzidzia w brzuszku zdawac.
oliwka_11 - Ja liceum skończyłam chyba już 1,5 roku temu (ale ten czas zleciał :szok:) ale kazdy z innego miasta dojezdzał i z dwoma osobami sie widzialam od tamtego czasu. Wiec pewnie fajnie tak sie spotkac po 3 latach :tak:

jejku napisalyscie z ta waga i sie wystraszylam... troche to samolubne o dzidziusiu powinnam myslec a nie o kilogramach ale jednak to dla mnie wazna sprawa:-) ja juz mam 14kg na plusie z tym ze juz mies jest tyle samo wciaz a wczesniej to co wizyte co miesiac to 2kilo wiecej zawsze :no: ciekawa jestem jak skoncze moja mama mowi ze ona najwiecej 13kg przytyla przy moim bracie co wazyl 4,5kg po porodzie a czworke dzieci nas miala...tyle ze wczesniej wazylam raczej malo a dosc wysoka jestem 173mam... maz aktualne cialko uwielbia szczegolnie piersi bo z rozmiaru A75 przeskoczylam na D85:-D a poza tym to on sam jakby ze mna to dziecko nosil tez juz 10kg przytyl :-D

jeju to malutko:-) to chyba w ogole brzuszka nie mialas.. ja mam ogromny i pocieszam sie ze w zasadzie tylko w niego mi idzie i w cycki wlasnie. a moj ojciec mnie pociesza ze mamie tak cyce urosly (wczesniej taka plaska jak ja byla) ze mogla spokojnie cala dzielnice wykarmic:-D ja poki co moge nawyzej blizniaki;-)

Galarecia no ja za tydzien jade na koncowe zakupy i sie pakuje. :)
Dorom5, Umi2 napewno napisze jak było. :))
Dorom5 kurcze ja juz nawet nie pamietam o czym myslalam 3 miesiace przed porodem, ale teraz sie juz nie moge doczekac. Mam nadzieje ze szybko zleci ;P

Ej dziewczyny czy , ktoras z was tez popatrzyla przez wizjer w drzwiach. ?
Bo ja sie zapomnialam dopiero po 5 minutach przypomnialo mi sie o tych przesądach :no:

oliwka_11 - Ty to w ogóle malusio przytyłaś w ciązy. 6, czy 8 kg. to po porodzie łatwo pewnie zgubić.
Maagda_ - Nie pamietasz o czym myślałaś 3 miesiace przezd terminem? ;-) To ja Ci przypomne. O wyprawce :tak: Co kupić? Co mi jeszcze brakuje :tak: I oczywiscie o tym zeby ten czas szyyyybciutko minał :tak: Chociaż pewnie bede tesknic po porodzie za brzuszkiem, i tymi kopkami codziennymi.

reklama
umi2 - Taaa...impreza... Fajnie by było. Tylko jak ja jie posprzatam to mąz tym bardziej tego nie zrobi. Przynajmniej odwaliłam kupe dobrej roboty.
Myslę, że prostownica i lakier nie będzie Ci potrzebny w szpitalu bo możesz nie mieć na to sił i wogóle ochoty. Prysznic napewno jest w każdym szpitalu i zawsze gdy będziesz się bała zostawić Dzidzię samą to możesz zawołać na chwilę położną. Tam gdzie ja rodziłam było o tyle przechalapane, że dziecko non stop leżało ze mną na szpitalnym łóżku nawet w nocy.

anetka551 - Nie bój się na zapas, bo przecież nie zawsze po porodzie naturalnym jest szycie. Ja np. nie miałam.

dorom5 - Ładne, nowe zdjęcie :)

Do góry