reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Asiowo a smiej sie bo P na ta ..wspaniala.. wiadomosc napisal mi ..ZARtujesz??Boziu jak sie ciesze,przynajmniej nie bedziemy musieli budowac ogrodzenia betonowego i patrz ile sie zaoszczedzi.. :-D:-D:-D

Oj a mamy dalmatynczyka wiec raczej nie przyjedziesz :blink::zawstydzona/y::-p:-)

Pasuje zaniedlug polozyc Ale spac i pojade na zakupy z bratem ,trzeba korzystac poki ma chec mnie zawozic :rofl2:

Black wiesz jak Ala byla malutka tez miala wysypke na buzi i na pupci - tam najwiecej to zadne masci nie pomagaly i dopiero siostra dala mi taki krem z antybiotykiem i nastepnego dnia juz bylo widac poprawe - potem pojechalam do lekarki i mowie jej cos i jak to Ona sie zemna zgodzila i dala mi recepte zebym kupila taka masc !! to sie robi na zamowienie a kosztuje jakis 16 zl , Ali pomogla w 100% !! wiem ze sie dodaje dotego hydrocortison czy jakos tak !!

Ostatnia edycja:
reklama
O matko dziewczyny nie moge z Wami:-pmasakra - nie nadarzam..

Oliwka fajnie, ze jestes, dobrze, ze Oliwcia taka dzielna dziewczyna :-):tak:a co do lozek to ja tez chcialam takie samo tylko, ze z ksiezniczkami ale w koncu zdecydowalam, ze kupimy drewniane - na dluzej starczy:tak::-)

Polna Ty sobie Ali nie wyobrazasz w lozeczku a ja sobie Leny nie wyobrazam na takim lozku normlanym.. matko to bylo takie malenstwo a juz mala kobiuetka sie z niej robi:zawstydzona/y:ahh

Ale serio dziewczyny nie boicie sie, ze wypadna z tego lozka..?? bo ja sie boje o Lene troche:-pz niej niezla akrobatka:tak:

Asiowo super, ze Paulinka dala Ci sie pospac:-)a co do tego, ze tak masz, co 2 dni to chyba normlane u dzieci.. lena tez tak miala..:-D:-D

Umi ale masz sasiadke.. i fajnie, ze macie juz pokoj pomalowany:-):tak:

Anetka witam na forum:-):tak:a imiona fajne:-)

i wiecej nie pamietam..
zaraz idziemy na spacer - wroce i pewnie znowuz 5 stron bedzie:-p

Była w mieście na zakupach, wracam do domu a tu kartaka: wyjechalismy, wrócimy na wieczór. Ok, całkiem fajnie, wolny dzień... tylko szkoda, że wiekszość tego czasu będę musiała poświęcic na sprzątanie, bo taki bałagan zostawili :-/.

umi2 - Ja w ciąży jak jeszcze chodziłam do szkoły to jakoś tam o siebie dbałam a potem jak ostatanie miesiące albo siedziałam w domu (głównie zresztą eżałam) albo byłam w szpitalu to mi sie nie chciało bo i po co :p
Co do Twojej sąsiadki to współczuję. Bezczelna i wścibska Babka.

Maagda - Aleksia sama dołki pod sobą kopie pisząc takie rzeczy na temat młodych mam - uczenicc. Zresztą szkoda, słow na Nią.

Olivka - Ja bym chyba wybrała to łóżeczko sosnowe. Wydaje mi się, że długo będzie służyć. Zawsze ewentualnie można dokupić tylko jakąś kolorowszą poszewkę na pościel.

Olenka262 - Jak najbardziej możesz tutaj pisać :)

Chyba wszystkim odpisałam ;-)

Black wiesz jak Ala byla malutka tez miala wysypke na buzi i na pupci - tam najwiecej to zadne masci nie pomagaly i dopiero siostra dala mi taki krem z antybiotykiem i nastepnego dnia juz bylo widac poprawe - potem pojechalam do lekarki i mowie jej cos i jak to Ona sie zemna zgodzila i dala mi recepte zebym kupila taka masc !! to sie robi na zamowienie a kosztuje jakis 16 zl , Ali pomogla w 100% !! wiem ze sie dodaje dotego hydrocortison czy jakos tak !!

Julka ma na buzi i na łydce tą wysypkę. Dziś wybiorę się do pediatry, niech małą obejrzy i przepisze co trzeba

Galarecia Mnie nie chodziło o strojenie typu full tapeta na twarzy tylko no zrobienie cos ze sobą:-p uczesanie sie albo chociaz przemycie twarzy wodą... bo jak patrze na te kobiete to mi sie słabo robi włosy tluste itd zrozumiałabym gdyby miała ciaze zagrozoną ale tak to normalnie lenistwo chyba...
polna_N Zobaczysz za jakis czas nie bedziesz miala czasu wejsc na forum bo bedziesz za farbami ganiac:-)
No jak mozesz:-p cieszyc sie z takiego nieszczescia... straszne:-p
anetka551 No mam podobne zdanie:-) a co do dbania o siebie to tyjesz bo w ciazy jestes nie dlatego ze o siebie nie dbasz:-p Część teoretyczna jest wazna przez pół roku no ale fakt odrazu po poradzie nie pójdziesz. Ja zdawałam prawko bedac w ciazy z tym ze u mnie to był jakis 5 tydzien i wtedy jeszcze niczego nie byłam pewna:-p
Kacper bardzo ładne imie:-) mój synek tak bedzie sie nazywał:-):-p
Co do imienia psa to ja mam psa o imieniu Ari i gdy do mojej mamy dzwonił szef ( Arkadiusz) odebrała telefon a ze moja psina zaczęła psocic to groznym tonem moja mama do niego Arkadiusz przestan!! I co poskutkowało jej szef zamilkł:-p ( jak ochrzaniamy psa to zawsze do niego arkadiusz mówimy:-p)
Asiowo Co za data!!!! to pewnie po zdanym prawku jakies super serducho dostałas:-p
misia391 Oj to moze juz niedługo bedziesz miała @ moze bedzie łagodniejsza skoro inny typ bólu.
baska201 Nie martw sie nie bedzie az tylu stron bo te godziny to przewaznie pory obiadowe:-p i mamusie posiadajace dzieci muszą je nakarmic wiec zostają tylko niedobitki takie jak ja:-p
panistepelek dziewczyno wolna chata mozesz robic impreze nie sprzataj:-p nie musisz..

A własnie jak to jest w szpitalu jak juz sie urodzi to tam sa jakies prysznice czy cos albo mozna gdzies podłaczyc prostownice wiem ze głupie pytania zadaje ale nie wyobrazam sobie zebym np nie umyła sobie włosów. I mozna uzywac jakichs kosmetyków? W sensie lakier do włosów. Ja wiem ze to sie wydaje głupie ale no taka juz moja mania jedni sobie nie wyobrazaja zycia bez papierosa a ja bez lakieru do włosów:-(

UMI - hehe prostownice to raczej spoko ale lakier ? :-p będziesz dziecku smrodziła od 1 chwil życia ? :-p ale zaufaj że nie będzie Ci się chciało stać przed lustrem :-p i zapomnisz o włosach przy dzidzi :-) a prysznice oczywiście że są :-) chociaż pewnie też za prędko pod prysznic nie pójdziesz ja poszłam dopiero wieczorem jak nabrałam sił :-)

BLACK - a ty wstawiałaś jakieś zdjęcie małego ? :-)

Kurde dziewczyny jaki tu przystojniak przed chwilą u mnie był :szok: do teraz się trzęsę :-p boże najprzystojniejszy facet jakiego w życiu widziałam ... :-p zaczynam żałować że numeru nie wzięłam :-p

Femme a co ten przystojniak robil u Ciebie;-):-)??

Umi tak jak Femme Ci napisala, ze prysznice sa i owwszem(ale od szpiatal zalezyw jakim stanie:-D - u mnie to byla tragedia..) ale podziwiam Cie, ze chcesz wziasc ze soba i prostownice i lakier:-D.. uwierz nie bedzie Ci sie chcialo:tak:;-)

BASKA - bo chodził i proponował tv ... to co kiedyś Kuba robił i przez co się rozstaliśmy bo kretynów w tej pracy z nich robią więc zaprosiłam go do domu i opowiedziałam co to jest za praca bo szkoda mi takiego fajnego kolesia było ...ale ymmm boże boski był :-p

Maagda_ - Ty to pewnie rarytasy na obiady gotujesz ;-) Jak kucharzem niedługo oficjalnie zostaniesz. Same pysznosci przyżadzasz, hehe ;-)
Co do wiadomosci prywatnej Aleksi - to brak słów! :wściekła/y:
Będę młodą Mamą i nie wstydze się tego, wręcz przeciwnie ciesze sie że bede mloda Mamuśką! :-)
Umi2 - Nauczymy sie gotować zupki, zobaczysz :tak:
Z sąsiadka masz przygody widze, ale wiesz... nie przejmuj się, teraz to potrzebny Ci spokój a nie jakieś niepotrzebne nerwy. No i musze Cię wyzwać, nie powinnaś wdychać zapachu farby, a tymbardziej malować :no:
Nie wyobrażasz sobie życia bez lakieru? :-D
polna_N - Mam nadzieje że mnie też wspólne mieszkanie - mam nadzieje że niedlugo, i Maluszek zmobilizuja do nauczenia sie gotowac zup :tak: Nie dobrze że łapie Cię przeziębienie, to lekarstwa, i kurowac się :tak:
Galareciu - Dobrze że Ci przechodzi. Po lekarstwach też tak z dnia na dzien nie bedzie odrazu dobrze, ale pewnie jutro - pojutrze wstaniesz juz zdrowa i bedziesz sie dobrze czuła :tak:
Oliwka_11 - Świetne łożeczka :tak: Drewniane pewnie bardziej wytrzymałe, ale Dzieciaki to ucieszą sie pewnie z tych kolorowych. :tak:
anetka551 - Witaj, i obyś prawko zdała. Ja o płci się dowiedziałam dzien przed świętami Bożego Narodzenia że bedzie Synek :-) Niezły prezent na Święta.
misia391 - To może jajniki, może torbiel w najgorszym przypadku :-( Nie życze Ci tego, bo sama miałam problemy z jajnikami :-(

reklama
femme fatal Oj... a dał sie przekonac ze to jednak kiepska praca? Ale z drugiej strony mogłas powiedziec ze sie zastanawiasz na kupnem i poprosic go zeby przyszedł nastepnego dnia:-p Nie no nie chce przy dziecku uzywac lakieru:-p myslałam ze moze w łazience:-) Femme eh co do włosów to moze po porodzie rzeczywiscie nie bedzie mi sie chciało, ale dzien po nim to napewno:-) chyba ze bede sie czuła jakos fatalnie
baska201 Zaryzykuje i wezme najwyzej nie uzyje:-p
dorom5 No obowiazkowo bedziemy sie musiały jakos nauczyc:-) Wiem ze to z farby nie zdrowe no ale kto to zrobi jak nie my? i tak mój T bierze wiekszosc rzeczy na siebie i nie pozwala mi robic. Lakier to moje uzaleznienie...

No a jak juz sie urodzi dziecko to cały czas jest przy mamie na sali czy jak to jest? No bo tak sie zastanawiam ze jak cały czas to ja nawet do wc nie pójde bo sie bede bała ze mi go ktos weźmie podmiei albo zacznie płakac jak mie nie bedzie. eh to najwyzej faktycznie przez te kilka dni nie bede sie myc czesac ani malowac bede pilnowac małego. Wiecie co mnie najbardziej przeraza nie to ze bede rodzic chociaz to tez tylko co bedzie jak urodze dadza mi to malenstwo a ja nie bede wiedziała z jakiego powodu płacze i sobie nie poradze. Masakra

Do góry