reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Umi2 trzymam kciuki aby było dobrze.

misia391 wiesz, różnica jaka jest to w tym że jeżeli już są tu jakieś dziewczyny po 20 to są niewiele po 20 a 29lat to już podchodzi pod 30 i to już raczej młody wiek nie jest. Mi np ciężko by się rozmawiało z kimś kto jest 10lat ode mnie starszy i na dodatek ma ponad 2lata większe dziecko od mojego.
Ja nawet przestałam pisać na sierpniówkach2008 (termin miałam na sierpień) bo tam są kobiety które są ode mnie dużo starsze i źle się czuję w ich towarzystwie.

baska201 nie musisz dziękować. Po to tu jesteśmy żeby wam pomagać, tym bardziej jak was nie ma.

reklama
femme fatal EWI44 Narazie nie bede mu głowy zawracac jakos nie lubie zajmowac ludzi swoją osoba jesli nie mam pewnosci ze naprawde jest cos nie tak:-)
Galarecia Zastosuje sie:-) dzięki:-) A co do pisania w innych watkach to ja na poczatku byłam w kwietniówkach ale mimo ze tam sa naprawe miłe dziewczyny i czesto je podczytuje to jakos faktycznie lepiej sie czuje tu z wami, tak ze wiem co czujesz choć powiem ze róznica wieku mi nie przeszkadza az tak bardzo.

Umi - ja tez bym wolala to zbadac...
Ja mam podobnie, podczytuje sobie lutówkim i czasem cos skrobne... Ale to nie to samo co tu...

Misia - z jednej strony zgadzam się z Toba... ale pozniej juz niestety stracila panowanie nad soba i swoimi wypowiedziami... Mi by sie przykro zrobilo. Nawet nie mialam ochoty komentowac, z reszta i tak nie wiedzialabym co mam pisac.

Siedze sobie sama w domeczku i biore sie za wypisywanie zaproszen, nie chce mi sie ale musze...
I kebaba dzis nie bedzie:-:)-:)-(

Jestem po badaniach, jutro wyniki. Denerwuje się że będę miała tarczyce:-( Miałam krew pobieraną z obydwóch rąk, i tak mnie bolą i mi cierpną:-(
Widze że tu jakaś awanturka była. Ale mnie nie było i też postów nie widziałam. No i nie myślałam że Aleksia ma 29 lat. To faktycznie jest tu chyba forum dla 30-latek? Kiedyś chyba widziałam.
firanka - Dziękuje Tobie Kochana. Miło by było się poznac. Wrazie co, bede pisac:* Ciesze się że Nicolka wraca do zdrówka.
Galareciu - Żeby i Cie nic nie złapało jak tu niektóre Dziewczyny :-( Mam nadzieje że to grypsko mnie ominie, bo nie chce brac zadnych antybiotyków :-(
pola997 - Miałam też czegoś za dużo w moczu, ale już nie pamiętam czego. Później było dobrze, i teraz się martwie. Ale jestem dobrej myśli. Lekarz mnie nastraszył że moge miec cukrzyce lub tarczyce skoro nie tyje:/ I tak czekam z niecierpliwoscia na wyniki jutrzejsze:-(
A Ty dbaj o siebie:-( Witaminki regularnie łykaj, i na dokładne badania szybko :-(
krystynka88 - Coraz czesciej robie obiadki:-) Bo powolutku musze sie przygotowac na najwazniejsza role w zyciu. Bede Mamusia, i "zonką" dla mojego B. jak razem zamieszkamy, wiec bede musiala robic obiadki :-) I dobrze by było gdyby chociaz troszke mu smakowały.
Umi2 - Ja bym na Twoim miejscu przeszła się do lekarza. Taką infekcje dróg moczowych - gdybys to miala, czego Ci nie zycze, można wyleczyc ale to też troche trwa :-( A przed Tobą poród :-(

Witam ja po badaniu. Dzidzia 539 g. Termin porodu wg.usg mi się o ponad tydzień przesunął,ale to wiadomo różnie bywa. Pani doktor mówiła,że wszystko prawidłowo sie rozwija i można niemal w 100% wykluczyć choroby genetyczne.
No i coś jeszcze okazało się,że będziemy mieli synka :)cudownie było go znów zobaczyć.

Wiem Galareciu ale i tak dziekuje:tak::-)

Umi oj chcialabym sie obijac:-p;-)ale niestety teraz mam 2 dzieciw domu.. Adam nie dosc, ze ma jedna reke unieruchomiona na 5 tyg to wczoraj jeszcze przyplatalo sie w drugiej redze zapalenie zyl:angry::wściekła/y:wrr - to juz sie nazywa pech..

Pola to nie chodzi o to, ze forum ma byc tylko dla mam w tym wieku.. ale ja tez uwazam, ze 29 latka to juz przegiecie.. ja mam teraz 24 lata (wiem pewnie wg Ciebie jestem stara) ale dolaczylam do forum jak mialam te swoje 22 lata.. a teraz poprostu nie moge sie z dziewczynami rozstac.. pewnie kiedys zalozymy sobie osobne forum dla "starych" mlodych mam:-D:-)

Oooo widze, ze Femme sie odnalazla;-):tak:dobrze, ze juz jestes - brakowalo Cie tutaj:-)

Lenka moje gratulacje:-) jakies imie planujecie dla synka:-)??

Chyba będzie Adaś.
Co do wieku to też myślę,że nie ma takiej jasnej granicy. Ja utożsamiam się z wami. Mam podobne dylematy. Wiele z was się uczy, dopiero zakłada swoje rodziny. Mysle,ze mój wiek nie gra roli,mimo iż nie mam już naście-to świetnie was rozumiem i często wyciągam jakieś wnioski z waszych wypowiedzi. A tamta osoba poprostu nie umiała uszanować ludzi na tym forum- i tu myśle nie chodziło o wiek wcale-lecz o te niepoważne zachowanie. WIEK nie daje przecież dojrzałości.

dorom5 mnie już złapało.. Mierzyłam przed chwiką temperaturę.. 37,1st a mierzyłam o parę minut krócej bo Adaś już płakał bo głodny był..
Oby Tobie badanka dobrze wyszły.
A co do obiadków to robiłaś już coś swojemu B?? Co i czy mu smakowało??

lenka87 no to dzidzia duża i zdrowa. No i chłopczyk. Adaś?? Hehehe imię bardzo ładne:-D:tak::-);-)
A co do wieku to wiesz, starsze osoby mają inne problemy, inne poglądy na różne rzeczy. I dlatego ta niezgoda. Oczywiście dużo zależy od charakteru ale sama piszesz że masz z nami o czym pisać i masz te same problemy, a ktoś ok.30 jaki może mieć podobny problem, o czym ma z nami pisać??

baska201 oj to nieciekawa sytuacja i z A i z 2dzieci w domu.. Oby wszystko wróciło jak najszybciej do normy.

lenka87 - Gratuluje Synka. Też będe miała Synka :-) Bardzo ładnie Adaś :-)
Galareciu - Ojj to teraz dbaj o siebie. No i żeby Ci szybko przeszło! No i najważniejsze żebyś Adasia nie zaraziła! Ja ogólnie mam zawsze temperature mniej wiecej do 37', ale słyszałam że w czasie ciąży jest jakiegoś hormonu więcej i to normalne.
Przepraszam że znowu narzekam, ale tak mnie bolą żebra :-( :-( :-(

reklama
Misia 391 dziękuje Ci za poparcie, oszalały i teraz mi tyłek rabią za plecami, to sie nazywa mieć tupet, ale przynajmniej mają temat do rozmowy:)) jak by się wstydziły to by tak o mnie nie pisały:)) ale niech sie młode mamusie cieszą ze starej 29 latki:)) na innych forach nie ma takich problemów:)) wczoraj były miłe a dzisiaj coś im do głów strzeliło:)) ja też zgłosiłam to do administratora a szczególnie na jedną która mnie zwyzywała od głupich:)) niech się ucieszy:)) wszystkim im to wyjdzie na dobre:)) cwaniary jedne zamiast człowieka z błędu wyprowadzić to najechały na mnie wszystkie a teraz ploty piszą:)) bezwstydne mamusie a niektóre juz niedługo będą mamusiami:)) Bardzo ładnie:baffled::baffled::baffled: Pozdrawiam Cię misia:))

Do góry