reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

diankus to ja chyba wproszę się na obiadek :-p hehe
bo u mnie to dopiero za jakąś 1-2godz.
a o 14 ksiądz przychodzi na kolędę ... :dry: :sorry2:

reklama
Aleksia123 witaj . ;)
Galarecia na Twoją prośbę będę starać odpisywać się każdej. :)
firanka ucałowania dla córci. :*
Krystynka88 takie osoby mówią to chyba tylko po to zebyśmy my się zamartwiały..
p4trycj4aa ja też się tym nie przejmuje .. czasami jak ide to widze jak ktos patrzy na mnie jakbym byla tredowata..ale nie rusza mnie to .. kazda z nas ma inne poglady na to w jakim wieku ciąza jest najlepsza. Pozdrawiam. ;*
diankus mam nadzieje że jak przyjdzie dzidzia na swiat u mnie to moj chlopak bd chcial spedzac z nami czas.. choc juz teraz widze ze coraz zadziej sie widzimy..;/
Umi2 oj kochana żebys sie nie rochorowala.. ja mam wirusowe zapalenie gardla.. kaszle strasznie, i mam wielki katar naszczescie calą noc przesypiam i nie mam gorączki.
Ania1201 wiesz ja dopiero teraz przypomnialam sobie ze przez caly czerwiec swedzialy mnie sutki.. wiec chyba to byly moje objawy ciąży..

Wogole to u mnie bylo tak ze ja 1 miesiac ciązy to przetanczylam.. akurat przygotowalismy sie do wystepu i duzo mialam treningow.. fikalam koziolki, tanczylam, bawilam sie na calego.. wkoncu przyszedl dzien okresu a tu? nic.. na poczatku myslalam ze to przez taniec.. ale test mi wszystko wyjasnil.. koniec czerwca ide do ginekologa a on gratuluje zaczyna pani juz 2 miesiąc. ;) a ja zonk..kurcze to niby tak dawno bylo a ja pamietam ten dzien dokladnie jakby to wczoraj bylo. ;))

Dzień doberek. Moja żabka śpi, ja trochę ogarnełam domek i skorzystałam z tego, że na dworze ładna pogoda i wyniosłam pościel. Po obiadku może i z córcią wyjdę troszke na świeże powietrze. ogólnie to najchętniej bym się zdrzemneła ale na to nie ma szans :-/

firanka - Życzę Twojej córci szybkiego powortu do zdrówka.

maagda - Wczesniej jakos nie doczytałam, że ta Twoja koleżanka straciła Dzidziusia... Ten fakt jeszcze bardziej przekonuje mnie, że Ona Ci poprostu zazdrości.

krystynka88 - Również jestem zdania, że nie powinno rezygnować się ze szkoły. Ja sama chciałam początko to zrobić ale cieszę się, że rodzice i mąż mnie od tego odwiedli. Dzięki Nim ukończyłam jednak szkołę z całkiem dobrymi ocenami mimo, że ostatanie miesiące chodziłam tylko na pojedyńcze godziny (miałam poparcie w nauczycielach), zdałam maturkę i egzamin na technika.

Galarecia - Fakt... tak kąpac się we dwoje to troszkę ciasno było no ale plus z tym większym poziomem wody no i miał mi kto np. stópki myć :p

Aleksia123 - Witaj wśród Młodych Mam. Pisz częściej i wypowiadaj się na różne tematy.

misia391 - Dopiero teraz będziesz miała koledę...? U mnie już śladu po choince nie ma.

Jakoś mam wrażenie, że mały bałagan zrobił sie tu na forum.

Witam mamuski, kurcze ale skrobiecie, nie idzie Was nadrobic
ANIA te butelki to sprawdza sie tylko jak sie karmi sztucznie, ja karmie piersia, wiec u nas na nic sie nie zdaly
diankus dziwny jest ten Twoj facet, skoro twierdzi ze i tak ze soba nie bedziecie, to po co sie Ciebie dalej trzyma, nie czaje tego
Asiowo tylko pozazdroscic pizzy, ja jak ostatnio zjadlam to mala brzuszek bolal...
firanka kurcze, Twoja malutka to sie wycierpi, oby jej szybciutko przeszlo, a jak tam kolczyki, nie bola uszka???

Ale naskrobałyście.
Umi2 - Wiem, bardzo jej współczuje, bo masz racje że największa kara to utrata Maleństwa. No to sie tylko nie rozchoruj, dbaj o siebie i Kacperka, bo szkole to pełno wirusów pewnie.
pola997 - To już ponad miesiąc karmisz piersią, to i tak bardzo dobrze. 3mam kciuki żebyś wytrwała jak nadłużej :-) Mam nadzieje że z tą wagą to nic poważnego. Ja jutro idę na morfologie krwi... i te wszystkie badania... cukrzyce... eh.. To śmieszne ale denerwuje sie przed każdym badaniem że bedzie cos nie tak.
Maagda_ - Wiadomo że jest jej ciężko i trudno. Ona straciła swoje Maleństwo, a patrząc na Ciebie przypomina jej się okres jak była w ciąży. Kiedyś już tu pisałam że moja kuzynka nie może zajśc w ciaze - a ma 28lat. I tez wiem ze patrzeac na mnie jej jej trudno :-(
diankus - Oj masz z tym swoim P. Może pomoże jakaś rozmowa?
Galareciu - To dzis sie nie przemeczaj skoro źle sie czujesz :-( Lepiej że koleżanka nie przyszła niz miałaby Was zarazić, a odwiedzi Cie kiedy indziej :tak:
zimka - Ja to bym się cieszyla gdyby moj Synek wyskoczył z tydzien wczesniej - oczywiście zdrowy. Bo mój B. ma maturke 4 maja, i wtedy Maleństwo mialo by juz 3 tyg. ;-)
ANIA2608 - Przyjemnego spacerku :tak: No i mam nadzieje ze dzis nocka bedzie przespana, ze Synek da Ci pospac :tak:
Aleksia123 - Witaj :-)

Ostatnia edycja:
pola997 Ja sie cieszyłam bo przynajmniej sie wyszalałam:-) a skoro maluszkowi nic nie było to tym chetniej cwiczyłam no ale to było u mnie a twój lekarz moze sie obawiał o cos i dlatego miałas zwolnienie:-) czasem lepiej dmuchac na zimne i słuchac lekarza:-) A jak tam wyniki badan?
Maagda_ Wiec odizolują ją od siebie:-)
EWI44 No to bedziesz miała zajecie a przynajmniej snieg macie? Bo tak to wyslesz ich na pole na sanki lub narty:-p
Galarecia Kurcze te choróbska, ale przynajmniej masz porządek:-p Co do cwiczen to powiem ci ze są dobre na sobie sprawdziłam:-) no i wiele osób tez poleca wiadomo nie wszystkim pomogą ale są swietne. Szkoda tylko ze opłaca sie na nie chodzic do 14 roku zycia potem jak okulistka tłumaczyła to juz nic nie da sie zrobic. Ja akurat miała wtedy 14 lat wiec chodziłam moze nie zupełnie ale mój wzrok sie naprawde poprawił. Szkoda ze wczesniej o takim czyms ie słyszałas.
diankus u mnie tez pogoda jest do kitu eh zeby tak do wiosny.
panistepelek No zrobił sie i to nawet wiekszy:-p Masz ładna pogode piszesz? To ja sie przeprowadzam do Ciebie:-p
dorom5 A wiesz piszesz o swojej kuzynce i tak samo jest z kuzynka mojego T chyba obie o tym pisałysmy o naszych odczuciach, ale z kolei kolezaka mojej mamy marzy o dziecku ( ma juz córeczke) ale niestety nie moze miec leczy sie biedna, a do kobiet w ciazy podchodzi z taka sympatią, kocha dzieci i widac ze mimo iz cierpi to potrafi sie cieszyc szczesciem innych. To naprawde wielka sztuka bo musi jej byc bardzo ciezko a jednak zachowuje sie normalnie.

A ja sie jednak przeziebiłam. Kaszel to mnie dobija... przełyk mi sie obdarł znaczy tu w mostku az normalnie boli skóra mnie boli nawet włosy. Mierze goraczke i jak zwykle 35,4 ale w sumie dobrze ze nie goraczka. A mój Kacperek wierci sie niemiłosiernie nie zwracajac uwagi ze skóra mnie boli, ale przynajmniej wiem ze nic mu nie jest. Musze jakichs tabletek poszukac. A mozna pic jakis syrop na kaszel czy cos? Bo jak nie to najwyzej zrobie sobie z miodu i cebuli...

Panistepelek napewno będę się wypowiadać na każdy temat:))

Dorom5 witaj i dziękuję za zauważenie mnie:))

Wszystkie dziewczyny dziękuję Wam:)):-):-):-)

200603084962001233139271.png

Umi2 mozna Drosetux. I tu znowu jest problem bo nie da sie odizolowac .. chodzi ze mną do klasy. jeszcze 2 tygodnie bd chodzic do szkoly wiec moze szybko zleci. ;P
Dorom5 moja mama poronila 2 dzieci przedemną i po mnie.. jest kochana troszczy sie o mnie ..ale strasznie sie martwi codziennie pyta czy wszystko ok.. czy nic mi nie jest. Nie dziwie sie tak sie starala zeby ciąze się uchowaly ale nie wyszlo.. i teraz cieszy sie moim szczesciem.
Panistepelek tez tak mysle że zazdrosci . Jakos to bd jeszcze pomecze sie z nią troszke.

Eh kurcze nie wiem co mam zrobic mam wirusowe zapalenie gardla.. kaszle, smarkam.. caly nos mnie boli i cale gardlo biore leki i nie przechodzi.goraczki nie mam.. tzn mam dziwną temp. przed wczoraj 36.8, wczoraj 36.7 dzis 36,8 .
Zna moze ktoras z was jakies domowe sposoby leczenia. ;)?

Galarecia Będę starała odpisać się każdej z Was
firanka Buziaki dla córci.
Krystynka88 nie martw się, wszystko będzie dobrze
p4trycj4aa nie martw się bo każdemu i w każdym wieku można być w ciąży
diankus kiedy Ty mamusią zostaniesz??
Dorom5 a jak się Twoje sprawy mają??

:-):-):-):-):-):-)

reklama
nusia u nas chodzą po koledzie co dwa lata, akurat rok temu jak Nelka miała 29 dni był ksiądz i smiał sie bo mała jadła a ze głodna była to przy modliwtie tylko gul gul słychać było hehe :-D
maagda treningi i fikołki? ja tańczyłam jako czirliderka ech te staredobre czasy :-D:-)
a o ciąży dowiedziałam się w 6 tc :sorry2: a tak to prowadziłam normalne zycie studentki :sorry2:;-)
madzik ech mojego męża to nikt ani nic nie zrozumie, nie bierze czynnego udziału w wychowaniu, siłą go nie zmuszę :nerd::dry:
dorom5 rozmoway prośby groźby płacz... nic nie działa :dry: próbowałam milion razy ale to już taki typ :-(
wydawało mi sie ze taki odpowiedzialny, w końcu świadome rodzicielstwo a tu zonk... on ma średniowieczną wizje rodziny: matka przy dziecku i garach a facet chulaj dusza piekła nie ma:dry:

ale nasmęciłam :dry: to ta pogoda tak na mnie działa :crazy::zawstydzona/y:

Do góry