reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Witam!
Ja was nadrobiłam ale jakoś chęci i sił brak na pisanie.. Nie najlepiej się dziś czuję.. I była u mnie dziś koleżanka a jutro duga przyjedzie.. A w sobotę na zakupy.. Cięzki ten tydzień..

Umi2 modlitwa super. Bardzo mi się podoba.
No i cieszę się że już remontujecie mieszkanko. Na swoim zawsze lepiej. Nikt wam się wtrącać nie bedzie.

Diankus no 13kg to chyba musi ciężka być.. Mój to pewnie waży niecałe 8kg a już go ciężko na rękach utrzymać..

femme fatal Ciebie to dawno u nas chyba nie było.. Albo coś przeoczyłam.. Co ciekawego słychać?? Jak Nina??

Asiowo mój Adaś też lubi rządzić.. A ja już powoli wysiadam przy nim.. Zaczyna się siadanie.. Już tak się rwie że czasami to się boję go w leżaczku posadzić żeby nie spadł..

dorom5 te szczepienia co jest mniej ukłuć są płatne a te co więcej to nie. A uwież mi że dziecko chwile popłacze i przestanie. Nawet po tej jak mniej ukłuć może być coś nie tak.. Nie ma reguły. Każde dziecko inaczej reaguje.

agusiaczek witaj i udzielaj się.

Ostatnia edycja:
krystynka88 no najpierw mowili że chlopak.. pozniej 2 razy potwierdzone ze dziewczynka, no i bd Łucja ;) w nastepnym tygoniu ide na USG wiec napisze juz w 100%co bedzie ;)

No i Paulinka zasneła:tak:

Witam nowe mamusie:tak:

Dziewczyny nie stresujcie sie tak tym porodem:tak: Narodziny dzidziusia to najcudowniejsza chwila w zyciu:tak:i naprawde nie ma sie czym stresowac, kobiety od wieków rodziły i rodzą... poboli, poboli i przestanie, a ile radosci pozniej...:tak:

Panistepelek, a czy Klaudynka ma stałe punkty programu w ciagu dnia:confused: szczególnie wieczorem? Jakis rytuał, zeby wiedziała, ze po czymś bedzie jakaś czynnosc, a zaraz po tym spanie... wydaje mi się, ze dziecko jest takim stworzonkiem,ze chce wiedziec co nastapi dalej, itp... :tak:My od urodzenia mamy 1 rytuał i skutkuje to tym, ze mała o 20 idzie spac bez problemu:tak:
A Klaudynka nie moze wieczorem zasnac, bo juz jest za bardzo zmeczona... ja jak spozniej sie z połozeniem małej spac ok tej 20 to pozniej jest płacz i marudzenie.

dziuba127 :baffled: ja mam wiecej niz 16 (25) ale prosze oswiec mnie ile dziewczyn w 16latach by chciala nagle i nie planowanie dowiedziec sie ze bedzie miala dziecko?
alexrw mysle ze mimo wieku dasz sobie rade masz przy sobie chlopaka wiec przynajmniej sama nie jestes ,dacie rade tylko musicie szybciej dorosnac :tak:i z cała pewnoscia nic nie ukrywac bo to tylko wszystko utrudni :happy:Trzymam za Was kciuki robaczki

femme tak sie własnie zastanawiałam co u Ciebie dawno cie nie było
Maagda_ Ja tez panikuje a potem napewo stwierdze ze cóz pobolało ale przeszło:-) Zobaczysz jak urodzisz to napiszesz nam tu ze nie pamietasz bólu tak jak to wiekszosc mam pisze:-p
Galarecia życie towarzyskie kwitnie:-) to dobrze. Co do samopoczucia to pewnie przez pogode bo jest szaro i brzydko. A wy mieszkacie z Twoją mamą tak? Ja sie dogadujecie? Jest tak ze sie babcia wtraca do wnusia i kiedy ty chcesz zrobic cos iaczej to ona to neguje czy tez nie?
Asiowo Od Ciebie to ja sie bede chyba uczyc:-p zawsze popierałam taka metode na spanie u mnie jak byłam mała to była kąpiel wieczorynka bajka w radio i nyny a w młodszym wieku to nie pamietam:-p

A co sie dzieje z innymi mamami? Bo coraz żadziej pokazują sie starsze forumowiczki i tak sie zastanawiam czemu.

Umi... służe pomocą i radą:-D U nas ten system sie sprawdził w 100%... mała wie, ze najpierw jest zabawa z tata, pozniej kąpiel, kaszka, pogaduchy z rodzicami, czasem jeszcze cycus i odkładamy mała do łozeczka, 5 minut i mała śpi:tak:

Ale tu się porobiło ... gdzie "stare mamusie" ?

No mnie to z 2 tygodnie nie było :-p nowego neta sobie założyliśmy i teraz śmiga jak ta lala :-p no i czasu zbytnio i chęci na forum nie było ;-) mała mi rośnie :D już jej ciuszki na 68cm muszę kupować :-p i waży prawie 6kg :-)

reklama
femka no ja też jak Adaś nie miał jeszcze 3m-cy to już mu zakładałam 68 ciuszki.. Tylko mniej ważył..

Umi2 tak, mieszkamy z moimi rodzicami no i nie powiem bo na początku się wtrącała jak przestawiałam małego na sztuczne mleko..
Teraz to już w sumie nie chodzi że się wtrąca w wychowywanie małego tylko do nas.. Że np. wieczorem oglądamy tv albo pijemy alkohol czy takie tam..
Co do życia towarzyskiego to w sumie rzadko kiedy mnie ktoś odwiedza.. I chciałabym żeby to się zmieniło.. Choć dziś to się dziwnie czułam i nie powiem bo miałam już póżniej dość siedzenia koleżanki ale nie wypadało jej wypraszać..

A starsze forumowiczki się nie pokazują bo forum zawładnęły nowe mamy które nawet nie stosują się do rgulaminu jaki tu mamy. Pewnie teraz dużo osób się obrazi, ale wkurzające jest gdy każda robi co chce i odpisuje posta tylko do jednej osoby!

I tu apel do moderatorek żeby coś z tym zrobiły! Albo do nowych mam żeby się poprawiły!!

Ostatnia edycja:
Do góry