reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

MAMUŚKI NICOLE CHODZI!!!
Dzisiaj stanęła sobie w kuchni i patrzy na mnie,a ja może stałam ze 3 kroki od niej i wyciągnęłam ręce do niej i powiedziałam: "chodź Nicula do mamusi",a ona zrobiła krok i ja się cofałam,a ona szła do mnie w końcu wywaliła się. Ale tak jej się spodobało,że teraz chodzi cały czas tak śmiesznie jak pingwinek :-D:-D:-D i jak się nóżki zmęczą to po czworaka i znowu na nogi. Jestem taka dumna:-).

reklama
Asiowo ja też spać przez małego nie moge... wczoraj zasnął mi o 4 rano dopiero, w dzień 2drzemki po 30min więc nie odespałam nawet, no i teraz też mu sie na spanie nie zapowiada... a kaszki nic nie dają... więc też nie wiem co zrobić
Madzik ze mną Kacper też śpi... co prawda dopiero od ok 4 no ale jednak... o 4 już sam spać nie chce... a co do do bączków to mój też tak ma niekiedy że płacze brzuszek mięciutki, bączki idą jak powinny ale sie pręży... wtedy pomaga trzymanie w pionie i kołysanie bo brzuszek sie delikatnie masuje
Umi ja ci powiem że też używałam pampersów i hagisów, happy spróbowałam w szpitalu i mi nie pasowały ale ostatnio M kupił i są oki... a rozmanowskie są wporządku... ja fakt że tylko 3 te po 2 sztuki zużyłam ale są oki... a pampersy, hugisy i happy to od urodzenia w normalnej cenie nie kupiłam ... cały czas na promocji trafiamy
No i gratuluje swojego gniazdka... Naprawde dobry wybór
Oliwka współczuje sytuacji... teściową bym wykończyła... I gratuluje kroczków bartusia
Polna ta twoja ala świetna jest... kąpiele soczkowe... ehhh...
Basiu coś ci miałam odpisać ale nie wiem co...
Czarnuszka tak jak Asiowo radzi- leż z maleństwem przy cycu 24h/dobe aż pokarm wróci... niczym sie nie zajmuj tylko karmienie,karmienie i jeszcze raz karmienie...
Firanko gratuluje :-) ależ te dzieciaczki szybko rosną...

No to chyba wszystkim odpisałam... Uciekam bo i tak kilka godzin forum nieczynne ma być...
Dziewczyny czy to że kupka Kacpra po marchewce ma marchewkowy kolor to normalne?

Ostatnia edycja:
Hej kobietki,u nas nocka w miare dobrze mineła ,dałam Oliwce ibufen bo miała stan podgorączkowy i nie mogła zasnąć ,usneła pare minut przed 23 ,a teraz siedzi i już telefonem majstruje,Bartek za to tak złapał się szczebelków i się buja że chyba długo jego łóżeczko tego nie wytrzyma.....

FIRANKA gratuluje...super że mała tak wcześnie zaczeła chodzić ...teraz dopiero Ci się zacznie jej pilnowanie !!

KASIA F87 to normalne że kupka po marchewce ma taki kolor .

Witam :tak: u mnie nocka nie zabardzo :sorry2: Ala juz od 22 spala umnie na lozku i wiercila sie niesamowicie :dry: wczoraj znowu zaczela pakowac raczki do kubka z sokiem to dalam jej klapsa to sie na mnie wredna obrazila i do babci poleciala ze skarga :-D:sorry2:

Asiowo a probowalas dawac Paulince pieluszke do spania albo jakas maskotke ? wiesz byl taki okres jak Ala zabardzo nie chciala zasypiac to z P kupilismy Jej takiego ..flaka.. (zrobie fotke to Ci pokaze ) i Jej dawalam zakazdym razem jak miala isc spac , napoczatq troche nie kumala po co On jest ale wkoncu zaczela sie do Niego tulic,kolysac, i mietosic az wkoncu zasypiala SAMA :tak:
moze warto sprobowac ;-)
Fajnie ze maz Ci pomogl wczoraj :tak:

Umi nom dziwne by bylo gdyby u Ciebie byl metr sniegu :-p:-D
a wlasnie powiedz mi gdzie sie miesci skarbowka ? :dry: bo tam gdzie jest taki ratusz,czy jak to sie u Was nazywa jest pewnie urzad miejski ?
a stolik ladny :tak: i mi sie takie proste rzeczy podobaja :happy:
aaaa co do pampersow to ja tez uzywalam od poczatq Pampers - po innych Ala miala odparzona dupke :no: i dopiero od jakiegos 7 miesiaca zaczelam kupowac Dada i tak jak Basia uzywam ich na codzien a Pampersa na noc i na wyjscia :-)

Basia no to Gratuluje ze Lenka zalapala wszystko z siusianiem:tak::happy:
Mi Ala pije rano jak sie obudzi 120 ml (Nestle Junior ,waniliowe albo z miodem) a wieczorem jakies 150-200 a jak wypije to dopiero idzie spac !! ja Jej zawsze daje butelke jak Ja ubieram rano albo jak przebieram w pizamke i potem wkladam Ja do lozeczke z butelka i pije dalej !!

Pola oj ja krotko karmilam Ale piersia ,jakies 2 miesiace :no: za slaba psychike mialam :-D

Dorom ano mamy blisko , do Umi mam cos kolo 30 km !!

Firanka no to GARTULUJE :tak: teraz sie dopiero zacznie bieganie za Nicole :-p:rofl2:

Oliwka oooo jak super ze Jestes :-) byczylas sie chwile bez forum a mowie Ci ze z Basia mialysmy duzooo do robyt :dry::-D:-p
a tesciowa - heh zabilabym chyba gdyby moja Ale cos takiego spotkalo :wściekła/y:
Biedna Oliwka ,musi sie teraz meczyc z gipsem :blink::dry: i Tobie rowniez Gratuluje pierwszych krokow Bartka ;-) widze ze Oliwka zadbala o szczegoly u swojej lalki :happy:;-)

witam:tak:
Wpadłam sie pochwalić, ze... sie wyspałam:-D Moja córeczka wróciła
, tfu, tfu... odpukac, oby na dłuzej:-p
Miała problem, zeby zasnac, ale zasneła o 20:30, pozniej pobudka o 00:30 i 5:30 i bez problemu po pocycaniu spała dalej... i na dobre obudziła sie przed chwila, bo o 8:30:-) Mąż do niej poszedł i se tam gadają:tak: jejku... ale sie ciesze, mam nadzieje, ze teraz juz bedzie tylko lepiej:tak:
Wczoraj zrobiłam wszystko, zeby tylko jej lepiej sie spało, pokoj był na maksa wywietrzony, kaloryfer zakrecony, pieluszka mokra na łozeczku, viborcol i materacyk pod głowka jej bardziej dzwignełam... :-)Bogu dzieki, ze dała mi sie wyspac:-)

Polna... Paulinka spi ze swoim misiem:tak:i czasem sie do niego tuli, ale wydaje mi sie, ze to jej nie ułatwia spania! Ona jest jeszcze niekumata...

Oliwka... oby mała szybko doszła do siebie, dzielna!:tak:

POLNA o tak Oliwka od razu kazała założyć lalce bandaż ...i pokazuje na ręke i mówi cacy i kuku ...z tą lalką śpi więc łazi całe dnie z nią i pokazuje jej ręke i swoją ...śmiechy z niej tyle że szok ...teraz właśnie zakłada ręke na temblak i zdejmuje i patrzy tylko czy ja ją widze!!a Bartek sterczy przy jej łóżeczku i próbuje ją złapać ...a za forum straszanie się steskniłam ...myślałam że nie wyrobie bo co włączałam kompa to zasięg fulll a nie może wyświetlić strony ...mam nadzieje że jak facio już wróci to nie będzie problemów ...A co Ala porabia ?

ASIOWO dobrze że mała dała pospać mam nadzieję że tak już zostanie ...a co do misia to przyzwyczi się i w końcu zrozumie ,u mnie Oliwka do roku spała z pieluchą a potem kupiliśmy jej lalki szmacianki ,jedną ma w domu drugą u babci i teraz beż tej lalki nie zaśnie ,jak idzie spać to ją głaszcze i zasypia ....a męza masz cudownego ..powiedz mi gdzie takich mężczyzn szukać???

Ostatnia edycja:
Asiowo to fajnie ze wkoncu sie wyspalas i trzymam kciuki zeby dzis tez sie powtorzy i w nastepne nocki :tak::-)

Oliwka ej ale Ty juz swojego chlopa masz :-p:-) Oliwcia to dzielna dziewczynka - moja by pewnie wyla i wyrywala sie z rak bo nie lubi ludzi w bialych fartuchach :-D
teraz oglada bajki na Mini Mini i jezdzi autkiem po pokoju :-)
a wlasnie to ktos inny nie moze przyjechac do tego internetu ? ten facet ma jedno osoba firme czy jak :confused:

a u Nas qzwa wczoraj przyszedl rachunek za 3w1 i to prawie 200zl :szok: skad tyle nabilo to nie wiemy a mialo byc przeciez niecale 130 :no::crazy:

Oliwka... wiesz, my sie poznalismy na zlocie wirtualny menagerów piłkarskich:-) do dzis prowadzimy swoje druzyny... wiec widzisz... nie ma tak łatwo:-D

POLNA facet od netu ma jednego pracownika ale on sie nie zna na sprawach technicznych ....powiedział ze mamy isc do sasiada zeby zresetowal nadajnik jak nie ma netu ale ile razy dziennie mozna tam chodzic tym bardziej nze nasze kontakty sa takie sobie....wiec czekam az wroci i zlotowki za te 3 mc nie dostanie ...sory ze bez polskich zanakow alr bartka trzymam na rekach ....a moja lala to jim jam oglada nawet mowi ze chce dżim dżam ,w końci i ona zalapala bajki i potrafi usiasc i cos obejrzec

ASIOWO zciebie to szczesciara bo trafil ci sie wymierajacy typ faceta ...a my musimy czsami z naszymi glabami sie meczyc ...a Paulinka to pewnie niezla wiercipieta sie zrobila

Ostatnia edycja:
reklama
oliwka_11 Kochana ta twoja Oliwka. A boli ja ta rączka czy juz jest lepiej?
polna_N haha skarbówka mówisz o ile dobrze kojarze to taki duzy biał budynek niedaleko dworca. ie wiem czy wiesz gdzie jest sklep centrum albo pub City Pizza? No bo jak mniej wiecej kojarzysz to tam własnie tylko idąc od dworca ta skarbówka jest kapinke wczesniej po prawie stronie:-) Nie wiem czy cos z tych moich tłumaczen kapujesz ale mam nadzieje ze tak:) Heh lepiej bym ci wytłumaczyła gdzie w rzeszowie jest ale to na 100% sama dobrze wiesz:-)
Ja tez lubię proste rzeczy choć przyznaje ze niektóre dziwactwa bardzo mi sie podobają:-p
Oj to duzo musisz zapłacic.
Asiowo Gratulacje:-) oby tak dalej

A ja ide sobie zrobic sniadaie teraz opycham sie gumami mamba. Zobaczyłam w drodze powrotnej z koscioła dziecko które miało takie i noralnie musiałam sobie kupic eh pyszne są:-)

Do góry