reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Madzik dzieki za stronke ,moze pomoze :tak:

Basia tylko wiesz u Nas bardziej problem polega na tym ze Ala nie pozwala zeby to ja myla Jej zabki :sorry2: sama wiesz ze lepiej po dziecku poprawic a Ala sie buntuje :dry:
A nocnik , heh szczerze to sobie zapomnialam o Nim :zawstydzona/y: ale na wieczor kolo 18 sciagam Jej pampersa i chodzi bez az do spania - odziwo nie zrobi siku az do rana gdy sie obudzi , nie wiem po kim Ona ma taki pecherz :sorry2::-D
a 11 :szok: matko to co za to mleko ze Lenka tak duzo pila ? :-)
a wlasnie Lenka ile razy pije jeszcze mleko ?

Asiowo moze Basia ma racje zeby sprobowac dawac Jej sztuczne tylko w nocy ;-)

reklama
EWI44 - Tak to moja pierwsza miesiączka od porodu. Szczerze mówiąc to nawet nie wiem ile miałam gorączki bo nie byłam w stanie odczytac z termometra :-/

umi2 - Wiesz, jeszcze w dniu porodu byłam dosyć negatywnie nastawiona to tej mojej całej ciąży ale gdy tylko zobaczyłam córcię odrazu Ją pokochałąm i wszystkie złe myśli znikneły.

polna_N - U mnie jeszcze na polach są jakieś resztki śniegu ale pozatym to jedno wielkie błotko.

dorom5 - Zobaczysz jak ten czas do porodu, szybko Ci yleci.

Polna Nie przejmuj sie przejdzie jej:-) w tym wieku chce sie wszystkiego wypróbowacnawet szamponu soczkowego:-)
U mnie sniegu tez nie ma tylko deszcz... no ale nie mieszkamy zbyt daleko od siebie zeby u mnie były zaspy a u ciebie wiosna:-)
madzik1388Ja sama sobie obiecałam ze dziecka do własnego łózka nie wezm ale w praktyce zapewne bedzie to wygladac zupełnie inaczej.
BlackWizardDuza niunia potrzebuje duzo jedzonka;-) Ciesz sie ze chc jesc:-) Niektóre dzieci to straszne niejadki i to jest chyba ból dla rodzica.
Dorom 13 tygodni czyli 91 dni eh strach sie bac. O to chyba zainwestuje bo cos mi sie wydaje ze w nocy długo przez zgage zasnac nie moge a jak juz zasypiam to mi sie mały budzi i po spaniu. Co do mleczka to mój orkgnizm toleruje tylko zimne:-p na ciepłe reaguje nieciekawie od dziecka tak dziwnie mam.
panistepelek Ja kocham mojego Kacperka ale nie wiem co mi sie w tej głowie tworzy... mam nadzieje ze minie

madzik1388 Ja sie domyslam, ze tez tak planowałas. I całkowicie Cie rozumiem, mam nadzieje ze ja bede miała anioła za syna, bedzie sie budził tylko na jedzenie i jak siku zrobi tak jak jego mamusia:-)

Bylismy dzis z moim T. w Jysku bo szukamy stolika do naszego mieszkanka al taki jak mi sie podobał to kosztował 300 zl wiem ze moze to dla niektorych nie duzo ale musimy jeszcze kupic pralke i lodówke dlatego z kasa sie musimy liczyc. I prawdopodobnie zamówimy taki oto stoliczek IKEA, STOLIK KAWOWY LACK 90 x 55 x 40 WYPRZEDAŻ ! (535330133) - Aukcje internetowe Allegro
Bo i tani i nie wielki jak na kawalerke to wystarczy. Co prawda ja chorowałam zawsze na takie soliki ale czarne ale na taki pozwole sobie jak bede miec własne mieszkanko:-)
Kupilismy jeszcze 10 l farby białej bo trzeba bedzie sufity odmalowac i w kuchni rozjasnic bo jest makabrycznie.

Asiowo Głowa do góry. Ja niedawno też przechodziłam to samo z Mareczkiem. to przez te ząbki chyba. Co do dokarmiania to nie musisz przecierz przestawiać Paulinki całkowicie na sztuczne, może wy7starczyło by jedynie na noc dawać jej przed spaniem butlę i ewentyalnie nad ranem. J adla Mareczka używam Nanu2. przed spaniem daję mu 150 a potem cyc i chyba że często się budzi to kolejny raz ale 120.

Biedna Oliwka. Silna z niej babka i dzielna.

ja mykam. wlasnie kolezanka prxzyjechała.

Pogadałam z mezem... narazie wstrzymam sie z jakąkolwiek decyzja! Przeczekam, dam małej paracetamol, viburcol bede jak najczesciej smarowac jej dziąsełka... jak nie bedzie poprawy wtedy w nocy bede probowała ja przekupiac herbatka lub woda:tak: Jak juz wczensiej pisałam, nie chce małej przestawic na sztuczne dlatego, ze jest głodna (bo ona nie je w nocy), tylko dlatego, ze tylko cycus jej jest potrzebny by sie uspokoic. Po prostu albo zakoncze radykalnie karmienie albo nie:tak: A mała smoczka nie chce... dusi sie nim, ona uzywa kciuka jak potrzebuje... .

Rodzice przed chwila wpadli... przywiezli mi pieluszki rosmanowskie dla małej i znow mam spokoj na 2 tygodnie:tak: A mąż wrócił z pracy, zjadł obiad i zabrał mała na spacer... mam chwilke dla siebie w ciszy i spokoju:tak: nawet nie sprzatam... po prostu odpoczywam!

Hej Hej :)
Skoro mowa o jedzeniu to ja moze tez sie pożalę. Otóż na poczatku karmienia karmiłam cały czas cycem....od ostatniego czasu jakby mniej mam tego mleka i musze dokarmia mojego małego..znacie moze jakies sprawdzone sposoby aby zwiększyła mi sie laktacja ponieważ chciałabym karmi mojego młodego chociaz do 6 miesiąca a tak to niewiem, czy dam rade. Na dodatek lekarz (ogólny) mi powiedział ze mam nie dokarmiac bo strace pokarm...no i chyba miał racje bo coraz go mniej.

Najlepszym sposobem na zwiekszenie ilosci mleczka jest częstsze przystawianie maleństwa do cyca... Pamiętaj, ze dzieci maja skoki rozwojowe, 2 i 6 tydzien, 3 i 6 miesiąc! Ja majac mało pokarmu kładłam sie z mała do lozka, cyc w jej dziubku i 2 dni pozniej pokarm wrócił:tak:Czym częsciej bedziesz przystawiac dziecko do piersi tym głowka wyprodukuje wiecej mleczka... tylko potrzeba tu duuuzo cierpliwosci...!!! Bo wiadomo, ze dziecko płacze i sie wkurza, ale po 2 dniach to mija!:tak:

reklama
Asiowo A czy ty od początku używałaś pieluszek z rossmana? Czy na samym poczatku jakies inne bo ja mam zakupione pampersy ( prezent ) ale chciałam uzywac tanszych huggies albo happy. Takie z rossmana byłyby dobre na sam początek czy lepiej jednak na jakies lepsze postawic a jak mały podrosie przestawic sie na te najtansze?

Do góry