reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Madzik dzieki za stronke ,moze pomoze :tak:

Basia tylko wiesz u Nas bardziej problem polega na tym ze Ala nie pozwala zeby to ja myla Jej zabki :sorry2: sama wiesz ze lepiej po dziecku poprawic a Ala sie buntuje :dry:
A nocnik , heh szczerze to sobie zapomnialam o Nim :zawstydzona/y: ale na wieczor kolo 18 sciagam Jej pampersa i chodzi bez az do spania - odziwo nie zrobi siku az do rana gdy sie obudzi , nie wiem po kim Ona ma taki pecherz :sorry2::-D
a 11 :szok: matko to co za to mleko ze Lenka tak duzo pila ? :-)
a wlasnie Lenka ile razy pije jeszcze mleko ?

Asiowo moze Basia ma racje zeby sprobowac dawac Jej sztuczne tylko w nocy ;-)

reklama
EWI44 - Tak to moja pierwsza miesiączka od porodu. Szczerze mówiąc to nawet nie wiem ile miałam gorączki bo nie byłam w stanie odczytac z termometra :-/

umi2 - Wiesz, jeszcze w dniu porodu byłam dosyć negatywnie nastawiona to tej mojej całej ciąży ale gdy tylko zobaczyłam córcię odrazu Ją pokochałąm i wszystkie złe myśli znikneły.

polna_N - U mnie jeszcze na polach są jakieś resztki śniegu ale pozatym to jedno wielkie błotko.

dorom5 - Zobaczysz jak ten czas do porodu, szybko Ci yleci.

Polna Nie przejmuj sie przejdzie jej:-) w tym wieku chce sie wszystkiego wypróbowacnawet szamponu soczkowego:-)
U mnie sniegu tez nie ma tylko deszcz... no ale nie mieszkamy zbyt daleko od siebie zeby u mnie były zaspy a u ciebie wiosna:-)
madzik1388Ja sama sobie obiecałam ze dziecka do własnego łózka nie wezm ale w praktyce zapewne bedzie to wygladac zupełnie inaczej.
BlackWizardDuza niunia potrzebuje duzo jedzonka;-) Ciesz sie ze chc jesc:-) Niektóre dzieci to straszne niejadki i to jest chyba ból dla rodzica.
Dorom 13 tygodni czyli 91 dni eh strach sie bac. O to chyba zainwestuje bo cos mi sie wydaje ze w nocy długo przez zgage zasnac nie moge a jak juz zasypiam to mi sie mały budzi i po spaniu. Co do mleczka to mój orkgnizm toleruje tylko zimne:-p na ciepłe reaguje nieciekawie od dziecka tak dziwnie mam.
panistepelek Ja kocham mojego Kacperka ale nie wiem co mi sie w tej głowie tworzy... mam nadzieje ze minie

madzik1388 Ja sie domyslam, ze tez tak planowałas. I całkowicie Cie rozumiem, mam nadzieje ze ja bede miała anioła za syna, bedzie sie budził tylko na jedzenie i jak siku zrobi tak jak jego mamusia:-)

Bylismy dzis z moim T. w Jysku bo szukamy stolika do naszego mieszkanka al taki jak mi sie podobał to kosztował 300 zl wiem ze moze to dla niektorych nie duzo ale musimy jeszcze kupic pralke i lodówke dlatego z kasa sie musimy liczyc. I prawdopodobnie zamówimy taki oto stoliczek IKEA, STOLIK KAWOWY LACK 90 x 55 x 40 WYPRZEDAŻ ! (535330133) - Aukcje internetowe Allegro
Bo i tani i nie wielki jak na kawalerke to wystarczy. Co prawda ja chorowałam zawsze na takie soliki ale czarne ale na taki pozwole sobie jak bede miec własne mieszkanko:-)
Kupilismy jeszcze 10 l farby białej bo trzeba bedzie sufity odmalowac i w kuchni rozjasnic bo jest makabrycznie.

Asiowo Głowa do góry. Ja niedawno też przechodziłam to samo z Mareczkiem. to przez te ząbki chyba. Co do dokarmiania to nie musisz przecierz przestawiać Paulinki całkowicie na sztuczne, może wy7starczyło by jedynie na noc dawać jej przed spaniem butlę i ewentyalnie nad ranem. J adla Mareczka używam Nanu2. przed spaniem daję mu 150 a potem cyc i chyba że często się budzi to kolejny raz ale 120.

Biedna Oliwka. Silna z niej babka i dzielna.

ja mykam. wlasnie kolezanka prxzyjechała.

Pogadałam z mezem... narazie wstrzymam sie z jakąkolwiek decyzja! Przeczekam, dam małej paracetamol, viburcol bede jak najczesciej smarowac jej dziąsełka... jak nie bedzie poprawy wtedy w nocy bede probowała ja przekupiac herbatka lub woda:tak: Jak juz wczensiej pisałam, nie chce małej przestawic na sztuczne dlatego, ze jest głodna (bo ona nie je w nocy), tylko dlatego, ze tylko cycus jej jest potrzebny by sie uspokoic. Po prostu albo zakoncze radykalnie karmienie albo nie:tak: A mała smoczka nie chce... dusi sie nim, ona uzywa kciuka jak potrzebuje... .

Rodzice przed chwila wpadli... przywiezli mi pieluszki rosmanowskie dla małej i znow mam spokoj na 2 tygodnie:tak: A mąż wrócił z pracy, zjadł obiad i zabrał mała na spacer... mam chwilke dla siebie w ciszy i spokoju:tak: nawet nie sprzatam... po prostu odpoczywam!

Hej Hej :)
Skoro mowa o jedzeniu to ja moze tez sie pożalę. Otóż na poczatku karmienia karmiłam cały czas cycem....od ostatniego czasu jakby mniej mam tego mleka i musze dokarmia mojego małego..znacie moze jakies sprawdzone sposoby aby zwiększyła mi sie laktacja ponieważ chciałabym karmi mojego młodego chociaz do 6 miesiąca a tak to niewiem, czy dam rade. Na dodatek lekarz (ogólny) mi powiedział ze mam nie dokarmiac bo strace pokarm...no i chyba miał racje bo coraz go mniej.

Najlepszym sposobem na zwiekszenie ilosci mleczka jest częstsze przystawianie maleństwa do cyca... Pamiętaj, ze dzieci maja skoki rozwojowe, 2 i 6 tydzien, 3 i 6 miesiąc! Ja majac mało pokarmu kładłam sie z mała do lozka, cyc w jej dziubku i 2 dni pozniej pokarm wrócił:tak:Czym częsciej bedziesz przystawiac dziecko do piersi tym głowka wyprodukuje wiecej mleczka... tylko potrzeba tu duuuzo cierpliwosci...!!! Bo wiadomo, ze dziecko płacze i sie wkurza, ale po 2 dniach to mija!:tak:

reklama
Asiowo A czy ty od początku używałaś pieluszek z rossmana? Czy na samym poczatku jakies inne bo ja mam zakupione pampersy ( prezent ) ale chciałam uzywac tanszych huggies albo happy. Takie z rossmana byłyby dobre na sam początek czy lepiej jednak na jakies lepsze postawic a jak mały podrosie przestawic sie na te najtansze?

Do góry