reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Dobry wieczór. Ja mam dziś dośc luźny dzień. Z rana mąż trochę pobawił sie z Klaudynką (jak nigdy), potem ugotowałam na parze po raz pierwszy rybkę z brokułami (Na początku nie smakowało, ale potem dołożyłam ziemniaczków i jakoś poszło). Po obiadku byłyśmy na spacerku, malutka poszła spać a teraz cały czas siedzi na dole u Dziadków. Za jakies pół godzinki idę po Nią, bo będziemy kąpać.

umi -Ja na początku używałam oryginalnych pampersów, potem prze miesiąc tetrę. A gdzies tak pod koniec 2 miesiąca przeżuciłam sie na zwykłe z Biedronki.

oliwka - Przykro mi, że Twoja córcia ma tą roczke w gipsie. Ja tez napewno bym sie wkurzyła na teściową.

firanka - Gratulacje dla córci z te pierwsze kroczki :)

KasiaF87 - Moja Klaudynka też czasem po marchewce ma takie kupku :p

reklama
oliwka_11 - Fajnie że się tak zajmuje laleczka :tak: Masz z niej pocieche :tak:
Przygotowania do bycia Mamusią w toku. Usg potwierdziło Synka więc kupuje cały czas błękitne ciuszki, dziś "teściówka" pokupiła mi biało - błekitne śliniaczki :blink: No i znowu musiałam opróżnić dwie szafki ze swoich ciuchów żeby zrobić miejce dla Maluszka :blink: Szczerze mówiąc już nie moge się doczekać, a to jeszcze 3 miesiące.
polna_N - Mialam icp, ale teraz to chyba zmienili nazwe na inea. Bo na rachunku jest inne logo :-p
Panistepelek - Ja właśnie też dostałam pampersy z Biedronki rozm.od 4 kg. ale nie wiem czy tak odrazu będę mogła ich używać :-( Żeby pupki nie odparzały :-(

Dziewczyny musze się pochwalić... dostałam dziś od Taty mojego Bartka srebrną bransoletke z cyrkoniami. Ale byłam zaskoczona :zawstydzona/y:
Bo Bartek ze swoim ojcem nie ma najlepszych kontaktów... bardzo czesto się ostro kłócą... a tu taki gest z jego strony ;-)

Umi- ja używałam po porodzie hugisów czy jakoś się tak to pisze...potem kupiłam pampersy i raz kupiłam te nowe play'e...i wróciłam d pampersów zwykłych,z tym,że na początku używałam tylko niemieckich,są lepsze i nie śmierdzą tak,jak te polskie:-D. Ale tatuś mój przestał jeździć za granicę i mi się usrało:baffled:...ja teraz kupowałam w carefurze jak była ta promocja zapas pampersów bo były wszystkie rozmairy po 29.95 i kupiłam 5 paczek:-D:-D:-D.

Dorom- to,że z Twoim B. teść ma niezbyt ciekawe relacje nie znaczy,że z Tobą też będzie takie miał.

Oliwka- ja bym naszczelała teściowej po papie,jak ona mogła i w dodatku jeszcze straszyła dziewczynki,że im nałoi:wściekła/y: wrrr. Widzę,że nasze dzieciaczki zgadały się i zaczęły razem tuptać...dzisiaj Nicole porobiła może z 15 kroków przez cały dzień i na kolanka i po czworaka,ale miała jakiś taki dzień,że cały czas sobie popłakiwała i buntowała się...

dorom5 - Jak leżałam w szpitalu po porodzie, wszystkie Panie miały oryginalne Pampersy. Ale w domu możesz spróbować zakładać np. te z Biedronki, tylko muszisz obserwować czy nic się nie dzieje.
A bransoletka napewno jest bardzo ładna :) Pozazdrościć takiego teścia :p

Ja napewno nie polecam pampersów z Tesco... Mają straszne te lepki... Raz kupiłam pakę i średnio co drugiego, ggy zdejmowałam, musiałam porwać, bo inaczej nie dało rady tego odkleić.

A moja Klaudyna, po prawie dwóch tygodniach znowu urządzza sobie posiedzenie do bardzo późna :p

Pieczątko (sorry,że tak do Ciebie piszę stempelku) moja Nicole gdy była w Wieku Twojej Klaudynki też co jakiś czas urządzała sobie nocną posiadówe...ale teraz wie,że jak ściągam jej paputki i zabieram się do przebierania to znaczy,że idziemy asiu,iże nie ma juz schodzenia z mojego wyrka na ziemię,w dzień jak udajemy się na nasze 2 drzemki ( tylko tyle Nicole mi śpi) to ściągam paputki,przytulam ją,a ona nie wstaje tylko popłacze z 2 minuty w moich ramionach,pobuntuje się i zasypia:-D

witam...
u nas znow 2 pobudki wiec nie ma juz tak zle:tak:

Ja własnie pipjam kawke i BB, a Paulinka ucina sobie 1 drzemke i... śmieje sie na głos:-D Mam ją tu w wózku obok mnie, śpi i za chwile rechot:-D Tego jeszcze nie grali, ale mam z niej ubaw, ciekawe co jej się sni:-p:-D

Witam!
Nareszczie mogę do was zajrzeć i pisać z wami. Ale niestety nie zdołam was nadrobić:-:)no: No ale postaram się teraz być na bierząco..
No i mogę się pochwalić że egzamin z geografi zdany na 3:tak::-)
Już jesteśmy w domku od wczoraj od wieczora.. Mieliśmy przyjechać już w piątek ale stwierdziliśmy że jeszcze zostaniemy bo wczoraj moja szwagierka wyprawiała imieniny..
Nocka u nas bardzo ładna. Adaś spał od ok.22:20 do 7:55:szok: Z czego tylko raz jak wstawałam mężowi robić kanapki do pracy musiałam go przekręcić, bo leżał w poprzek łóżeczka..

Witam, mam zamiar dołączyć na Wasz wąteczek, bo uważam się hehe za przyszłą młoda mamę :)

Mam 24 lata a w brzusiu noszę 7 miesięcznego brzdąca który już pod koniec kwietnia mam nadzieję, że będzie z nami na tym świecie :)

To moje pierwsze dzidzi i nie moge się już go doczekać :)

Mam nadzieję, że można sie przyłączyć ??

Cześć dziewczyny,

Mojej Julce wyskoczyły na szyi i nóżkach małe, czerwone krosty :baffled: Przedwczoraj zjadłam banana, możliwe że to od tego? :baffled: Jestem wściekła na siebie :baffled:

Wczoraj odpadł małej pępkowy kikucik :-) Został tylko po nim maluteńki strupek ;-). Julka ma niesamowity apetyt. Budzi się co trzy godziny i potrafi za każdym razem wciągnąć nawet 140 ml mleka :eek: I gruba się na buzi robi strasznie :-D

Pisałyście o pampersach. Ja w szpitalu nie miałam tych oryginalnych, tylko Huggies'y. Teraz mam pakę tych oryginalnych i powiem Wam szczerze, że te co miałam w szpitalu jakoś bardziej mi podpasowywały. A co do pieluch to niedługo będę musiała przejść na rozmiar 2, bo 1 już jest tak na aby aby :-)

Załączniki

• Obraz 060.jpg
    Obraz 060.jpg
    25,4 KB · Wyświetleń: 39
  • Obraz 059.jpg
    Obraz 059.jpg
    26 KB · Wyświetleń: 45
reklama
ZIMKA- witaj :) wiem jak to jest nie móc sie doczekac na dzidzi.....ja juz sie nie moge doczekac drugiej....by moze juz jest w moim brzuszku :) Jak znosisz ciąze?? mam nadzieje ze wszystko jest ok i ze dzidzia zdrowa. A znasz płec ??:)
BlackWizard- Ja mojemu młodemu odrazu dawałam pieluszki 2 lepiej jak sa troszke wieksze niz potem ma coś wyleciec..też używałam Huggies-ów teraz mamy Pampersy i kiedys tesciowie kupili dwie paczki pampersów rozmiaru 2 bo były w przecenie i okazało sie ze sa juz za małe i mam teraz całe dwie paki...czekają na braciszka hihi :) To Super ze Ci tyle zjada mój mały ma juz 3 miesiace a jeszcze nie zjada 140 moze czasami jak jest bardzo glodny ale tak to 100-120. Bardzo dobrze ze tyle je bedzie taka do kochania a takie dzidzi są najlepsze :)
Galarecia - A ile ma Twój skarb ze tyle śpi??Gratuluje geografii:)

Do góry