reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Dobry wieczór. Ja mam dziś dośc luźny dzień. Z rana mąż trochę pobawił sie z Klaudynką (jak nigdy), potem ugotowałam na parze po raz pierwszy rybkę z brokułami (Na początku nie smakowało, ale potem dołożyłam ziemniaczków i jakoś poszło). Po obiadku byłyśmy na spacerku, malutka poszła spać a teraz cały czas siedzi na dole u Dziadków. Za jakies pół godzinki idę po Nią, bo będziemy kąpać.

umi -Ja na początku używałam oryginalnych pampersów, potem prze miesiąc tetrę. A gdzies tak pod koniec 2 miesiąca przeżuciłam sie na zwykłe z Biedronki.

oliwka - Przykro mi, że Twoja córcia ma tą roczke w gipsie. Ja tez napewno bym sie wkurzyła na teściową.

firanka - Gratulacje dla córci z te pierwsze kroczki :)

KasiaF87 - Moja Klaudynka też czasem po marchewce ma takie kupku :p

reklama
oliwka_11 - Fajnie że się tak zajmuje laleczka :tak: Masz z niej pocieche :tak:
Przygotowania do bycia Mamusią w toku. Usg potwierdziło Synka więc kupuje cały czas błękitne ciuszki, dziś "teściówka" pokupiła mi biało - błekitne śliniaczki :blink: No i znowu musiałam opróżnić dwie szafki ze swoich ciuchów żeby zrobić miejce dla Maluszka :blink: Szczerze mówiąc już nie moge się doczekać, a to jeszcze 3 miesiące.
polna_N - Mialam icp, ale teraz to chyba zmienili nazwe na inea. Bo na rachunku jest inne logo :-p
Panistepelek - Ja właśnie też dostałam pampersy z Biedronki rozm.od 4 kg. ale nie wiem czy tak odrazu będę mogła ich używać :-( Żeby pupki nie odparzały :-(

Dziewczyny musze się pochwalić... dostałam dziś od Taty mojego Bartka srebrną bransoletke z cyrkoniami. Ale byłam zaskoczona :zawstydzona/y:
Bo Bartek ze swoim ojcem nie ma najlepszych kontaktów... bardzo czesto się ostro kłócą... a tu taki gest z jego strony ;-)

Umi- ja używałam po porodzie hugisów czy jakoś się tak to pisze...potem kupiłam pampersy i raz kupiłam te nowe play'e...i wróciłam d pampersów zwykłych,z tym,że na początku używałam tylko niemieckich,są lepsze i nie śmierdzą tak,jak te polskie:-D. Ale tatuś mój przestał jeździć za granicę i mi się usrało:baffled:...ja teraz kupowałam w carefurze jak była ta promocja zapas pampersów bo były wszystkie rozmairy po 29.95 i kupiłam 5 paczek:-D:-D:-D.

Dorom- to,że z Twoim B. teść ma niezbyt ciekawe relacje nie znaczy,że z Tobą też będzie takie miał.

Oliwka- ja bym naszczelała teściowej po papie,jak ona mogła i w dodatku jeszcze straszyła dziewczynki,że im nałoi:wściekła/y: wrrr. Widzę,że nasze dzieciaczki zgadały się i zaczęły razem tuptać...dzisiaj Nicole porobiła może z 15 kroków przez cały dzień i na kolanka i po czworaka,ale miała jakiś taki dzień,że cały czas sobie popłakiwała i buntowała się...

dorom5 - Jak leżałam w szpitalu po porodzie, wszystkie Panie miały oryginalne Pampersy. Ale w domu możesz spróbować zakładać np. te z Biedronki, tylko muszisz obserwować czy nic się nie dzieje.
A bransoletka napewno jest bardzo ładna :) Pozazdrościć takiego teścia :p

Ja napewno nie polecam pampersów z Tesco... Mają straszne te lepki... Raz kupiłam pakę i średnio co drugiego, ggy zdejmowałam, musiałam porwać, bo inaczej nie dało rady tego odkleić.

A moja Klaudyna, po prawie dwóch tygodniach znowu urządzza sobie posiedzenie do bardzo późna :p

Pieczątko (sorry,że tak do Ciebie piszę stempelku) moja Nicole gdy była w Wieku Twojej Klaudynki też co jakiś czas urządzała sobie nocną posiadówe...ale teraz wie,że jak ściągam jej paputki i zabieram się do przebierania to znaczy,że idziemy asiu,iże nie ma juz schodzenia z mojego wyrka na ziemię,w dzień jak udajemy się na nasze 2 drzemki ( tylko tyle Nicole mi śpi) to ściągam paputki,przytulam ją,a ona nie wstaje tylko popłacze z 2 minuty w moich ramionach,pobuntuje się i zasypia:-D

witam...
u nas znow 2 pobudki wiec nie ma juz tak zle:tak:

Ja własnie pipjam kawke i BB, a Paulinka ucina sobie 1 drzemke i... śmieje sie na głos:-D Mam ją tu w wózku obok mnie, śpi i za chwile rechot:-D Tego jeszcze nie grali, ale mam z niej ubaw, ciekawe co jej się sni:-p:-D

Witam!
Nareszczie mogę do was zajrzeć i pisać z wami. Ale niestety nie zdołam was nadrobić:-:)no: No ale postaram się teraz być na bierząco..
No i mogę się pochwalić że egzamin z geografi zdany na 3:tak::-)
Już jesteśmy w domku od wczoraj od wieczora.. Mieliśmy przyjechać już w piątek ale stwierdziliśmy że jeszcze zostaniemy bo wczoraj moja szwagierka wyprawiała imieniny..
Nocka u nas bardzo ładna. Adaś spał od ok.22:20 do 7:55:szok: Z czego tylko raz jak wstawałam mężowi robić kanapki do pracy musiałam go przekręcić, bo leżał w poprzek łóżeczka..

Witam, mam zamiar dołączyć na Wasz wąteczek, bo uważam się hehe za przyszłą młoda mamę :)

Mam 24 lata a w brzusiu noszę 7 miesięcznego brzdąca który już pod koniec kwietnia mam nadzieję, że będzie z nami na tym świecie :)

To moje pierwsze dzidzi i nie moge się już go doczekać :)

Mam nadzieję, że można sie przyłączyć ??

Cześć dziewczyny,

Mojej Julce wyskoczyły na szyi i nóżkach małe, czerwone krosty :baffled: Przedwczoraj zjadłam banana, możliwe że to od tego? :baffled: Jestem wściekła na siebie :baffled:

Wczoraj odpadł małej pępkowy kikucik :-) Został tylko po nim maluteńki strupek ;-). Julka ma niesamowity apetyt. Budzi się co trzy godziny i potrafi za każdym razem wciągnąć nawet 140 ml mleka :eek: I gruba się na buzi robi strasznie :-D

Pisałyście o pampersach. Ja w szpitalu nie miałam tych oryginalnych, tylko Huggies'y. Teraz mam pakę tych oryginalnych i powiem Wam szczerze, że te co miałam w szpitalu jakoś bardziej mi podpasowywały. A co do pieluch to niedługo będę musiała przejść na rozmiar 2, bo 1 już jest tak na aby aby :-)

Załączniki

• Obraz 060.jpg
    Obraz 060.jpg
    25,4 KB · Wyświetleń: 36
  • Obraz 059.jpg
    Obraz 059.jpg
    26 KB · Wyświetleń: 41
reklama
ZIMKA- witaj :) wiem jak to jest nie móc sie doczekac na dzidzi.....ja juz sie nie moge doczekac drugiej....by moze juz jest w moim brzuszku :) Jak znosisz ciąze?? mam nadzieje ze wszystko jest ok i ze dzidzia zdrowa. A znasz płec ??:)
BlackWizard- Ja mojemu młodemu odrazu dawałam pieluszki 2 lepiej jak sa troszke wieksze niz potem ma coś wyleciec..też używałam Huggies-ów teraz mamy Pampersy i kiedys tesciowie kupili dwie paczki pampersów rozmiaru 2 bo były w przecenie i okazało sie ze sa juz za małe i mam teraz całe dwie paki...czekają na braciszka hihi :) To Super ze Ci tyle zjada mój mały ma juz 3 miesiace a jeszcze nie zjada 140 moze czasami jak jest bardzo glodny ale tak to 100-120. Bardzo dobrze ze tyle je bedzie taka do kochania a takie dzidzi są najlepsze :)
Galarecia - A ile ma Twój skarb ze tyle śpi??Gratuluje geografii:)

Do góry