reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

no...to ja juz wole lato! Narty zaliczony, łyzwy tez tej zimy wiec ja juz czekam na lato:-) mała bedzie miała roczek, cały dzien na dworze... i sama powinna juz treptac:-)

A Paulinka marudzi... ciekawe kiedy padnie, zaraz ide jej dac obiadek i mam nadzieje, ze ja zmuli:-p

reklama
witam!

Black
Ogromniaste gratulacje. córcia sliczna.

stepelek Mój Mały już ma 2 zabki, tak wiec mysle ze u ciebie tez juz najeyzsza pora na zabkowanie. ja to nawet nie zauwazyłam zeby Mareczek zabkował, nie slinił się i nic. czsamo sobie cos twardego musiał tylko pogryżc no i pewnego dnia ugryzł mnie za cyca i wtedy sie zoriebtowalam ze ma zabka.

milutka witaj i udanych staran.

umi jesli chodzi o bielizne to u nas w szpitalu wszysdtko mielismy szpitalne, tyl;ko czsami w niedziele mozna było za łozyc cos swojego. a koszu;e mielsmy takiw jak mini i gołe tyłki było nam widac.

black pamietam jak Ci kibicowałyśmy zebyś wigilię spędziła na porodówce hihi :-D
ja miałam 6 szwów na zewnątrz, dwa wewnątrz, samorozpuszczalne, ciągnęło i swędziało, pierwszy zszedł po 4 tyg dopiero :confused2: ale wiem,że dziewczynom w zabiegówce na oddziale po 10 dniach sciągali ;-) jeśli bardzo Ci dokucza porozmawiaj z ginem może da się już sciągnąć...
a co do nawału to kwestia indywidualna ;-) każda z nas inaczej to przechodziła, ja odciągałam troche pokarmu i zamrażałam jak miałam nawały ;-)

Właśnie się tylko zastanawiam czy to nie za szybko, bo dopiero 6 dzień po porodzie. Ja mam dwa szwy na zewnątrz i to właśnie one najbardziej dokuczają, bo wewnątrz nic nie czuję.

Diankus nom jestem z podkarpacia ,mieszkam niedaleko Rzeszowa :happy:

ja też tzn 40km na Przemyśl ;-)

blackwizard to chyba musiałby gin ocenić ;)
ja nawet nie miałam jak wyjść z domu więc czekałam aż same zejdą...
a była u Ciebie opiekunka/położna ?... ponoć one też mogą ściągać tylko to troche krępujące tak w domku :sorry::eek:

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczyny.
Ja was potem doczytam bo cos sie kiepsko czuje. Zasypiam na siedząco... W nocy mały skopał mnie po pecherzu tak ze co 5 min latałam do wc chociaz nie chciało mi sie, a jak juz sie uspokoił to musiałam wstac do szkoły. Plecy mnie strasznie bolą. Dobra nie bede wam narzekac przespie sie z godzinke i moze mi przejdzie

black tak robi rzadsze i moze ich byc duuużo, nawet przy każdym karmieniu a w sumie to podczas niego albo zaraz po ;-) moja nawet w nocy strzelała "musztardowego" kupacza :-D
póki nie podciąga nóżek do brzuszka i nie płacze to wszystko jest ok :-)
ale musisz uważać na jedzenie ;-)

Diankus ja do Rzeszowa mam jakies 20 km !!

Black robi ,robi ale nawet gdyby byla karmiona sztucznie i tak by robila rzadkie kupki - takie malenstwa tak maja ;-)

Asiowo no jasne ,sama zobaczysz jak to jest biegac za dzieckiem nonstop na placu zabaw albo gdzies w parku :-p:-)

Hejka

Firanka dziękuje za stronke, niestety nie odpowiedziała ona na nurtujące mnie pytanie, ale upewniła w kilku innych ważnych kwestiach. A z ząbkowaniem masz przekichane...
Black gratuluje córeczki, no i fakt jest duża... Moja koleżanka urodziła synka 4,5kg to przez kilka dni miała niedowład... Ja miałam ponad 20szwów i wszystkie sie rozpłynęły ale na początku to siadałam na takim kółku do pływanie i dzięki temu nie ciągnęły mnie... Co do kupek- jak byś piła tyle samego mleka to też byś tak miała :sorry:

Właśnie dziewczyny, mój Kacper zaczął mi robić po 1kupce dziennie... Nie pręży sie nie płacze, jak zrobi to porządną, i w sumie przy 3stęknięciach, alezastanawiam sie czy 1 jest oki? w sumie wydaje mi sie że jak nie boli go brzuszek, jest radosny to wszystko jest oki no nie?

Ja do babci nie pojade i na groby też niestety nie, bonie mam czym... W sobote pojade do rodziców M, no a moim rodzicom wyśle zdjęcia Kacpra trzymającego kartki z życzeniami... nic innego nie przychodzi mi do głowy... bo co moge zrobić gdy oni są 900km stąd:-(
M pojechał do swojej babci, mały śpi to i ja ide sie zdrzemnąć bo pogoda straszna, wkoło epidemia grypy więc wole nigdzie nie wychodzić...

reklama
Kasia nie masz sie czym przejmowac!! jedna kupka wystarcza mu najwyrazniej ,nawet jakby robil co drugi dzien nic by sie nie dzialo ;-):tak:
bynajmniej moja Ala robi co 2 albo i 3dni a brzuszek Ja nie boli - tylko wtedy laduje po 2 kupki dziennie :-D

Do góry