reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

ojj... Firanka, to przerabane z tymi zabkami:zawstydzona/y:

Moja w dzien jeszcze w miare, idzie ja czyms zajac, ale w nocy... co godzine ryk:szok: koszmar jakis... wysiadam juz powoli, dojrze, ze w nocy sie nie wyspie, to jeszcze cały dzien sama i nawet nie mam czasu sie połozyc:-( Mała juz bryka na łozku od 7...

Dzis musze pojechac do tesciow z Paulinka na Dzien Babci i dziadka:zawstydzona/y:heh... mam nadzieje, ze jakos dam rade!

Miłego dnia wam zycze!

reklama
WItam Mamusie - ja wczoraj nie mialam czasu bo z mama pieklysmy placki -jeden czekoladowy a drugi z brzoskwiniami :-)

Black Gratuluje :tak:;-) i jestem w szoku ze rodzilas silami :szok:
co do szwowo to ja mialam rozpuszczalne !!

Elek umnie zabkowanie bez zadnych rewelacji , zero placzu i marudzenia a nocki byly przespane :-) dopiero jak wychodzily ostatnie juz zabki troche ALi to przeszkadzalo :tak:

Mikusia oj uwierz mi ze Ala tez strasznie sie wierci podczas spania :sorry: czasami to jedna noga wystaje z jednej strony a rece po drugiej wychodza :sorry::confused2:
ja to najbardziej sie boje przestawienia ALi na normalne lozeczko .wtedy to bedzie dopiero poobijana od spadania :-D:baffled:

Umi ja do szpitala poszlam z jedna torba a wyszlam z 2 ,3 duzymi reklamowkami i 2pudelkami z upominkami dla dziecka :rofl2::-D:-) powiem Ci ze nie wygladowalo to fajnie ,moj biedny P z 3 razy chodzil do samochodu zeby to powynosic :-D:-)

Firanka no to niezla jest Nicole - taki maly wampirek :-)

Asiowo uuu do tesciow jedziesz :-):-p
ja moze w piatek sie wybiore :sorry:
wsumie to Ala juz wczoraj wyciagnela mi z torby czekoladki dla babci i dziadka wiec kazalam jej Im dac - jaka dumna szla z Nimi a potem jeszcze prosila o buziaka na oba policzki :-):-D

witam!!!:-D u nas noc dobrze mały spał 8 godz, obudził sie na jedzenie i dalej kima:-) chyba przez pogodę u nas szaro buro na dworze.

Asiowo- to dobrze,później chyba nie ma problemów w nocy:-p (ale teraz to ząbkowanie, ale musi przez to przejść) mój mało śpi w dzień w nocy różnie to bywa:-)
panistepelek- nie, przeważnie kąpiemy ok 18-19, wczoraj mały słodko spał i nie chciałam go budzić;-)

Hej dziewczyny ;-) Za mną ciężki poranek :-) Uświadomiłam sobie, że mogę zapomnieć o połowie pyszności :zawstydzona/y:. Julka grzeczniutka, budzi się tylko raz w nocy, za to rano jest strasznie głodna :-)
Ja mam nawał mleka. Cycki mnie bolą, małą staram się przystawiać jak najczęściej, ale za jakiś czas znów jestem obolała. Długo to tak będzie trwało zanim się unormuje?

Black Gratuluje :tak:;-) i jestem w szoku ze rodzilas silami :szok:
co do szwowo to ja mialam rozpuszczalne !!

Ja niby też mam rozpuszczalne, ale ciągną mnie jak cholera. Mam nadzieje, że niedługo przejdzie, bo jutro mija tydzień od porodu :-)

Troszke jeszcze potrwa az laktacja sie unormuje..., jak to przetrzymasz to bedziesz miała raj:tak:Juz niedługo...

A szwy niestety tez troszke ciagną... mnie to 3 tygodnie meczyło:-( 1 szew miałam na zewnatrz, ale sciagneli mi go w 8 dobie i ulga nieziemska... :tak:

Polna... no niestety musze piojezdzic po babciach i dziadkach... ale i tak do babc meza nie pojade, bo mi po prostu czasu zabraknie... na cmentarz chciałam pojechac do moich dziadków, ale tez nie mam kiedy, a małej nie bede ciagac tam ze soba, bo nawet wozkiem pod grób bym nie wjechała... heh. Niech juz P. znajduja nowa prace :(

Diankus... ja Cie pamietam, sliczna masz coreczke :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Diankus nom ja Cie tez pamietam bo z podkarpacia Jestes :-p:-)

Black z tego co pamietam a pamietam juz niewiele to mnie meczyly 2 tygodnie szwy ale zadnego dyskomfortu podczas siedzenia nie czulam -odczasu cos mnie tam pociaglo,uszczypalo i tyle :tak:

Asiowo o widzisz jeszcze mi o grobach przypomnialas :sorry: moze w pitake zachaczymy o cmentarz :tak:
a jak u Ciebie ze sniegiem ? bo unas juz prawie nie ma :-D

U nas tez w koncu odwilż... tylko lód pod wodą...:eek: nie cierpie takiej pogody, szaro, buro... nic sie nie chce... szkoda, ze nie moge spedzic dnia w łozku, bo chetnie bym to zrobiła:zawstydzona/y:

polna asiowo bardzo mi miło :-):-)
polna a Ty też z podkarpacia?

black pamietam jak Ci kibicowałyśmy zebyś wigilię spędziła na porodówce hihi :-D
ja miałam 6 szwów na zewnątrz, dwa wewnątrz, samorozpuszczalne, ciągnęło i swędziało, pierwszy zszedł po 4 tyg dopiero :confused2: ale wiem,że dziewczynom w zabiegówce na oddziale po 10 dniach sciągali ;-) jeśli bardzo Ci dokucza porozmawiaj z ginem może da się już sciągnąć...
a co do nawału to kwestia indywidualna ;-) każda z nas inaczej to przechodziła, ja odciągałam troche pokarmu i zamrażałam jak miałam nawały ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Asiowo ale pomysl ze zaniedlugo juz wiosna :tak: a potem lato -dopiero zacznie sie marudzenie jaki to upal i duszno a najwiecej obelg bedzie lecialo na muchy i komary :-D:rofl2::-D

Diankus nom jestem z podkarpacia ,mieszkam niedaleko Rzeszowa :happy:

A ja polozylam spac ALuske i teraz zajadam sie plackiem :rofl2::-p

Do góry