reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

czesc dziewczyny:) nie mam na nic czasu...moja mala wcale nie chce spac w dzien....wczoraj spala lacznie chyba tylko godzine
madzik.... mam tak samo nelka chce zeby sie z nia caly czas bawic....i jadla wczoraj co godzine!!

reklama
Ja tylko na chwilke...
Mala dzis poraz pierwszy jechał autobusem:-D ale miała frajdy:-)

Pola... Ty chyba dzis swietujesz??? Jak sie nie myle to STO LAT!!!

Black... gratuluje pokaznej kobitki!!!:tak:

jutro was poczytam dokładnie,b o teraz mąż mnie wygania...

dobrej nocy!

polna_N - Jak Twoja Dzidzia znosiła ząbkowanie?

BlackWizard - Gratulację. Malutka jest śliczna i rzeczywiście spora. Co do szwów to nic nie napisze, bo ich nie miałam.

umi - Tak jak pisały dziewczyny, trzy koszule to napewno. ja miałam zwykłe tylko, że z guzikami z przodu. Idąc do szpitala miałam tylko jedną torbę ze swoimi rzeczami... Dla Dzidziusia wszystko dokupił mąż i przyzniósł potem. Wszystko tzn: pampersy, chusteczki, pieluchę tetrową i ubranko na wyjście, bo reszta była szpitalna.

dorom5 - Wiesz, trochę przeraża mnie jak to będzie jak Klaudynka zacznie chodzić, ale przecież jakoś trzeba będzie dać radę :p

mulitkaa - Witaj. Będę trzymać kciuki by te Wasze starania szybko zaowocowały.

A u Nas dzisiejsza nocka taka średnia. W dzien jednak gorzej, Klaudynka zrobiła się strasznie marudna i praktycznie cały wieczór musiałam nosić ją na rękach i zabawiać (a to do lusterka a to samolocik). Zmęczona jestem strasznie, bo niby waży tylko z 7 kg ale jak na mnie (48kg) to tak po kilku godzinach ręce opadają.

Panistepelek... niestety takie juz jest ząbkowanie:zawstydzona/y: moja mała meczy siejuz jakies 2 miesiace... i zamiast coraz lepiej, to jest coraz gorzej, a ząbka brak:zawstydzona/y: budzi sie z płaczem, jezdzi po ząbkach jak na harmonijce... koszmar jakis... :-( ale niestety kazde dziecko musi przez to przejsc... jedno lepiej to znosi, inne gorzej:tak: duzo siły i cierpliwosci zycze!

dorom -moze faktycznie cos z ciśnieniem...jak masz ciśnieniomierz to zmierz sobie. Na zapas sie nie martw, czasem w ciązy się zdarza. co do cesarki(jeśli będziesz mieć) nie masz się czego bać ja swoją wspominam bardzo miło mimo tego że się bałam.

Umi- ja miałam jedna torbę i w sumie nie dużą (tylko potem cały czas coś mi donosili bo połowy żeczy nie wziełam);-). naszczescie w szpitalu dawali ciuszki dla maluchów:-) jak będziesz przed porodem ,zapytaj się nas albo poczytaj co będzie najbardziej przydatne, żeby nie brać nie potrzebnych rzeczy:-)

Asiowo- tak świętuję(powiedzmy;-)) mały zrobił mamusi najwspanialszy prezent był bardzo grzeczniutki i przspał całą noc 8 godz bez przerwy:szok:(kochany :*)

Kaska19- mojemu sunkowi też zdarzaja sie dni kiedy wogóle nie spi ( co mnie dziwi) w dzień...Mimo tego że ma miesiąc...

lecę kąpać małego! dobranoc wszystkim! :-)

Ostatnia edycja:
no to super prezent dostałas:tak: to jeszcze raz wszystkiego nalepszego!:tak:
Paulinka jest tak ruchliwym dzieckiem, ze gdy przychodzi wieczór to pada ze zmeczenia:-) ale w ciagu dnia tez ma drzemki... pierwsze 3 miesiace spała 3 razy w ciagu dnia, teraz juz sa tylko 2 drzemki:tak:ale jak nie spi to szaleje ile sie da... dzis se poszła do przedpokoju, bo w pokoju juz jej sie znudziło:-p

Asiowo -Wiem, wiem, potrzeba mi teraz dużo cierpliwości i sił

pola997 - Zawsze tak późno kąpiesz?

A ja przed chwila zajrzałam z ciekawości na stronę szkoły średniej do której chodziłam i całkowiecie zmienili wygląd. Pozatym z tego co wyczytałam do połowa nauczycieli jest nowa. Ech... na wspominki mi się zebrało jak to plotkowało się na lekcjach i ze sztandarem chodziło :p

Załączniki

• 3 maja.jpg
    3 maja.jpg
    51,7 KB · Wyświetleń: 35
Panistępelek i Asiowo nie martwcie się...to co ja przeżywam przy ząbkach to tego nikt nie przebije...mała płacze całymi dniami,gryzie mnie po twarzy,rękach a nawet łydkach...rzuca się do tyłu i co tylko możliwe...masakra po prostu,ale jakoś dajemy radę z moją wiercipiętką najukochańszą:tak:.

Doorom nie martw się skoro ja dałam radę i urodziłam to nie ma co się łamać...

Ja kupowałam ciuszki dla Nici po tajniacku przed wszystkimi (u mnie wierzą w przedąd żeby nie kupować za wcześnie) bo miałam wrażenie,że one krzyczą do mnie: "kup mnie!Kup!" więc musiałam spełnić moją wewnętrzną potrzebę:-D

Hej dziewczyny
U mnie jakoś brak weny i czsu... spędzam z małym jak najwięcej czasu bo już niedługo do pracy... Ale sie zastanawiam jeszcze, bo mam tam zarobić 750zł za 15dni po 8godzin, a jak mi zabiorą wychowawcze 400zł to mi sie nie opłaca stać tam i zapierniczać z tacą... Czytałam że jeżeli sie całkowicie nie rezygnuje z opieki nad dzidzią to można pracować na wychowawczym, czyli bym nadal dostawała te 400zł? Pomocy... Zna sie któraś?

reklama
Do góry