reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Czarnuszka88-śliczna ta Twoja dzidzia :-)

umi2- mnie też dupsko tak strasznie bolało w ciąży, że nie mogłam 15 min wysiedzieć w jednym miejscu:-) moj synek też w brzuszku przyjmował dziwne pozy, zobaczysz jak będzie pod koniec;-)

black -co do piersi ja myślałam że nie wytzrymam przez pierwsze 10 dni(miałam serdecznie dosyć:sorry:). Miałam tyle mleka że ciekło niesamowicie, przydała się wtedy odciągaczka:tak:

reklama
pola997 ja też odciągam, bo gdybym tego nie robiła to zalana bym cała chodziła, zresztą w nocy i tak zalewam łóżko :eek:

Ja to z tymi kupkami się troszkę przestraszyłam i wolę chuchać na zimne :-) Przewrażliwiona jestem na punkcie małej :tak:

black- na początku też miałam wszystko mokre koszule, stanik...masakra, unormowało się w końcu , u Ciebie też tak bedzie kwestia czasu. Piłam szałwie trochę pomaga.
Co do przewrażliwienia jak mi zrobił zielonkawą kupkę po 2 tyg, to wpadnłam w panikę bo myslałam że ma rozwolnienie. Najgorzej było jak dostał katarku od razu poechaliśmy z nim do lekarza(położna powiedziała że ma zapalenie oskrzeli:eek:) okazało się , że nic strasznego(pozostałości wód płodowych)
tyle obaw,ale chyba dlatego ,że to pierwsze dzieciątko:-)
http://www.suwaczek.pl/

Witam ;-) Zwracam sie w tym wątku do bardzo mlodych mam albo mam ktore urodzily dziecko w bardzo mlodym wieku.

No wiec mam 17 lat i slicznego 2 miesiecznego synka. Mikołaj nie jest dla mnie zadnym dramatem wrecz przeciwnie jestem bardzo szczesliwa ze go mam. Kontynuuje nauke w swoim liceum narazie mam nauczanie indiwidualne ale nie dlugo chyba bede musiala wrocic do normalnego toku nauki troche mnie to martwi ale mysle ze bedzie dobrze.;-)

Chciała bym sie dowiedziec jak inne dziewczyny sobie z tym poradzily albo jak to widza, jestem ciekawa jak wszystko pogodzily no i oczywiscie chetnie poslucham rad bardziej doswiadczonych;-)

pozdrawiam :-)

Wróciłam od moich dwóch babc! :-)
Ale sie najadłam, słodkiego tyle że chyba przesadziłam :-)
Umi2 - Żebyś chciała wiedziec ze dzis to jak staruszka się czuje. Ale żeby kucac na lekcji - tez dobre :-D Nio też mojego Szkraba tak kocham, że pozwalam już mu nawet kopac o 3 :-)
Czarnuszka88 - Świetne zdjęcie z Maluszkiem. No i udanych starań życze. A tak z ciekawości zapytam, dlaczego tak szybciutko te starania? ;>
pola997 - Właśnie zwróciłam uwage na Twój suwaczek. Bierzesz ślub 13 kwietnia, a 12 dni później mam termin porodu :-) Ty bedziesz świeżutką żoną, a ja Mamuśka :-D
Wyobrażam sobie jak ja będe panikowac jak moja Dzidzia bedzie miała np. zielonkawe kupki, albo będzie mi ulewac, bo ze mnie to niezła panikara.

Czarnuszka sliczne dzieciątko! Tak jak spojżałam na Twoje zdjęcie to zrozumiałam czemu czarnuszka. Masz taka fajną cerę, nie musisz się opalać, che, che.:-)

Czarnuszka88 śliczne zdjęcia:-)
pola997 A ja myslałam ze to prze pogode mnie tyłek boli... no to do szkoły bede z poduszkami latała
dorom5 No to ksiązkowe babcie które zawsze podtykają wnukom cos słodkiego:-) wiesz jedz puki mozesz bo potem bedziesz miała przymusową diete ( tak mi zawsze mój T mówi:-p).

A ja u swojej babci nie byłam i nawet nie dzwoniłam, nie mam najmniejszego zamiaru:-p Do dziadzia jade w niedziele a do tamtych dziadków na feriach, ale wezme sobie mojego T i potem pewnie w odwiedziny do taty poejedziemy zeby 10 razy nie tłuc sie pociegami i autobusami do rzeszowa i spowrotem bo jakos nie za bardzo mi sie usmiecha. I prawdopodobnie w poniedziałek bede musiała do rzeszowa jechac bo mój T zdaje prawko ale biedny rzeszowa nie zna i na stacje spowrotem nie trafi wiec pojade jako przewodnik... Nie chce mi sie za bardzo ale coz. Jak ja chciałabym miec samochód normalnie szok.

hej dziewczyny...
My zaliczylysmy 1 wizyte u babci i dziadka... i mam dość:-( szkoda gadac... :-(
Jestem wykonczona psychicznie, fizyczenie i mam wszystkiego dosc, mała na szczescie padła wiec ja tez ide:-( 0 siły do zycia normalnie...

Polna... pytałas jak mała spi, a wiec ma jeszcze 2 drzemki w ciagu dnia, ale przez te zabki jest tak rozregulowana, ze rano budzi sie na dobre bardzo wczesnie i nie wytrzymuje do 10 jak zawsze z 1 drzemka, a co za tym idzie 2 drzemka tez jest wczensiej, a potem marudna wieczorem:zawstydzona/y: choc dzis co budziła sie z wielkim płaczem po drzemkach i trudno było ja uspokoic, niech te zębole wychodza...:zawstydzona/y:

Ewi... fajnie, ze sie odezwałas na czerwcówkach:tak: zagladaj do nas czesciej!

firanka - Oj współuczję takich przeboi z tym ząbkowaniem.

KasiaF87 - Jedna kupka dziennie o niczym złym nie świadczy. jeśli nie było by jej ze 3 dni a Dziecko do tego by bardzo stekało i męczyło wtedy jest coś nie tak.

polna_N - Szkoda, że nie wszystkie dzieci tak łagodnie przechodzą ząbkowanie.

BlackWizard - Rzadkie kupki u dziecka karmionego piersią to rzecz normalna. Dobrze, że nie musisz używać pieluch tetrowych tak jak ja przez pierwszy miesiąc:wściekła/y:

EWI44 - Tak się czasem zastanawiam jak to będzie z karmieniem piersią gdy pojawią się ząbki. Bardzo boli takie ugryzienie?

misia391 - No to fajnie z tym kojcem. Pytałam, bo na zdjęciu to tak wszystkiego nie widać. :)

umi2 - Niestety moja waga się zmienia, bo znowu przytyłam kilogram, ale jak się siedzi w domu i obrzera to tak jest :crazy:

Czarnuszka - Śliczna Dzidzia.

A ja częstuję Was cukierkami imieninowymi

Załączniki

• cukierki.jpg
    cukierki.jpg
    60,8 KB · Wyświetleń: 37
reklama
Dziewczyny czytam Was,ale normalnie nie daję rady odpisywać...Kompletny brak weny...

Czarnuszka witaj:-) Gdzie Ty mieszkasz w tej Jeleniej,że pogodę miałaś ładną???Widocznie rzecz gustu,bo jak dla mnie to było brzydko:-p

Polna Ty mówisz,że jak się karmi butelką to też kupki rzadkie...A Fabian to ma czasem takie gęste,że ledwo mu z pupy wyłażą:baffled:

Black ja jak karmiłam małego piersią to kupka to była woda z grudkami.Dziecko trawi Twoje mleczko prawie do samego końca dla tego tak jest:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry