reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Asiowo no jasne ,sama zobaczysz jak to jest biegac za dzieckiem nonstop na placu zabaw albo gdzies w parku :-p:-)
i o to mi chodzi... w koncu zgubie zbędne kilogramy:-D

Właśnie dziewczyny, mój Kacper zaczął mi robić po 1kupce dziennie... Nie pręży sie nie płacze, jak zrobi to porządną, i w sumie przy 3stęknięciach, alezastanawiam sie czy 1 jest oki? w sumie wydaje mi sie że jak nie boli go brzuszek, jest radosny to wszystko jest oki no nie?
jasne.... nie ma sie czym przejmowac, mysle, ze wszystko jest w jak najlepszym porządku:tak: Moja mała czasem zrobi 1, czasem 2... a ile przy tym odgłosów:-D

Dziewczyny jeszcze takie pytanie, dziecko karmione piersią może mieć troszkę rzadsze kupki? Bo zaczynam się już stresować ;-)

Rzadsze kupki to normalna sprawa... bo jak wczensiej dziewczyny wsponiały... skad miałaby sie zrobic gęsta kupka:eek: dlatego to taka jajeczniczka... zadka:-p

a Paulinka zjadła obiadek i własnie drzemie... jak wstanie jedziemy do babci i dziadka od małej...:tak:

reklama
Asiowo to Twoja panna juz spi tylko raz dziennie ?

A mnie znowu jakas ..zamula.. lapie :sorry: jeszcze pozniej ma przyjsc siostra z Lucja i Dawidem to sajgon bedzie w domu :confused2:

Black Żadsze kupki są jaknajbardziej normalne.

Kasia Tak jak dziewczyny piszą. 1 kupa na dzien nie powinna być czymś niepokojącym.

I zapomniałam co jeszcze miałam napisać. Mnie znów dołek złapał. Dzisiaj w końcu Justynka zasnęła co prawda dopiero o 14 ale ważne że śpi. S też skorzystał z okazji i położył się spać. tylko ja siedzęo się nudzę. Myslałam że jakoś wykorzystamy tę hwilę dla siebie ale niestety, nic z tego.

Cześc Dziewczyny.
Dziś się czuje o wiele lepiej, choc czuje jak mi wszystko sie rozciąga w brzuchu. A do tego jak schodzilam po schodach to cos mi w biodrze szczelilo i ledwo chodze :/
Panistepelek - Dasz rade napewno, a jakie latanie bedzie jak zacznie czwraczkowac :-)
Asiowo - Dzieci tak chyba maja ze jak jezdza autobusem to sie bardzo ciesza, bo zawsze jak patrze na te Maluszki to wlasnie nie placza tylko sa ciekawe wszystkiego w busie :-)
Black - Mi moja Mama opowiadała że gdy urodziła moja siostre to miała tak wielkie i obolale piersi i tyle mleka ze wuchte po sciagnieciu zostawalo, i inne dzieci piły :-) No i ze musiala codziennie co kilka godzin miec masowane :/

Umi2 - To witam w klubie. Mnie tez Mały dzis skopal po pecherzu, ciagle wstaje w nocy i spac nie moge. I wstalam dzis ok.6 i juz spac nie moglam. </b>

Napisz prosze do mnie:kate_1980@interia.pl
Mysle,ze moge Ci pomoc.Jestem redaktorka pewnego programu tv.Przygotowuje odcinek o nastoletnich mamach.Chce,aby nasze spoleczenstwo zaczelo bardziej lasawie patrzec na takie dziewczyny.A przy tym sama jestem mama,wiec wiem,co mowie:)
Pozdrawiam serdecznie

panistepelek 7 kg przy twojej wadze piórkowej to jak 20:-p:-) To widze ze nie tylko u mnie tak beznadziejna pogoda eh... jak mnie sie marzy wiosna.
pola997 No własnie ja juz czytam co jest potrzebne tak ogólnie zestawiam z tym bez czego ja sobie zycia nie wyobrazam i czarno to widze...
Asiowo Jakim cudem ona ma siłę na brykanie skoro w nocy mało spi?
polna_N Mniam brzoskwinie...:-) eh ja mam nadzieje ze w szpitalu oprócz mojego T i mojej mamy nikt mnie nie bedzie odwiedzał... Chyba musze to rozgłosic ze sobie nie zycze, ostatnie o czym mazyłabym to odwiedziny znajomych... badz rodziny jeszcze bede musiała jakos mame mojego T znies i jego siostre.
BlackWizard No fakt nie mozesz sobie pozawalac z jedzonkiem za bradzo.
EWI44 To biorąc pod uwage prestiz mojego szpitala to ja bede musiałą miec wszystko własne:-p Mozesz chwile wolnego wykorzystac np na relaksujacą kąpiel. Jej jak ja marze o wannie ( posiadam tylko prysznic)
dorom5 Syndrom starej babci... mnie dzis tyłek bolał i na ostatniej lekcji kucałam bo siedziec juz nie mogłam:-p ale mnie nic nie strzykło:-p eh widze ze nasze pociechy dają nam obu popalic i to nawet w tym samym czasie:-) mój sie własnie o 6 uspokoił a ja leżałam ale i tak musiałam wstac eh... w ciagu dnia tez sie wierci jak nie wiem chociaz dzis jest da mnie łaskawszy niz zwykle. Kurcze ale to dziwne ze i tak go kocham mimo ze taki niegrzeczny jest:-p
misia391 Tylko do 2 roku zycia to łózeczko? a potem to sie robi za małe czy moze nie wytrzymuje ciezaru?

Ja sie połozyłam i wypusciłam psa... połozył mi sie na brzuchu i oboje zasnelismy na jakas godzinke tylko potem cos mojemu psu sie przysniło i zaczał przeraźliwie piszczec biedak az sam sie obudził. A i coraz czesciej widze spojrzenia kilku dziewczyn z klasy w moją stronę w sumie to jak na razie ukrywaja sie z tym chociaz czasem im nie wychodzi, ale wydaje mi si to troche smieszne. No nic stwierdziłam ze nie mam obowiazku nikogo powiadamiac o tym wiedza tylko te osoby które chce zeby wiedziały a tamte niech sie domyslają i kij im w oko.
Dobra a ja jak narazie zmykam bo mam duzo do zrobienia.

Witam :)
Mam taki mały poroblem poniewaz chciałabym dodac fotke a nie wiem jak :(:( moze mi ktoś napisze jak to zrobic??: )
Dzisiaj dzień babci my juz zaliczylismy wizytki u babc, co prawda mój maluszek ma nawet prapra babcie więc troszke polataliśmy:) dobrze ze pogoda jest w miare ładna (Jelenia Góra), Mój mały ma coś katarek od kilku dni ale lekarz twierdzi ze wszystko ok, dziwny ten lekarz mojej koleznki corke tak wyleczyl ze wylądowała w szpitalu bo przedwkowała leki bo tak kazał podawac,... jakis glupek a nie lekarz.....
Mam jeszcze jedny problem poonieważ mój mały ma juz prawie 3 miesiące a ja nie mam ddalej okresu...napiszcie jak to było u Was bo cos mi sie tu nie podoba...staram,y sie z mezem o drugiego ale moze porpostu ma tak byxc ze przez tyle czasu nie ma. Karmie mojego małego piersią ale tez dokarmiam więc to napewno nie przez karmienie....ciekawe
:-):-):-)

Załączniki

• Obraz 105.jpg
    Obraz 105.jpg
    20,1 KB · Wyświetleń: 46
reklama
Do góry