reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Witam was dziewczyny, jestem tu nowa:sorry:
Nie mam dziecka, nie jestem w ciąży ale za pare tygodni będe się starać o nią. Mam prawie 20 lat. Jesli moge to oczywiscie bede do was zagladac:-)

mikus_a -sama jestem zdziwiona...:-) oby tak dalej:tak:

umi- ja sie nie bałam porodu w sumie. dopiero jak się okazało że mam mieć cesarkę to spanikowałam:-) a wszystko było okay najgorzej wspominam założenie cewnika:-D do szpitala przydadzą Ci się co najmniej dwie koszule dla karmiących. (jak będziesz mieć dużo
pokarmu nie trudno żeby koszula się zabrudziła, tak samo ze stanikami) będzie dobrze kobito!!!;-) a chodzisz do szkoły rodzenia czy może masz taki zamar???

dorom- kupowanie dla maluszków to przyjemność:-) ja też jak mam coś sobie kupić to wole małemu kupić czy jakiegoś miśka czy cos do ubrania , obojętnie co:-) ostatno kupiłam leżaczek z fisher price:-) tez myslałam o macie ale narazie zainwestowałam w leżaczek;-)

pola997 No no no duży chłopak tylko patrzec a przyprowadzi ci do domu jakąs dziewczyne:D
Co do szkoły rodzenia to miałąm zamiar chodzic ale niestety nie udało nam sie z mieszkankiem ( miało byc takie tanie ale gosc sie rozmyslił) i dlatego musimy troche pooszczedzac zeby jak cos tylko bedzie to wynajac. Co prawda szkoła rodzenia to nie majątek, ale wole zostawic kase na cos niezbednego. Przynam ze ciagnie mnie tam, z drugiej stroy gdybym zaczęła chodzic do takiej szkoły to uswiadomiłabym sobie ze na serio bede musiała rodzic... Wole żyć złudzeniami ze małego mi bocian w kapuscie zostawi:-p
mikus_a łatwo Ci powiedziec ze nie mam sie czego bac:-p
milutkaa20 Witaj

Umi2 - No mnie tez wszystko przeraza. Jak pomysle o porodzie i o pobycie w szpitalu, bo ja nigdy nie bylam w szpitalu. Ostatnio na Gieldzie Odzieżowej kupiłam sobie taki komplecik szlafroczek i kapcie, juz do szpitala :-) No i z rzeczy do mnie to mam jeszcze majtki jednorazowe. Bo w sumie nie wiem co dostane w szpitalu. Musialabym sie pomalu dowiadywac. CO do pizamki to tez nie mam pojecia, pewnie jakas rozpinana musi byc.
polna997 - Nio ja też lubie zakupki dla dzidzi. Tylko że Ty juz kupujesz swojemu miesiecznemu synkowi, a ja jeszcze dzidzi w brzuszku :-) A co do cesarki to ogladałam dzis program ze tną teraz nie wzdłuż ale w poprzek, ja sie w ogole nie orientuje. Ale panicznie sie boje cesarki.
A ja dzis źle sie czuje, tzn. tak od kilku godzin, kreci mi sie w glowie, ogolnie jakas slaba sie zrobilam, i sie denerwuje teraz :-(

Dziewuszki dzięki za gratulacje. Mała pochłania praktycznie cały mój czas, nie mam chwili na nic :-)

Umi mnie też pobyt w szpitalu, poród i wszytko co z tym było związane przerażało. W sumie do ostatniego dnia nie wiedziałam jaka koszula na być najlepsza i wzięłam 3. Jedną krótką i dwie długie. Krótka sprawdziła się w trakcie porodu, dwie pozostałe po. :-)

BlackWizard Ja to przez 2 tyg po porodzie bede sie zachwycac małym...:-p nie odciagnie mnie od niego nikt nie liczac matury która musze napisac:-p eh i chciałabym sie szybko zorganizowac... tak własnie yslałąm o jednej krótkiej koszuli i 2 lub 3 długich:-)
Dorom Masz sie natychmiast połozyc... moze cos z cisnieniem nie tak bo mnie w południe głowa bolała to moze ty reagujesz zawrotami głowy... Ja jeszcz dla siebie nic nie kupiłam. Eh nawet jakos nie mam ochoty

Wiecie czym sie najbardziej marwie? To głupie ale tym ze bede musiała wziac ze 3 torby bo sie nie pomieszcze z rzeczami dla siebie i małego:-p

Witam mamusie
Ostatnio mala zajmuje mi caly czas, ale postaram sie juz wpadac tu codziennie. Niunia robi sie juz przeslodka, malo spi, chce caly czas zeby z nia gadac, i na szczescie problemy brzuszkowe znikly, tylko teraz je co 2 godziny, nie wiem co jej sie porobilo ze taki zarlok z niej
BlackWizard gratuluje coreczki, sliczna
Umi ja mialam 2 koszule ze soba, do porodu dali mi szpitalna, ale i tak maz codziennie zabieral jedna do prania, na drugi dzien mi przywozil czysta a ja dawalam mu brudna, bo mialam tyle pokarmu ze wszystko mi przeciekalo

Przepraszam dziewczynki,ale nie mam weny na pisanie.
Black ogromne gratulacje:tak: No i zazdroszczę lekkiego porodu;-) Mnie krocze bolało strasznie i przez 8 dni nie mogłam siadać na tyłek i nawet kłaść się było ciężko:zawstydzona/y: I tak w 8 dobie zdjęli mi te szwy zewnętrzne,bo i się wrzynały:baffled:

reklama
hejka:)

kilka dni mnie nie bylo na forum, caly czas tylko praca....na szczescie jeszcze tylko tydzien i na macierzynski ide:-)
w czwartek wizyta kontrolna u lekarza...zobaczymy co mi powie ciekawego;-)
BlackWizard gratulacje!!:-):-)

Do góry