reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam po długiej przerwie.

Na początek chwalimy się, że:

15 stycznia o 19.20 przyszła na świat nasza córcia. Waga 4400, długa 62 cm. Jest zdrowa jak ryba, śliczna i kochana :tak:
I teraz najzabawniejsze, poród nie był wywoływany :-). 14 koło 23 dostałam skurczy co 10 min, o 6 rano były co 5 min i zaczeliśmy się zbierać do szpitala. Nie było miejsc na sali porodowej, dopiero o 11 się zwolniło. Poród wg mnie był naprawde lekki, w sumie praktycznie nic nie bolało :-). Jedyne co teraz mnie wkurza to pozszywane krocze. Mała wyskoczyła w 4 skurczu partym ;-), nie było żadnej cesarki i bardzo się z tego cieszę. Jak się urodziła zleciało się 4 lekarzy bo nie mogli się nadziwić, że baba moich rozmiarów urodziła tak szybko i sprawni takiego giganta :-)
Teraz malutka pochłania cały mój czas. Głodomorek z niej straszny, ale na szczęście mam dużo pokarmu :-)
Jestem bardzo szczęśliwa :-)

obraz029zq1.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
firanka To idź na solarium do kosmetyczki, fryzjera albo zakupy a najlepiej wszystko na raz:-) humor ci sie poprawi i poczujesz sie lepiej:-)
polna_N Ja nie moge sobie pozwolic na łóżeczko i kojec osobno:-( poza tym boje sie panicznie łóżeczek szczebelkowych wiec rozwiazenie 2in1 bardzo mi odpowiada:-)
oliwka_11 Twoje dzieci to małe aniołki:-) No mam nadzieje ze to lózeczko które wybrała sprawdzi sie i wszyscy beda zadowoleni:-)
BlackWizard Gratuluję:-) czyli 14 urodziła sie twoja mała? Moja kolezanka z byłej klasy urodziła 2 dni później:-)

eh napatrzyłam sie wczoraj na zdjecie córeczki mojej kolezaki z byłej klasy jest taka sliczna, az jej zazdroszcze ze szok. Taka słodka ta kruszyna...

Black Wybacz nie umiem dodawac i dla mnie 14+1 to nadal 14 eh nie wiem jak ja mature z matmy zdam w takim przypadku. Duża ta twoja mała i taka śliczna:-)

Umi2 - No troche kosztuja, normalnie jak np. na mnie :-) Ale szczerze mowiac ani mysle sobie cos kupic, zawsze tylko do Smyka i po jakis ciuszek :-D
Panistepelek - To teraz jak zacznie zabkowac i raczkowac to dopiero bedziesz z Nią mala przeboje :-)
Czarnuszka88 - To witam ponownie.
BlackWizard - GRATULUJE!!! Dzidzia śliczna.

Dzięki dziewczyny :-)
Na razie trochę cieżko mi się zorganizować, mimo że Julcia śpi sporo. Jakaś taka wybita z rytmu chodzę :-)
Mam pytanie do bardziej doświadczonych mamuś ode mnie. Długo bolały Was szwy?

dorom5 ja w sumie jak szłam na miasto to zamiast sobie cos kupic to małemu kupowałam ale teraz tyle tego jest ze wystarczy kupic kilka kosmetyków dla małego. Za to musze pomyślec o wyprawce szpitalnej dla siebie bo nic nie mam. Nie mam pojecia jaka koszula na poród sie nadaje i jakie koszule kupic na pobyt w szpitalu ogólnie to strasznie mnie to przeraza...

witam Was!!!:-)
umi
- po wizycie mały rośnie, waży prawie 5kg(2 kg prawie przez miesiąc):-) ogólnie jest okay:tak:

black- śliczna córa!!! jaka duża:-) ogromne gratulacje!!!:-):-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry