reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam po długiej przerwie.

Na początek chwalimy się, że:

15 stycznia o 19.20 przyszła na świat nasza córcia. Waga 4400, długa 62 cm. Jest zdrowa jak ryba, śliczna i kochana :tak:
I teraz najzabawniejsze, poród nie był wywoływany :-). 14 koło 23 dostałam skurczy co 10 min, o 6 rano były co 5 min i zaczeliśmy się zbierać do szpitala. Nie było miejsc na sali porodowej, dopiero o 11 się zwolniło. Poród wg mnie był naprawde lekki, w sumie praktycznie nic nie bolało :-). Jedyne co teraz mnie wkurza to pozszywane krocze. Mała wyskoczyła w 4 skurczu partym ;-), nie było żadnej cesarki i bardzo się z tego cieszę. Jak się urodziła zleciało się 4 lekarzy bo nie mogli się nadziwić, że baba moich rozmiarów urodziła tak szybko i sprawni takiego giganta :-)
Teraz malutka pochłania cały mój czas. Głodomorek z niej straszny, ale na szczęście mam dużo pokarmu :-)
Jestem bardzo szczęśliwa :-)

obraz029zq1.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
firanka To idź na solarium do kosmetyczki, fryzjera albo zakupy a najlepiej wszystko na raz:-) humor ci sie poprawi i poczujesz sie lepiej:-)
polna_N Ja nie moge sobie pozwolic na łóżeczko i kojec osobno:-( poza tym boje sie panicznie łóżeczek szczebelkowych wiec rozwiazenie 2in1 bardzo mi odpowiada:-)
oliwka_11 Twoje dzieci to małe aniołki:-) No mam nadzieje ze to lózeczko które wybrała sprawdzi sie i wszyscy beda zadowoleni:-)
BlackWizard Gratuluję:-) czyli 14 urodziła sie twoja mała? Moja kolezanka z byłej klasy urodziła 2 dni później:-)

eh napatrzyłam sie wczoraj na zdjecie córeczki mojej kolezaki z byłej klasy jest taka sliczna, az jej zazdroszcze ze szok. Taka słodka ta kruszyna...

Black Wybacz nie umiem dodawac i dla mnie 14+1 to nadal 14 eh nie wiem jak ja mature z matmy zdam w takim przypadku. Duża ta twoja mała i taka śliczna:-)

Umi2 - No troche kosztuja, normalnie jak np. na mnie :-) Ale szczerze mowiac ani mysle sobie cos kupic, zawsze tylko do Smyka i po jakis ciuszek :-D
Panistepelek - To teraz jak zacznie zabkowac i raczkowac to dopiero bedziesz z Nią mala przeboje :-)
Czarnuszka88 - To witam ponownie.
BlackWizard - GRATULUJE!!! Dzidzia śliczna.

Dzięki dziewczyny :-)
Na razie trochę cieżko mi się zorganizować, mimo że Julcia śpi sporo. Jakaś taka wybita z rytmu chodzę :-)
Mam pytanie do bardziej doświadczonych mamuś ode mnie. Długo bolały Was szwy?

dorom5 ja w sumie jak szłam na miasto to zamiast sobie cos kupic to małemu kupowałam ale teraz tyle tego jest ze wystarczy kupic kilka kosmetyków dla małego. Za to musze pomyślec o wyprawce szpitalnej dla siebie bo nic nie mam. Nie mam pojecia jaka koszula na poród sie nadaje i jakie koszule kupic na pobyt w szpitalu ogólnie to strasznie mnie to przeraza...

witam Was!!!:-)
umi
- po wizycie mały rośnie, waży prawie 5kg(2 kg prawie przez miesiąc):-) ogólnie jest okay:tak:

black- śliczna córa!!! jaka duża:-) ogromne gratulacje!!!:-):-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry