reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

baska201O to w takim razie ja sie nie dziwie ja jak mnie cos zainteresuje to nie ma bata musze ogladnąc bądź przeczytac a jesli juz mi sie to tak strasznie podoba to moge ogladac to cały czas:-) Chociaz ksiazki 2 razy czytac nie umiem bo sie strasznie niecierpliwie:p
polna_NAli zmienia sie smak i zapomina o rzeczach których nie lubiła:-) jeszcze nie raz cie zadziwi:-)
pola997I jak tam po wizycie?
kamusia185 ja miełam tak ze poczułam pierwszy raz małego w 16 tyg a potem miałam 2 tyg przerwy i w 18 ale wtedy czułam go co 2 dni czasem co 3 od 20 tyg albo środka 19 czuje go co dziennie:-)
dorom5 Nie wiem czy mówimy o takim samym łóżeczku bo ja chce kupic takie bez szczebelków razem z kojcem czyli 2w 1 plus przewijak i inne takie dodatki i własnie na alegro tez widziałam po 240 zł i myslałam ze taniej przeszłam sie do sklepu koło mnie i stwierdziłam ze wcale nie jest drozsze to łózeczko wiadomo sa takie po 500 nawet ale takie z allegro które mnie sie podobało było po 250 zł
ŁÓŻECZKO/KOJEC ARTI DE LUX-PŁOZY,WIBRA,WYS=0 (523930825) - Aukcje internetowe Allegro
Co do szkoły to najbardziej cierpi mój kregosłup bo ostatnio strasznie mnie boli i nogi mi cierpną, ale jakos daje rade wydaje mi sie ze tak do konca lutego pochodze i wezme indywidualne bo potem to juz ciezko bedzie wysiedziec:-)
oliwka_11 Nie nadrobisz:-) wystarczy ze bedziesz na bierząco:-) witamy ponownie... podziwiam ja bym bez netu 2 dni nie wytrzymała..:-)
Ewi trzymam kciuki zeby spała ale mysle ze skoro tyle przetrzymała to przynajmniej do 7 pośpi:-)
Co do ciuszków itd to świeta racja bardzo wiele zaoszczedzilismy i zostały nam tylko rzeczy dla mnie do szpitala bo łóżeczko kupuje mama mojego T a wozek kupuje nam mój tata wiec tez za bardzo sie nie wykosztujemy. Zostanie nam tylko utrzymac siebie i maleństwo.

A mam do was pytanie czy znacie moze jakiegos doradce finansowego lub wiecie jak sie mozna takim kims stac tzn o kursy mi chodzi lub cos bo tak mysle sobie o swojej przyszłosci i jakos wydaje mi sie ze w takim czyms czułabym sie dobrze...

reklama
Coś mi się wydaje, że u mojej Klaudynki zaczynać się będzie ząbkowanie... W sumie to najwyższa juz poro.

misia391 - Super jest ten kojec, łózeczko i nie wiem jak to jeszcze nazwać, bo jest wielofunkcyjne. Tylko jak Dzidzia podrośnie to chyba trzeba będzie pomysleć o czyms innym?

dorom5 - Szczęściara... mi na zgagę to nic nie pomagało... a męczyła mnie strasznie. Ponoć jak ma się zgagę w czasie ciąży to będzie chłopczyk, no ale u mnie się nie sprawdziło :p

EWI44 - Tak jak już wcześniej pisałam, Nasze łóżeczko mimo, że ma biegunu wyglada jak takie normalne... też ma szczebelki :)

Ostatnia edycja:
Ewi wracajac do tych drzemke( ja sie nie cche madrzyc oczywiscie:-p) ale na moje oko - skoro Justynka taka zmeczona chodzi juz o 17- powinnac "zmuszac" ja do drzemki.. u mnie nie ma bata.. o 10 kladziemy sie na poduche, malpa pod pache i Lena w ciagu 30 mn spi.. i spi mi tak do okolo 12.. no chyba, ze ksiezniczka wstanie o 7 wtedy daruej jej drzemke i hasa dopoki nie klade jej spac:tak:wiec sprobu nie wiem jakis rytual wprowadzic o trej godzinie na drzemke..
ja bym na Twoim miejscu sprobowala:-)

Umi to super, ze tyle rzeczy juz macie:tak: na start to najwazniejsze..

Oliwka witaj - ja bym nie nadrabala:-D:-Dzawsze jak mnie nie ma kilka dni to tyle przelece zeby zoabczyc co sie dzialo ale zeby nadorbic to nie ma szans przy naszych dzieciaczkach:-D:-D

I znowu odezwala sie skleroza - jak mi sie przyoimni to pewnie dopisze:baffled::-D

Umi2 - To ruchy Maleństwa czujemy tak samo od 19tc. No chodzi mi o podobny kojec, jest ich pełno na Allegro, i właśnie nie wydaja mi sie drogie.
Mi juz jest ciezko wysiedziec w jednym miejscu np. u ciotki czy babci gdy jestem u nich w odwiedziny, bolą mnie żebra, kregosłup jeszcze nie :-p
Dobrze masz z tymi ciuszkami, ja kupuje i kupuje i siano leeeci jak nie wiem.
Panistepelek - Mojej znajomej córeczka urodziła się w maju 08r. i zaczyna jej wychodzic drugi ząbek :tak:
U mnie by sie sprawdzilo z tą zgaga, bo niby ma byc chłopczyk, ale zgaga zaczela mnie mezyc tak od ok. 2 tyg., ale narazie daje z nia rade :tak:

panistepelek Myslałam ze wczesniej maluchy ząbkują ale widac kazde dziecko inne:) no to mam nadzieje ze ząbkowanie nie bedzie zbyt uciazliwe ani dla małej ani dla cibie
baska201 skleroza to z wiekiem przychodzi:p nie tylko ty ją masz:-)
dorom5 No ja tez troche kupiłam ale przezornie na wiekszego szkraba i w sumie dobrze zrobiłam bo wiekszosci napewno nie zdazy ubrac:p a w sumie takie ciuszki to potrafia kosztowac...

dorom5, umi2 - Spora część dzieci w wieku 8 miesiecy ma już conajmniej jeden ząbek, pełza i nawet raczkuje a u mojej Klaudynki rzadnej z tych 3 rzeczy nie ma. No ale tak jak napisała Umi - każde dziecko rozwija się w swoim tempie.

Ewi WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA JUSTYNKI :tak:.

A ja oczywiście nie mam weny na odpisywanie...jedyne na co mam ochotę to iść podylać troszkę,ale jak by przyszło co do czego to też mi się nie będzie chciało...jedno jest pewne nie minie mi chętka na solarium:-D:-D:-D. Jak mi zejdzie poparzenie od razu idę się wygrzać...mój nałóg powrócił ze zdwojoną siłą...a poza tym wymieniłam garderobę:-p

Witam ;-) a ja wczoraj jakos nie mialam weny na BB , wchodzilam ale jak tylko zobaczylam ktoras z Was to uciekalam :-p:-D

Umi fajny kojec :tak: chodziaz ja mam takie zdanie ze lozeczko powinno byc drewniane a jak juz kojec to wylacznie po to by dziecko wlozyc zeby sie pobawilo a ja moglabym sprzatac :nerd: ale taka opcja wychodzi tylko jak ktos ma duze mieszkanie albo mieszka w dwu pietrowym domu :-D
Ja wiem jedno ze Ala swoj kojec pogryzla na strzepy a w jednym boku zrobila dziure a to wszystko w okresie zabkowania :rofl2::-):-D

OLiwka witaj :tak:;-)

Elek nom najwyzszy czas zeby wychodzily Jej zabki ;-) moja Ala miala troszke wczesniej pierwsza zabki bo juz w 6 miesiacu i to hurtowo :-) raczkowac zaczela pozno bo w 10 miesiacu a chodzic dopiero po pierwszym roczku :tak:

Witam sie i ja .dziś same oczy mi sie zamykały i poszłam spać dalej jak dzieciaki wstały ,na szczescie dały mi godzinke pospać ....normalnie teraz to ciagle spie...

UMI ja mam łóżeczko turystyczne zblizone rozmiarami do grewnianego i powiem ci szczerze ze jestem z niego zadowolona ,

POLNA ta twoja Ala to niezła artystka z niej..

reklama
Wiatm witam :) pisałam jakis czas temu ale niesety potem awaria klawiatury i juz wychodziłam z siebie a mieszkając na wsi cieżko mi cokolwiek kupic samej...:)

Otóż jak już pisałam to staramy się z męzem o drugą dzidzie:) nasz Sebastianek ma niecałe 3 miesiące. Ciekawe czy sobie dam radę jeszcze mąz chce jechac do austrii do pracy wiec ciekawe jak to będzie. Dodam ze mieszkam z teściami (masaakrAaa) jakoś nie lubie wtrącania sie , a pomocy nie mam żadnej w niczym, wszystko robie sama od chwili narodzin mojego maleństwa...troszke to dziwne ale no cóż też ja sama nie chce zeby potem nie było gadania...(oni tacy sa) moi rodzice mieszkaja w Gliwicach. Tez tam mieszkałam całe zycie ale wyjechałam z męzem na wieś. Mówie Wam nie mam do kogo sie nawet odezwac super ze omge z kims porozmawia prbo bym chyba oszalała.

Buziole ogromne :):-)

Do góry