reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

A mnie mój gin ostatnio zszokował... Wszędzie piszą i mówią że trzeba duzo pić a on mi powiedział że mam pić ok 0,75 (Marek sie śmieje że flaszke) mniej...SZOK...
Marek opija sobie 140 dni dzidzi piwkiem a ja nawet za bardzo mineralki nie moge...
Ona-mika życze powodzenia na zaliczeniu
Snoopy trzymaj sie już ci niedużo zostało... Ale pilnuj sie dalej i odpoczywaj jak najwięcej...

reklama
Snoopy na te dolegliwosci zoladkowe znam dobry domowy spodob ktory u mnie zawsze dzialal, choc nie jesc przyjemny, trzeba zjesc lyzeczke kakao, popijajac woda, u mnie skutkowalo 100%

A ja witam się po długiej nieobecności..

No więc napiszę tak po krótce przyczynę.. 2maja pod wieczór wylądowałam w szpitalu ze skurczami w prawym boku. Oczywiście polożyli mnie na ginekologii.. Podłączyli mnie do KTG. Póżniej na USG. Z dzidzią okazało się że wszystko w porządku. No ale mam lekko poszerzoną miedniczkę i zastój w nerce. No i leżenie na oddziale. Badanie ogólne moczu, krwi. Wyniki moczu wyszły kiepskie. No więc póżniej posiew moczu. A ten jeszcze gorszy. Uważa się że 100tys bakterii na 1ml to bardzo dużo i jest już ostre zapalenie. A ja miałam 10mln bakterii na 1ml:szok: No i proszki i antybiotyk. No i za 2dni kolejne badanie moczu (już na szczęście dobre) no i na następny dzień (czyli dziś) wypis ze szpitala. No i teraz jeszcze dalsza kuracja w domu.

Postaram się nadrobić jak najszybciej to co pisałyście, ale już w ten weekend pewnie nie dam rady bo chcę spędzić troszkę czasu z moim lubym..
No i niestety przykro mi ale ślubu nie będzie (nie mamy nawet pieniędzy na obrączki).. Tzn będzie ale nie w najbliższym czasie:-:)angry:

Pozdrawiam was wszystkie.

Galarecia slub nie jest najwazniejszy, na niego jeszcze przyjdzie czas;))) Teraz zadbaj o siebie i o dzidzie;)))
Baska nie moge sie napatrzec na wasza coreczke, chciala bym zeby i moja mala miala taka slodka buzie;)))) Ty powinnas z nia na jakis kasting jechac i bez zbednego gadania malutka by jakas rolke dostala;)))
Mnie cos kuc zaczelo w lewym boczku, tak jak by mnie mala od srodka szczypala...

Hej dziewczynki:-)
My jakos zyjemy.. na szczescie juz lepiej:tak:
Snoopy dziekuje za komplementy.. sama zobaczysz jakie to cudne uczucie jak ktos chwaili Twoje dziecko:-) jeszcze raz dziekuje:-) zoabczysz Twoja corcia tez bedzie przesliczna:)

Galarecia dobrze, ze wszytsko juz w porzadku.. wiesz najwazniejsze, ze to minelo i ze z dzidzia wszystko jest dobrze.. jeszcze tylko dwa miesiace.. ja tez prawie cala ciaze walczylam z bakteriami w moczu, tylkmo mnie nic nie bolalo a mialam zle wyniki:szok:

Ona_mika jesli chodzi o imie to samo Lena:-) nie zadna Magdalena, Helena, Milena:-D juz nie raz mi ludzie rozne kombiacje robili:-) Misia to po prostu Lenka:-) chcialam zeby miala oryginalne imie, jak sie urodzila to potem sie tyle Lenek posypalo:)

Powiem, wam, ze z imieniem to mielsimy niezle:) dla chlopczyka mielismy tylko 2:):-) zreszta chcialam, zeby byl chlopczyk( chcialam miec 2 synow i coreczke) miał być albo MIłosz albo Tymon:-) (zreszta za rok bedziemy sie starac o Tymona:-D;-)) a z dziewczynka to bylo:) ja wymyslalam a Adam albo akceptowal albo odrzucal:) zreszta Lena miala byc albo Nina albo Kalina:-) ale A chcial Lene i zostalo:-)
alez sie rozpisalam:)
aha i pamietam, ze jak robilam test ciazowy to jak zoabczylam 2 kreski to wiedzialam od razu, ze to bedzie dziewczynka:-) takie mialam orzeczucie - zreszta nie mylilam sie:-)

No to cześć kochane, melduję się z pracy z kubkiem mięty z melisą;-).
Galarecia, boszz, wiem co to znaczy nerka, choruję od dzieciństwa, piasek, kamica, to dopiero jest ból, a ataku kolki nerkowej nie życzyłabym nawet wrogowi. Oszczędzaj się, pij dużo wody, nie jedz tłustego, ostrego, czekolady itp. Dieta najważniejsza. A ślub, jak się kochacie to i na ślub poczekacie:-), teraz najważniejsza jesteś Ty i dzidzia:tak:.
KasiaF87, zrób sobie najlepiej badanie moczu, jak nie masz skierowania to normalnie w laboratorium, 4zł takie badanie kosztuje, a lepiej mieć pewność, że wszystko jest w porządku:tak:. Z nerkami to nie żarty;-).
Baska, Lenka to bardzo ładne imię, i córcia też śliczna, ma świetną karnację:tak:. A z imionami to chyba każdy ma kombinacje hehe, u mnie syn miał być FILIP, dziewczynka Martynka, ale że tatusiowi się Martynka nie podobała, to była kłótnia, jak damy na imię (on chciał Hania). I miałam dylemat, ale jak tylko się Hania urodziła i ją zobaczyłam, od razu wiedziałam, że Martyna do niej nie pasuje:-D.
Ona_mika, miłego dnia w szkole:-p.

Witajcie !! ania_zywa , baska201 dziekuje za powitanie ;-)

snoopy12 popieram wszystkich ... ładne imie wybraliscie :-)

Nam od samego początku mówili ze chłopczyk bedzie wiec mial byc Patryk ale jakbylam w 5 miesiacu to poszłam na prv wizyte do Skręta( On mnie wital na swiecie gdy sie urodziłam) i On mi powiedział ze ..zadnego gwizdka tu nie widzi .. :szok: SZOK, a jeszcze tydzien wczesniej inny lekarz zapewnial ze na 100% chlopiec !! I jeszcze tego samego dnia ustalilismy ze bedzie Alicja Zuzanna :tak: mojej mamie strasznie podobalo sie Zuzia i rozpaczala ze tak bedzie miala na drugie :-)zreszta w tamtym roku duzo rodziło sie Zuzanek !!

Galarecia duzo zdrowka życze , najwazniejsze jest dzidzi !! a na ślub przyjdzie pora ;-)

reklama
Hejo:)

Garalecia nio to przeszłaś ostatnimi czasu, a teraz dbaj o siebie i dzidziulke:* :*

Wszystkie wybrałyscie bardzo piekne imie Lenka bardzo sliczna:)Imie i w ogole:)
Mi sie zadne imie meskie nie podoba i nie wiem jak damy na imie synkowi..eh czarna magia. NIby chciałabym orginalne ale zadne mi sie nie podoba. Kubuś jest ładne to znow K sie nie zgadza, a jak mu mowie zeby podał jaks propozycje to mowi ze nie wie eh Ci faceci:no: :-):-)

bu$ka:*

Do góry