reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

witam dziewczyny:)ja co prawda mam juz coreczke ale jeszcze niedawno tez bylam oczekujaca mamusia 20 letnia:) teraz juz 21 i z 3 m-na nicolka ale nadal sie uwazam z amloda mame:)
ale moja siostra hiacynta tez bedzie miala dzidziusia- ma termin na pazdziernik a hiaca ma 19 lat wiec moge sie zaliczyc do Waszego grona:)
piszecie o problemach z nerkami i sie zmartwilam, bohiacynta tez ma problemy z nerkami a teraz jest w ciazy i mam nadzieje, ze jej sie nie odnowi ta nerka...... pozdrawiam was i przesylam zdjecie mojej siostry z moja coreczka- juz niedlugo ona taka bedzie miala:))(lub synka- jeszcze nie wie:)

reklama
hiacynta i nicolka:):-)

Załączniki

• hiaca i nicolka 007.JPG
    hiaca i nicolka 007.JPG
    41,9 KB · Wyświetleń: 36
  • hiaca u nas III 116.JPG
    hiaca u nas III 116.JPG
    39,4 KB · Wyświetleń: 31
piszecie o problemach z nerkami i sie zmartwilam, bohiacynta tez ma problemy z nerkami a teraz jest w ciazy i mam nadzieje, ze jej sie nie odnowi ta nerka...... pozdrawiam was i przesylam zdjecie mojej siostry z moja coreczka- juz niedlugo ona taka bedzie miala:))(lub synka- jeszcze nie wie:)

WItaj Kasiu. Nie chcę straszyć, bo oczywiście u Twojej siostry nie musi tak być, ale ja właśnie miałam jakiś czas już spokój znerkami i mi się w ciąży wszystko odnowiło. Teraz już moja córka ma ponad rok i dopiero z powrotem doszły moje nerki do normalności, tak z nimi walczyłam. Najważniejsze, żeby się systematycznie badała.
A Twoja siostra jakie ma kwiatowe imię:-).

ojjj..........ojjjjj......mam nadzieje, ze jej nic nie bedzie..taka ta ciaza podniecona, podekscytowana i w ogole, ze az bby mi jej szkoda bylo... a tak kwiatowe imie hiacynta ma:)) w sam raz na wiosne hihi:))

Heja;))) Co do imion to ja dla chlopca mialam przygotowane Patryk, Przemek, Ksawier a dla dziewczynki mimo tego ze sie spodziewalam ze tak bedzie nie mialam wybranego zadnego imienia, ostatnio sie zastanawialam nad Estera, Antonina (Tosia), moja sasiadka proponowala Alicja, Ewa i jeszcze tam jakies;))) Tak sie jeszcze nad ta Tosia zastanawiam bo tez mi sie bardzo podobuje;))))

21kasia21 jaki sliczny dzidzius, po prostu cudowny, u mnie tez jest maly problem co do imienia, bo mojemu ukochanemu wszystkie sie z czyms kojarza, narazie pozostalo tylko imie dla dziewczynki-Maja, co do chlopca to ja chce Szymon, ale nie wiem czy to jakos przejdzie

Witam!
Ale dziś zmokłam, miałam kawał drogi na stację, a tak lało, ze kałuże po kostki, a ja oczywiście bez kurtki. Nikt nie podwiózł, chamy jedne, nawet koleżanka z mojego miasta zabrała d**ę z koleżankami, nie wiedziałam nawet kiedy, a ja musiałam tyle leźć w deszcz, przemokłam do suchej nitki. Do domu godzinna drogi a później znowu deszcz. Mam nadzieje ze się nie przeziębię, od razu zjadłam ciepłą zupkę i wypiłam wapno i pod kocyk. Zaliczenie tak sobie poszło, jak co będę zakuwać żeby poprawić, bo muszę na 5 bo będę zwolniona z egzaminu z wykładów wtedy. Jutro mam zaliczenie z psychologii, liczę na ściągi. To tyle o mnie.
Witam 2 nowe mamusie, zapraszamy do codziennej dyskusji.
Snoopy a ja myślę że na jakąś panikarę wyjdę jak tydzień wcześniej przyjdę, no sama nie wiem. A co do paragonów to zbieraj, zbieraj, może się przydadzą, życzę z całego serca żeby nie.
Galarecia aż mnie ciary przeszły, dobrze że już jest ok, staraj sie dużo wypoczywać i sie nie denerwować, obawiałam sie że coś jest nie tak bo na forum nie wchodzisz. Ale na szczęście już jest dobrze, współczuje kłopotów z nerkami.
Co do obrączek, to ja miałam kupić takie zwykłe proste, para kosztowałaby do 600zł, a dowiedziałam sie ze jest taka hala targowa złota. Pojechałam tam z mężem (wtedy narzeczonym) i jego ciotką i wujkiem i kupiliśmy tam parę obrączek i to z białym złotem za 350zł, jakbyśmy wybrali wzór z jednego złota, byłyby lżejsze i zapłacilibyśmy nawet 250zł. Może u Ciebie tez takie coś jest, lub w pobliskim mieście (ja jeździłam 50km).
Kasiu to idź nawet do rodzinnej po skierowanie na badanie moczu, warto sprawdzić.
Baśka właśnie ja słyszałam że Lenka to zdrobnienie od wielu imion, dlatego zapytałam, ale ślicznie, podoba mi się, takie proste i oryginalne
Ania i jak tam w pracy, tez miałaś fatalny dzionek? Współczuję ci tych bólów nerkowych. Moją ciocię z pracy karetka zabrała jak ją bóle nerki złapały, straszne
Polna witaj! Śliczna córeczka. U mnie tęż już 2 razy mówili ze chłopczyk, teraz ze córeczka, a u mnie już wyprawka chłopięca, no nic zobaczymy na kolejnym USG, może przejdę się prywatnie, żeby mnie przebadał i dziecinkę dokładniej.
Angel napisze ci które ja rozpatrywałam: Alan, Oskar, Oliwier, Hubert
21 Kasia witaj! i zaglądaj do nas
Netgirl no witaj, już chciałam pisać co z tobą sie dzieje. Życzę powodzenia z małą, bo widzę ciężko ale dzielna jesteś i sobie poradzisz :) Fajnie że mała nam tłuścieje

Ale sie rozpisalyscie;))) Co do paragonikow to jeszcze sporo rzeczy nie mam wiec powinno troszke ich byc, siostra troszke zalatwi, kazdy w rodzinie ma dziecko wiec jakos sie pokombinuje;)) za wozek bedzie lipa bo na stadionie faktor nie wystawiaja;))) Ale tak jak na wiekrzosc bodziakow i spioszkow to mam bo mama w makro kupowala;))) Do apteki skocze tez cos bedzie;)) No i z kolyska tez raczej dupa chyba ze tata podjedzie do tego pana ktory ja robil;))))
Brakuje mi go troche bo w koncu jest weekend ale tak jak w ciagu tygodnia to umiem bez niego funkcjonowac, z reszta ja zawsze bylam samodzielna wiec napewno z mala damy sobie rade;)))
Wiecie co a moze to jednak synek bedzie;))) Bo lekarz nie byl pewiem, na 100% bede wiedziala jak mala sie urodzi;)))
Ona mika tacy sa znajomi, jak juz dziewczyna jest w ciazy to ja odizolowuja od siebie zeby sie niedaj boze zarazic...Tezto przezylam, teraz juz prawie na finiszu jestem i jakos sie zaczeli odzywac, mam tylko 3 kolezanki ktore byly ze mna przez cala ciaze;))) I na nich moge polegac;))))
Ewelinko tak sie zastanawialam co sie z Toba i malutka dzieje bo dlugo cie nie bylo;))) Patrze Despi daje wam popalic, ma charakterek (jak to maly baranek, cos o tym wiem bo ja tez jestem;)) powinna sie przyzwyczaic, bo w sumie wyjscia nie ma;))) Powodzenia mam nadzieje ze da Ci sie dzisiaj wyspac;)))

Ja na poczatku bede miala kolyske wiec moze nie bede musiala brac malej do lozka, ale jak juz bym zostala sama to nie widze zadnych przeciwwzkazan;))) Nawet do konca zycia mogla by juz z mama spac;))) sama by sie kiedys chciala wyprowadzic jak juz by za duza byla;)))

reklama
Witam i ja ;-)
netgirl śliczna masz coreczke :tak: poczatki sa najgorsze a potem to juz z gorki !!
Ona_mika dzieki !! mamy takie same daty ślubu :-) co do prywatnychwizyt chodziłam do tego gin- facet ponad 60 :-) ale jest spoko,zawsze dal popatrzec na dzidzie,posluchac serduszka i wogole wszystkiego moglam sie dopytac !! tylko ze życzył sobie 50 zł:rofl2: no ale nie dziwie mu sie wkoncu jest ordynatorem !!

snoopy12 a moze ja Ci dam swoj paragon z wozka:-) ?

21kasia21 witam ,,ładniutka córunia , imie tez sliczne ;-)

Do góry