reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Ja wcale nie utrzymuję, że do wszystkiego dojrzałam i że nigdy nie bywam dziecinna. Chciałam tylko powiedziec, że nie wszystkie młode mamy muszą żałować, że z powodu dziecka utraciły młodość, że nie muszą nawet tak pomyśleć choć raz! Przyznam, że najbardziej mnie "zbulwersowało" to przedkładanie imprezki nad dziecko :p
a rozważania nad tym czy moje życie ułozyłoby się inaczej skończyły się wraz z początkiem ciąży.
(posty płock-Asi pozostawiam bez komentarza)

reklama
Teddy pisze:
sa tu mlodziudkie dziewczyny - matki, ktore mowia do rzeczy i maja zdrowe podejscie do macierzynstwa: Lilka, jus20to... sluchaj ich, a nie wymyslaj glupoty...

kurcze Teddy nie sądziłam że masz takie zdanie o mnie....dzieki...

Nie wiem o co Ci chodzi Kinga? Napisałam te posty nie tylko jak myśle ale po rozmowach z starszymi mamai i młodymi pracującymi oraz z 2 osobami w wieku od 30 do 32 lat. Mają swój wiek i swoje doświadczenie i przeżyli sporo napewno bo 32 lata to nie jest mało.
Nie uważam, że usprawiedliwiam swoją " wpadkę" poprostu na początku byłąm zdołowana jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży by podbudować swoją psychikę w 1 miesiacach szukałam sporo plusów w tym, że jestem w ciązy w tak młodym wieku i mi to pomogło myślałam, że i nie którym też to pomoże. Nie wiem jaka ty jesteś ale gdy obserwuję mamy wstydzą się iść z dzieckiem na sanki pozjezdzać z nim. Są oczywiśćię wyjątki nie napisałam, że są wszyscy tacy.
Wiem, że jestem młoda bo najpierw chciałam karierę zrobić no ale życie idzie swoim własnym torem. Wiem, że pod wzgledem finansowym dziecku nic nie zabraknie nie muszę o rzeczy materialne się przejmować. Zostaje wychowanie z którym przy osobach doświadczonych sobie poradzę. Nie wiem co ty odemnie cierpisz?

sa tu mlodziudkie dziewczyny - matki, ktore mowia do rzeczy i maja zdrowe podejscie do macierzynstwa: Lilka, jus20to... sluchaj ich, a nie wymyslaj glupoty...

Teddy bardzo dziekuje ze odbierasz mnie tak dobrze
miło mi to czytac :-*

Mój przyszły męzulek tak mówił, jego dzieci byli spiochy i nie mieli kolki ani problemy ze zdrowiem. Ja dużo spię od 12 w nocy do 15 nawet i on tez dużo śpi to pewnie po rodzicach odziedziczy spanko

Widać, że dosłownie sobie wzieliście. To na zdrowy rozumek każde dziecko jest inne. Nie powiedziane, że moje nie bedzie miało kolki itp. Ja jedynie mam nadzieję, że po rodzicach odedziczy np. długie spanie. Chyba każda mama chciałabym by dzidzia był zdrowiutki jak ryba a to nie znaczy, że będzie tak jak się chce! Fajnie by było :)

Jak i z tymi sankami mówicie wszyscy tak jak bym mówiła, że " starsze" mamy na sanki nie moga iść. Ja nikomu nie zabraniam i bardzo by mnie to cieszyło, jak wszyscy idą pozjezdzać z dzieckiem czy z nim popływać. Wiem, że sporo mam przekonywałam, że nie ma się czego wstydzić itd. Przeciez wszystkich z was nie znam mówię o tych których znam a jest ich sporo.
Jeśli są tu mamy ktore nie są takie to fajnie i jest mi bardzo miło powinno być chętne do zabawy z dzieckiem jak najwiecej osób :)

napisze wam cos od siebie,nie chce nikogo tym urazic ani nic w tym stylu,to bedą moje przemyślenia
ale....

zawsze należałam do rozsądnych dziewczyn,wiedziaąłm skad biorą sie dzieci i dlatego jako 14-latka czy 15-sto postanowiłam ze do ukonczenia 18-stu lat zero sexu
mozna sie zabezpieczyc a i tak mozna wpasc
nigdy nie chciałam nalezec do nieletnich mam, a w szkole takie widziałam,i nie miały lekko
nie ktore nie skonczyly szkoly i do dzis swiecą podstawowym wykształceniem....niestety

obietnicy dotrzymałam
dziewictwo straciłam 2 tyg.przed 18-nastką :p ale było to zaplanowane
poszłam do gina po tabletki,partner miał gumke i wiadomo był to bezpieczny sex

w szkole,w klasie byłam jak dinozaur
nikt nie chciał mi wierzyc ze nadal jestem dziewica a dla mnie byl to powod do dumy
ogromny
miałam ogromne powodzenie,balowałam na imprezach non stop,chłopakow zmieniałam jak przysłowiowe rekawiczki
poprostu szalałam na maxa,i ciagle byłam dziewica
i nie raz spotkałam sie u chlopakow z podziwem ze nadal....

dziewczyny zazwyczaj wstydza sie tego albo chca dołączyc do kolezanek ktore sa po,i potem sa efekty ze w gimnazjum pannice sa w ciazy (w mojej miejscowosci coraz wiecej takich 15-sto 16 -sto latek)
dla mnie to jest nienormalne

jesli moja corka by mi oswiadczyła w wieku 15-17 lat ze jest w ciazy to bym chyba ze wstydu padła
bo to jest wstyd!
postawcie sie w takiej sytuacji,wyobrazcie ja sobie

nie uwazam ze jestem jakas super,ze 'osiągnełam' wiek bycia mama
ale zostałam nią majac 22 lata i to swiadomie
zdążyłam sie wybalować,pojezdzic z chłopakiem sam na sam na wakacje,duzo rzeczy zdążyłam zrobic nim zostałam mamą
i dzieki świadomym decyzją nie czuje ze cos straciłam

nie żałuje jakichs tam imprez bo ja juz swoje przezyłam
Milenka spi calutkie noce i gdy miała 3 miesiace bylismy na imprezie

i nie myslcie ze dziecka nam pilnowała jakas babcia,przyjechała do nas chrzestna Mili ktora chetnie u nas została na weekend

mowie nie chce nikogo urazic,sa zawsze wyjątki ,mama 17letnia moze byc lepsza od 30-letniej
wszedzie sa wyjatki!!
a to sa moje przemyslenia ktore pozwolą wam w jakis sposob lepiej mnie poznac ;)

a pozatym dziecko nie wywrociło mojego zycia do gory nogami
chore dla mnie jest jak czytam jak nie ktorzy pisza ze dziecko to KONIEC wolnosci
ja pier...e wkurza mnie takie cos

ja nie czuje sie jak w wiezieniu
prowadze normalne zycie jak przed posiadaniem dziecka
zanim Mili pojawiła sie na swiecie juz mieszkalismy ze soba
jako pani domu :laugh: gotowałam obiady,piekałam ciasta (jestem kucharzem z zawodu i dla mnie to pzryjemnosc pichcić a nie ''bycie kurą domową'') :D

chodze nadal do szkoly,gotuje,pieke (przez to mam nadwage ;D ), spotykam sie z ludzmi,do nas wpadaja tez
nie ma jakichs ograniczen
w maju planuje isc do pracy,a Milenką zajmie sie wynajeta opiekunka

od wrzesnia planuje zacząć dwa kierunki policealne- i czy to wyglada na koniec wolnosci?? koniec zycia??
mysle ze duzo daje jesli osoba-matka jest zorganizowana i ma pomoc w chłopaku czy mężu

my małżenstwem jeszcze nie jestesmy (nie uznajemy brania slubu bo ciaza),bedziemy we wrzesniu ;) dopiero,ale zyjemy jak malzenstwo i ludzie co nie wiedza biorą nas za nie

echh ale naklikałam ;D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Lilka bardzo się cieszę, że to napisałaś :)
też mnie wkurza gadanie o końcu wolności itp... ostatnio usłyszałam, że jak się opóźnia poród to się ciesz, bo to ostatnie chwile, które masz dla siebie - BZDURA!!!!!!!!!!!
ja czekałam jeszcze dłużej niż Ty - do 19-stki,ale bardziej niż do wieku do spotkania tego mężczyzny ;) i cieszę się, że miałam w życiu tylko jednego partnera, którym jest mój mąż, i wcale nie uważam, że przeżyłam mniej niż te, które czekają z dzieckiem do trzydziestki, bo tyle czasu potrzebują, żeby się "wyszaleć".
I niczego nie żałuję :laugh:

Z tą braku wolnośći to na prawdę ludzię przesadzają. Lilka masz rację trzeba dobrze się zorganizować no i mieć " wsparcie". No ja jestem młodziutka bo tylko 18 skończona ale miałam przez ten czas tylko jednego chłopaka z którym jestem do tej pory. Mieszkamy ze sobą już 2 lata ale to malutko w porównaniu z innymi :) Na imprezy zawsze mnie wyciagali bo zbytnio dyskotek nie lubię co ja mówię " zbytnio" poprostu nie lubie może dlatego, że wydaje mi się, że nie umiem tańczyć choć inni inaczej uwazaja. Więć zbytnio nie wiem jakie jest te pojęcie wyszal się w młodośći jesli to mnie wogóle nie interesuję.

[LILKA] ty masz zdrowe podejscie do sprawy,zgadzam sie z karzdym Twoim slowem ;)

jus20sto pisze:
Teddy pisze:

kurcze Teddy nie sądziłam że masz takie zdanie o mnie....dzieki...
TEDDY MA RACJE!!! Lilka just20 czytalam wasze posty w innych dzialach BABYBOOM i gdybym przez przypadek nie trafila na ta strone to nigdy bym nie pomyslala ze jestescie takie mlodziutkie ;D tak 3maj cie!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry