reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

femme fatal co do położnych to musisz zapytać u siebie w przychodni jak jest u was w mieście.
Co do tamponów to ja stosowałam. I chyba w niczym to nie przeszkadza jeżeli nie czujesz bólu przy noszeniu.

Umi2 jeżeli krwawisz po porodzie to tamponów nie wolno bo wszystko wraca wtedy do swojej formy.

reklama
Dziewczyny ja wpadłam tylko powiedzieć dobranoc.
Zaraz jade do szpitala bo malutka w ogóle sie dzisiaj nie rusza i trzeba sprawdzić czy wszystko z nią ok:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(

Femme ja nie wiem, co do tych tamponow.. napewno przez pierwsze 6 tyg czyli w pologu raczej nie zaleca sie uzywac jak Galarecia pisze..a potem to chyba raczej mozna:tak:

Umi ja stosowalam w szpitalu tylko takie wielkie podpaski z Belii to chyba nawet sie tak nazywalo - podklady.. ale wiem, ze teraz jak bede miala rodzic to biore najwieksze podpaski.. masakra z tymi podkladami.. nigdy wiecej.. czulam sie w nich jeszcze gorzej.. nie dosc, ze poszyta to jeszcze mi cos zwisalo - fujj na sama mysl..:-p:-p
W rezultacie oddalam poltorej opakowania szwagierce:tak:
AdiLea o matko:-( trzymam mocno kciuki.. a masz moze od ktorej z nas nr tel??.. mam nadzieje, ze malutka tylko spi

Femme ja nie wiem, co do tych tamponow.. napewno przez pierwsze 6 tyg czyli w pologu raczej nie zaleca sie uzywac jak Galarecia pisze..a potem to chyba raczej mozna:tak:

Umi ja stosowalam w szpitalu tylko takie wielkie podpaski z Belii to chyba nawet sie tak nazywalo - podklady.. ale wiem, ze teraz jak bede miala rodzic to biore najwieksze podpaski.. masakra z tymi podkladami.. nigdy wiecej.. czulam sie w nich jeszcze gorzej.. nie dosc, ze poszyta to jeszcze mi cos zwisalo - fujj na sama mysl..:-p:-p
W rezultacie oddalam poltorej opakowania szwagierce:tak:
AdiLea o matko:-( trzymam mocno kciuki.. a masz moze od ktorej z nas nr tel??.. mam nadzieje, ze malutka tylko spi
witam wszystkich jestem tu nowa. Wszystkim wam zazdroszcze że jesteście w ciąży lub macie swoje pociechy, ja narazie jestem z tego powodu załamana nie wiem co mam myśleć:(wyglądam jak w 3 miesiący ciąży mam duże piersi(z tym co było wcześniej)a test nie wychodzi;( lekarz mojej przyjaciółki powiedział, że za mało moge mieć witamin dlatego mi nie wychodzi;(potrzebuje wsparcia...już się zalamuje;(

Dziewczyny ja wpadłam tylko powiedzieć dobranoc.
Zaraz jade do szpitala bo malutka w ogóle sie dzisiaj nie rusza i trzeba sprawdzić czy wszystko z nią ok:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(

napewno bedzie dobrze ;-), mysle ze nie ma sie o co martwic bo tez tak mialam pod koniec ciazy ze ruchow caly dzien nie czulam, jak zajechalam do szpitala to juz ruchy byly a przetrzymali mnie jeszcze 3dni na obserwacji

Mikusa uczyc mozesz juz zaczac:-p nie no niby mowia, ze dziecko, ktore ma 1,5 roku powinno czuc, ze chce mu sie siusiu:tak:ale jak widomo kazde dziecko jest inne:-D sorki, ze sie smieje ale ja powoli kapituluje.. moja Lena wola siusiu jak jej sie nie chce lub jak juz siusiu robi:-Dja juz nie wiem jak ja podejsc.. wymyslelismy nagrody za siusiu w rezultacie nakleila 2 nakleik i na tym sie chcec skonczyly.. chyba narazie dam spokoj na tydzien, dwa i znowu zaczne..
a kupilismy majteczki z Fifim z Ksiezniczkami - a gdzie tam.. majtki dobre do ukladania ale zeby na dupce nosic to nie:-D jedno w tym wszystkim dobre to to, ze Lena nieznosi byc brudna.. a jak juz sie zsika pozadnie to az te oczy mnie blagaja, zeby ja przebrac:tak:;-)

AdiLea - Mam nadzieję, że Twojej małej nic nie jest i tylko tak poprostu jest dziś leniwa.

grzywka492 - Witaj na forum. Co do tego testu nie wiem co Ci napisać. A lekarz nie może Ci USG zrobić?

mikus_a - Na temat nocnika Każdy ma inne zdanie. Ja swojej już go zakupiłam i planuję po mału uczyć.

Wizytę przezyłam...:-) tesciowie przywiezli zapas jedzonka dla małej, to lubie:-D

Moja kuzynka własnie rodzi!!! Matko, jak ja sie denerwuje!!! Tez nalezy do młodych mam bo ma 21 lat... ale niestety ojca dziecko miec nie bedzie:zawstydzona/y: Ale sie denerwuje, biedna meczy sie od 13:30 i urodzic nie umie, siedzi własnie w wannie:-D jejku... Będe ciocia:-D

Ja na nocnik małą bede sadzac juz na wiosne..., Paulinka najszczesciej robi siku jak sie napije:-D wiec bede probowała w ten sposob ja podejsc:-p zobaczymy jak to wyjdzie w praniu! bo kupke to cisnie, ze hej... bardziej jak dorosły:-D

Mikus musisz ja obserwowac.. ja np dopiero teraz zauwazlam, ze Lena jak stoi to przestepuje z nogi na noge albo krzyzuje nozki:tak: ale to tez nie zawsze.. ale ta robi wlasnie jak chodzi bez pampersa.. albo lapie sie za pisiuche:-D

reklama
A moja jak robi kupe to chowa sie po katek - zreszta jak wiekszosc dzieci.. albo poprostu staje i stoi tak:-D:-Dsmiesznie to wyglada.. a jak purta to potem udaje, ze to niby tylko ustami tak robi..
a jak juz ja zrobi to chodzi z takimi rozszerzonymi nogami , przychodzi do mnie i pokazuje na dupke i mowi: mama ku:-D:tak:

Do góry