reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Asiowo, mikus_a - Wszystkie sukieneczki są bardzo ładne :happy:

baska201 - Termin mam na 25 kwietnia wg OM, a według USG wyszło mi o 3 dni wcześniej :-p Nio oby było cieplutko.
To Ty w terminie urodziłaś? :-p
A ja uważam że Piątek 13-stego to szczesliwy dzien :-)

Asiowo - Dzięki :sorry2: Napewno będę się tu radzic :-p

Umi2 - Hahaha :-D Aha, psiego, to piesek ma dobrze co 2 miesiace nowa fryzurka, hehe.

Femme - O kurcze, to ładnie zdemolowaliście wyrko :-p
Po naprawieniu będzie trzeba sprawdzic czy juz sprawne :-p

reklama
Asiu dokladnie uwazam jak Ty.. ja mam siostre o 7 lat starsza i tez niby kontakt fajny ale nie zeby byl rewelacyjny jak by bylo miedzy nami 2 lata:tak:
ja to bym chciala zaczac sie starac w wakacje.. ale watpie, ze wyjdzie cos z tego - brak kasy.. ahh i martwi mnie to, ze bedzie duza roznica wieku.. a do tego Adam strasznie chce syna(ja tez bym chciala) ale mam przeczucie, ze bede miala corke i tez bym tak wolala..:tak::-)
Mikusia a Ty napewno zmienisz zdanie - zoabczysz:-) Drugi dzidzius bedzie inny niz Julka wiec pomysl sobie, ze bedzie jej przecienstwem:-)
Dorom urodzilam w terminie, bo moj lekarz bral do szpitala w dzien terminu na wywolanie.. tak to nie wiem, czy bym urodzila w terminie.. cala ciaza zagrozona a potem Lena nie chciala wychodzic:-)

Ostatnia edycja:
Olena... a jak czesto musisz karmic malenstwo? karmisz piersia tak? Ja zaczynałam od jabłuszka, w ogole zaczełam od owocków typu jabłko, gruszka, banan, dynia (to owoc czy warzywo:confused:) marchewka często zapiera, a w ogole widziałam, ze mała głodna to wprowadziłam kaszke... wiec spróbuj do mleczka dodwac np, kleiku albo kaszki...

Basiu... mi juz jest wszystko jedno czy synek czy 2 córa... wiadomo ze wolałabym syna, ale nawet mój mąż stwierdził, ze chciał 2 córke, bo miałby 3 kobitki do kochania...
chciałabym, zeby nam sie udało... ejj, to moze obie pochodzimy sobie z brzuszkami??;)

Mikus... to wrednie zycze wam wpadki:-D

Darom... swietny masz termin na poród, idealny:tak: do zimy dzidzius juz bedzie duzy, a musze przyznac, ze dla mnie zima jest uciążliwa z małą... wózkiem ciezko jezdzic, a na sanki jeszcze chyba za wczesnie, bo mała sie jeszcze kiwa przy siedzeniu... :zawstydzona/y: mimo tego, ze jeszcze nie zaliczyłam wizyty na stoku w tym sezonie tesknie za wiosna...:zawstydzona/y:

Asiowo - ja karmię dość często, mała waży już ponad 6400gram i rośnie jak na drożdżach. A te jabłuszko to gotowane? dzięki za pomoc

ale naskrobałyście..
Ja miałam kilka godz wrażeń.. Przyszła do mnie koleżanka a w między czasie położna (co jakiś czas do 1roku przychodzi).. No i już większość rzeczy mogę małemu zacząć wprowadzać do diety.. Dziś mu dałam zupkę z warzywami i indykiem i chyba mu smakowało bo sam otwierał buźkę. A niedawno zasnął przed tv jak oglądaliśmy z koleżanką płytę z wesela siostry męża. Niedługo pora karmienia więc pewnie długo nie pośpi..

femme fatal no łóżko nieźle rozwaliliście. Zeby nie Twoja @ to bym pomyślała że braciszka Nince zmajstrować chcieliście..
A swoją drogą ten Twój Kuba to niezłe ciacho..

mikus_a sukieneczka chyba ta czerwona ładniejsza.

Co do karmienia to ja też uważam że bardziej polega ono na współpracy matki i dziecka. Choć psychika i wsparcie bliskich też są bardzo ważne..

BlackWizard dziwna jesteś bo przecież termin OM z tego co pamiętam masz na 20stycznia. To dlaczego 15 na wywoływanie idziesz?? I nie wprowadzaj dziewczyn w błąd bo one myślą że Ty już naprawdę dawno po terminie jesteś.
A wózek beż dziecka to każdy fajnie jeździ. A jak już tam masz maleństwo to nie każddy jest taki fajny.

madzik1388 trzymam kicuki żeby małej szybko te kolki i bóle brzuszka przeszły, bo to najgorsze jest..

Asiowo podziwiam cię że już byś chciała drugiego dzieciaczka..

Ostatnia edycja:
Asiowo - ja karmię dość często, mała waży już ponad 6400gram i rośnie jak na drożdżach. A te jabłuszko to gotowane? dzięki za pomoc

Ja dawałam zwykłe... skrobałam z jabłuszka ten mus i wcinała...:tak: pozniej jak mała jadła juz wiecej poszłam na łatwizne i kupowałam słoiczki...:tak:wczoraj dałam małej zmiksowaną gruszkę... ten normalną nie gotowaną... nie wiem jak inne dziewczyny robią:confused:gotujecie?

AdiLea a nie wiem bo jak tylko zobaczylam ten ciezarek przymocowany to przelaczylam na inny kanal :-D:szok::-D

Basia a tak skakalam po kanalach i zainteresowal mnie tytul :-):-D

A ja dziewczyny chcialabym juz drugiego bobaska ale zdrowy rozsadek mi mowi ze mam czekac az sie wszystko wygoii po zabiegu :sorry2:
Trudno wszystko na to wyglada ze Ala bedzie miala rodzenstwo jak wybija Jej 4 latka :blink:

Ewi a ja zapomnialam przedtem sie zapytac - planujecie jakies urodzinki dla Justynki ?:happy:

Asiu no zobaczymy z tymi brzuszkami:tak: fajnie by bylo:-)
Co do owocow to ja robie tak ajk Ty, tzn robilam, bo teraz Lena sama gryzie sobie:-)
Mikusa zobaczysz sama,ze przyjdzie taki moment ze sama zapragniesz maluszka:tak:

reklama
galarecia jakos czesto do Ciebie polozna przychodzi, u mnie byla tylko razKurcze tak sobie planujecie malenstwa, a mi jakos tak sie mani drugie(o ile bedziemy chcieli) za jakies 4-5 lat, tak nam mala daje popalic z tymi kolkami, ze jakos nam sie nie spieszy za drugim bobasem, w ogole sie zastanawiamy czy chcemy drugie

Do góry