reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Asiowo no to gratuluje kuzynce.. ja podobnie jak Ty nie moge doczekac sie az ktos z rodziny, znajomych urodzi dzidziusia:tak:wtedy mozna sie nim nacieszyc..:tak::-)
AdiLea to dobrze, ze jednakw miare ok.. juz niedlugo bedzie po wszystkim:tak:glowa do gory..

Dorom, co do wakacji to ja nie wiem.. Ja wyjechalam na kilka dni (na drugi koniec Polski) jak Lena miala 4 m-ce.. troche marudzila - wiadomo, 6 godzin w aucie, ruszac nie bardzo sie moze.. :tak:

reklama
Asiowo no to gratuluje kuzynce.. ja podobnie jak Ty nie moge doczekac sie az ktos z rodziny, znajomych urodzi dzidziusia:tak:wtedy mozna sie nim nacieszyc..:tak::-)

No... w marcu kolejne sie rodza:-) moja bratowa rodzi - to juz będę w koncu prawdziwą ciocia:-) no i ciocia tez rodzi... jeszcze bede miec kuzyna nowego:-p I mój mąż ma być chrzestnym:tak:

Asiu aż Ci zazdroszcze:tak: u mnie narazie zero malutkich dzieciaczkow.. moja siostra jeszcze nie, moja szwagierka urodzila miesiac po mnie wiec tez juz nie bedzie miala malucha, bo ma juz 2 dzieci:-pwiec chyba sama bede musiala sobie sprawic:-D:-D

Witam!
U nas nocka ładna. Od ok 22 do 7:15 Adaś spał.

KasiaF87 widocznie nie doczytałam, przepraszam. W takim razie myślę że powinnaś zapytać pediatry czy możesz mu już podawać coś więcej niż tylko mleko. Bo on jest na Twoim mleczku więc mi się wydaje że jeszcze trochę za wcześnie na inne rzeczy, tym bardziej że piszesz że dłużej wcale nie spał jak mu tą kaszkę dałaś..

Co do wózka to ja kupowałam też taki zwykły za niecałe 700zł 3w1 (godola, spacerówka, nosidełko) no i powiem wam że też mi się nim dobrze jeździ. Tylko dla mnie minusem jest to że mało można do koszyczka włożyć, bo jest wąsko między koszyczkiem a dołęm gondoli.. Tylko że ja mam granatowo niebieski którego na stronie producenta nie ma.
5a.jpg

Ale osobiście polecam wózek na paskach. Są wygodniejsze gdy chce się uspać dziecko..

Ostatnia edycja:
Dorom W moim przypadku jest bardziej prawdopodobny z USG z uwagi na to iż jak zaszłam w ciaze to tylko i wyłacznie przez to ze miałam owulacje opóźnioną o równy tydzień. Najpierw lekarz myslał ze cos nie tak z małym jest ale jak przez 2 miesiac ta dysproporcja sie utrzymywała to stwierdził ze mi sie jajeczkowanie przesunęło, a ja mu to powtarzałam od samego poczatku to ten nie brał tego pod uwage:-p
Asiowo Gratuluję!! To w taki razie trzymam kciuki za podjecie decyzji o dzieciaczku:-)

Kasiu... jak nie spał dłuzej tzn, ze mu to nie jest jeszcze potrzebne... ciagnij na swoim mleczku tak długo jak sie bedzie dało:tak: zaoszczedzisz troszke kasy:tak: bo kaszki tez kosztuja... ja ciagnełam na samym mleku 5 miesiecy... w 6 miesiacu zaczełam wprowadzac nowe pokarmy z zalecenia pediatry...:tak: i nie słuchaj rad znajomych tylko słuchaj swojego instyntku i lekarza:tak: Paulinka w nocy budziła sie co 2h na jedzenie wiec tylko dlatego wprowadziłam kaszke..., a i tak budzi sie srednio 2-3 razy w nocy, ale lepsze to niż to 6 razy:-D

Dziekuje dziewczyny w imieniu Adasia i jej mamy:tak:

U nas dzieciaczek bedzie jak nowa praca bedzie i wiecej kasy:tak:

Witam ;-)
do mnie wczoraj siostra z dziecmi przyszla o 15 i siedziala do 19:30 :sorry2: nie zebym narzekala ale to bylo meczace :dry: no a ponziej Ala sie zbuntowala i ze chiny nie chcala pic mleka i nawet przebrac w pizamke - jedyny plus to taki ze spala do 7:50 ale dzis rano to samo nie chciala sie ubrac i pic mleka :sorry2: ale przynajmniej zjadla jajecznice :tak:

mnie juz od czytania postow kark boli :-D

Asiowo no to Gratuluje Ciociu :-p swoja droga dlugo sie meczyla :sorry2:

Basia to u mnie to samo jest jak Ala robi kupe ,chowa sie po katach a jak juz zrobi to udaje ze nic sie takiego nie stalo :sorry2::rofl2:
dobrze ze napisalas o tych majtach to tez kuie ALi to moze bedzie chetniejsza do sikania na nociku bo teraz mowi ziuziu jak chce Ja posadzic :rofl2: P mi mowil zeby gladla nocnik na grzejnik ale jakos Ala nie byla by chetna do trzymania siuskow tak dlugo zeby sie nagrzal :-D

Ja tam uwazam ze nie ma co wydawac pieniedzy na niewiadomo jakie drogie wozki czy kierowac sie tym jakie sa teraz modne bo jak dziecko urosnie (mowa o rocznym dziecku) to kazda z Was bedzie kupowala lekkie spacerowki :nerd:

Cześć dziewczyny, ja dziś miałam koszmarną noc. Kręgosłup mnie tak boli, że nie wiem co ze sobą zrobić :baffled:

Galareciu
idę 15 na wywołanie, bo tak kazał mi lekarz. Mam skierowanie i 15 mam się stawić, więc się stawie. A co do tego, że każdy wózek bez dziecka jeździ inaczej to zdaję sobie sprawe :-).

reklama
Witam!
KASIU Witaj w naszym gronie.
ASIOWO Gratuluję kuzynce synka. Trochę się musiała namęczyć.

U nas noc, zresztą inne wcześniejsze nie za dobre. Codziennie wstaje niewyspana. Mareczek budzi mi się kilka razy w nocy. Za pierwszym razem daje mu cyca, a dalej to już jak popadnie. Jak budzi się drugi raz to nic nie jest w stanie go uspokoić. Muszę S budzić żeby zrobił mleko, a w ten czas Mały cyca ciąga. Jak już butla jest gotowa to zje tylko 20 ml i zasypia dalej, i potem znów za pół godziny pobudka.
Muszę się pochwalić że Mareczek od wczoraj sam siada, z płaskiego. Jeszcze trochę a w ciągu miesiąca zacznie się przemieszczać.

Do góry