reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

mikus_a ,madzik1388 u mnie jest tak w miasteczku że do noworodka do 6tyg jakieś 2-3 góra 4 razy przychodzi położna taka do noworodków. A póżniej co jakieś 2-3m-ce do roku czasu przychodzi położna do niemowlaków. Żeby sprawdzić czy wszystko OK.

reklama
Galarecia... a na co czekac? nie chce wychodzic z pieluch i mleka, wracac do pracy, itp... a za kilka lat znow to samo, jak mam byc odcięta od swiata to wole kilka lat z rzedu:tak: i tak duzo roboty z 1 dzieckiem wiec nie ma dla mnie roznicy:tak: Roboty kupa, ale radosci 2 razy wiecej:tak:
U mnie połozna była 1 raz... a jak do niej dzwoniłam kiedys sie poradzic to mnie wysłała do lekarza... .

Mikus... zazdroszcze, ze niedługo zmienicie autko... ja to naszym boje sie Paulinke wozic:zawstydzona/y: my jeszcze poczekamy chyba na nowy wóz...:-( ale co tam, wazne, ze jest jakiekolwiek i jezdzi... i np. moge do Basi sie wybrac:-D

Wszem i wobec ogłaszam że Justynka o 16.15 skończyła pełne 2 latka. Dziękuję wszystkim za życzenia.
POLNA Ja też kiedyś oglądałam podobny film, fe. Faceci potem obrzęknięte ptaszki mieli przez pewien czas.
MIKUSIA TA druga sukienka jest ładniejsza.
ASIoWO sukieneczka śliczna.
FEMME Nieźle rozwalone te Wasze łoże. He,he, he.

madzik1388 - Do mnie położna przyjeżdzała raz w tygodniu przez pierwsze 6 tygodni.

Asiowo - Ja gotuję jabłka. Zawsze obieram troszkę więcej i zmiksowane, gorące wlewam do słoiczków (tych co się kupuje jedzonko bobasom). Przeważnie ładnie mi się zawekują (tak jak np. dżemy) i trzymam w lodówce. Z zupkami robie tak samo... Gotuję więcej i mam np z 4 na kolejne dni.
A suwaczek może zaraz wstawię :p Tylko nie wiem jak :p

Wybaczcie ale nie mnie zedytować poprzedniego postu.
POLNA Ja myślałam o tym przyjęciu ale co do czego to w "praniu" wyszło że byłoby przyjęcie bez gości. I tak teraz tylko siedzimy sobie. Może za rok, Justynka będzie bardziej rozumieć. No i może łagodniejsza zima będzie. W tym roku wyszło tak, że nikt nie ma transportu. Jedna siostra S chora, drugiej mąż pracuje i klapa.
ASIoWO ja owoce tylko lekko podduszam żeby zmiękły i wtedy miksuje.

z tym duszeniem to dobry pomysł:tak: musze pokombinowac:tak: choc z reguły jak ktos do nas przyjezdza to zawsze jakis deserek małej przywiezie:tak: wiec mi to bardziej zalezy na tym, zeby Paulinka jadła moje obiadki:tak:

Za chwile tescie do mnie przyjadą... mała uspiłam, zeby była przy nich weselsza, chociaz dzis to cały dzien sie do mnie smieje:-) probuje jakos odbudowac moje relacje z tesciami:tak: zobaczymy czy cos z tego wyjdzie:-D

Panistepelek... na górze gdzie są wszystkie tematy jest informacja jak wstawiac suwaczki... poradzisz sobie, powodzenia:)

Oooo Asiowo planujesz odwwedzinki:-)?? to zapraszam:tak: aco do tesciow to trzymam kciuki za to, zeby udalo sie polepszenie relacji;-)

Galarecia niezle u Was te polozne:tak:u mnie byla 3 razy ale od takiego niechcenia widac bylo:-(byle by tylko odwalic wizyte:baffled:

Nadrobiłam was troche ale ciężko było suzo piszecie

Dorom Heh ale wiesz fryzjer to dobry pomysł wiec moze idź do takiego zmien sobie fryzurke i automatycznie nastrój Ci sie zmieni:-) no chyba ze zapuszczasz:-p A poza tym to mamy troche jednak rózne te terminy mnie z OM wychodzi na 17 kwietnia a z USG na 24-26 kwiecien zawsze sie pojawia któraś z tych liczb:-p tyle ze w moim przypadku bardziej prawdopodobny jest termin z USG.

Polna Nie wiem czy to Ty pytalas ale mam sznaucera miniaturke

AdiLea Mój nie jest spokojny, tylko fryzjer ma reke do psów powie coś raz a mój Ari słucha, a ja sobie moge wrzeszczec, prosic a ten i tak robi co chce:p

Femme No nieźle załatwiliście to łóżko teraz dla równowagi trzeba drugą strone wypróbowac czy wytrzymała jest:-p

A wyobraźcie sobie ze szłoam 4 km na darmo bo za duzy mróz i mi psa nie obciął buuu. No ale Ari został wytrymowany. A i chciałam sie pochwalic ze z moją kondycja nie jest tak źle bo 4 km przeszłam w niecałe 30 min czyli jakies 8 min na 1 km jestem z siebie dumna:-p chociaz to mały wyczyn:-)

No łóżko zmontowane sprawdzone :-) :-p niedługo koleżanka do mnie wpada mam jej makijaż próbny na studniówkę zrobić ;-)

Kurde a co z tymi położnymi ? u mnie była tylko raz ... czemu to tak ? co ile w ogóle powinna być jakaś wizyta bo ja jak chodzę na szczepienie to jest jedyna kontrola ... to ok ?

A pytanie nr2 to czy ja już mogę tamponów używać ? bo mnie ch** strzela z tymi podpaskami :dry:

reklama
Femme To jak to jest po porodzie jak sie wyjdzie ze szpitala to nie mozna juz tamponów uzywac? Ja myślałam ze tylko w szpitalu podkłady po porodowe czy jak to sie tam nazywa, a potem to juz normalnie. Jej jak ja jeszcze mało wiem

Do góry