reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Dorom dziewczyny maja racje.. i Asiowo i Mikusa.. U mnie bylo tak, ze mialam tak pogryzione sutki, ze do dzis mam takie zniksztalcone.. Nawet polozna sie przerazila, ze tak mi dziecko je pogryzlo.. potem byla ropa i odstawilam mala..a zreszta z tych nerwow zaczal pokarm zanikac.. ale licze na to, ze drugie dzieciatko bede karmila piersia (zobaczymy tylko jak dlugo:baffled:)

Mikusa mi tez podoba sie ten drugi kolor tzn ta ciemniejsza.. a tak pozatym to nie bierzesz za duzego rozmiaru:-D:tak:moja Lena ma sukienki w tym rozmiarze:tak:

reklama
Mikusia... ta 2 sukieneczka ładniejsza:tak: Paulince bym musiała ja kupic, bo tak ładnie sie nazywaja:-D

Baska... moja Paulinka juz nosi 80 wiec na roczek to ja bede chyba 92 kupowac jak tak dalej pojdzie:-D

Basia to Lenka nosi rozm 86 ? :szok:

Zreszta mi sie wydaje ze na allegro sa dziwne numeracje -czasami jest zawyzona albo zanizona wiec warto wczytac sie a tabele pomiaru danej rzeczy :tak:

Asiowo no to Paulinka juz duzaaa dziewczynka jest :tak::-)

Czyli musze byc wytrwała i cierpliwa. Zobaczymy jak to będzie w kwietniu gdy Maluch wyskoczy :tak:
Ale bardzo bardzo chce karmic piersia synka :tak:

BlackWizard - Ale ta Twoja córcia trzyma Cię w niepewności :-p Ty myślisz że to już, a Ona robi psikusa i jeszcze zostaje w brzuszku :-p
Mikus_a - Obydwie sukieneczki są śliczne. Miałabym dylemat na jaką sie zdecydowac :sorry2: Ale CHYBA zdecydowałabym się na tą drugą :-p

Ja na roczek planuje małej cos w tym stylu kupic (w koncu to bedzie lato), znalazłam ja w katalogu quelle... sorki za jakość:
2z5ocnq.jpg

sciagnij sobie katalog z neta w pdf-ie:tak: tam troszke tych sukieneczek jest i fakt, musze przyznac, ze bede miec o wiele latwiej:tak:

Polna no Lena jeszcze niektore rzeczy ma w tym rozmiarze.. Ona jest strasznie drobna - zebra jej fest widac:-Da tyle je, ze szok:szok:zreszta ja sie nie dziwie.. jej tata zreszta lepiej nie wyglada.. Lena ma chyba z 85cm a wazy dalej te 10,5:tak:
mi to pasuje - u nas ciuchy na dlugo starczaja:-D:-D

Mikusa, Asiu to niezle te wasze panny:-Dmoja to taka chudzinka bedzie.. a jak sie rodzila to wszyscy mowili, o jaka duza.. a wazyla 3490 i miala 56cm:-)
Asiu a sukienka przeslodka:-)

Dorom no wytrwalosc, wytrwalosc i jeszcze raz wytrwalosc.. ja nie mialam zbyt latwego startuw macierzunstwo.. najpierw koszmarny porod, potem przez 2 dni zero pokarmu, Lena darla sie niesamowicie - az dziwialam sie tym kobietomz sali, ze nie mialy dosc.. masakra.. dlatego uwazam, ze super jak trafisz na jakies normalne polozne, pielegniarki, ktore na spokojnie pokaza wszystko, co i jak..
a tak w ogole to kwiecien to super miesiac na rodzienie dzieci:-Dna ktorego masz dokladnie termin?? ja mialam na 12 a urodzilam nad ranem 13 i to w piatek:tak:

Ostatnia edycja:
Asiowo sliczna jest ta sukienka :tak:

Basia no to moja juz chodzi w 98 :-) ma tylko pare rzeczy w 92 i to przewazaja sukienki i jak Ala stoii prosto to jest git ,gorzej jak zaczyna isc to Jej tylek widac :-):-D po mojej widac ze lubi jesc bo ma brzucholek ale zazwyczaj tak jest ze kolo 3 roku brzuch znika a dziecko bardziej rosnie w gore niz z przodu :rofl2::-)

Na wiosne najlepiej jest rodzic dzieci:tak:Ja sie troche spozniłam, ale nastepne dziecko chciałabym urodzic w okolicach maja, nie ma jeszcze upałow i nie ma juz zimno:-)
Moja mała dzis przespała deserek:-D normalnie zasypia ok 10 i spi godzinke, a dzis spała 2,5 godziny:szok: no i jabłuszko chyba bedzie popołudniu:tak: Jak jej nie dam jakiegos owocka w ciagu dnia, to pozniej kupki nie umie zrobic:zawstydzona/y:

Darom... ja rowniez zycze powodzenia i wytrwałości... oby sie udało! Jak cos to wal do nas smiało, pomozemy;-)

No moja kluska urodziła sie duza 3870g i 58 cm i tak juz jej zostało... jest na 97 centylu:zawstydzona/y:pulpet mały... ona nawet jak była na samym mleczku to duza była, zeby nie było, ze ja tucze:-pzaden lekarz mi nie wierzył, ze ja karmie cycuchem:-D

reklama
Dorom Mie chodziło o fryzjera psiego:-p mój pies musi chodzic do fryzjera co 2 miesiace bo mu tak kudły rosna ze szok:-p

Dzieki ze trzymałyscie kciuki troche was nadrobiłam

Mikusia przychylam sie do zdania dziewczyn co do tej sukienki:-)

U mnie matura nie wiem jak poszła siadłam napisałam poszłam... Zobaczymy jak sprawdzą. Wiem tylko jedno ciesze sie ze na normalnej maturze nie bedzie znienawidonych przez mnie Ludzi bezdomnych:-) jedyny plus. Teraz musze leciec mojego psa wykąpac i uczesac i zmykamy do pana fryzjera:-)

Do góry