reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

AdiLea - Ja też nie moge zasnąc, i weszlam sobie tu poczytac.
Dosyc ze zasnac nie moge to wstaje o 6 :dry: I pozniej w ciagu dnia jestem wykonczona sama nie wiem czym. Chyba chodzeniem do kuchni po jedzenie :-p

Mi brodawki się troszke powiększyły, czyli to dobry znak? :-p
Do tego boje się że rozstępy mi powychodzą na piersiach, bo rosną mi i rosną, w zyciu bym nie pomyslala ze takie piersi bede miec.

reklama
Dorom ja już teraz niekiedy ściągne mleczko do butli, zwłaszcza jak jakieś zakupy albo coś to biore sobie w butli żeby nie latać z cycem po sklepie :-) i kurcze nie potrafie laktatora używać tylko ręcznie... Laktatorem ściągne z 10ml a potem ręcznie jeszcze z 50ml moge ale ręce bolą :-(
Asiowo jak ty szybko podałaś Paulinie mleczko zaciągnięte kaszką? bo mi doradzono żebym już kupiła pierwszą kaszke ryżową bez dodatków i małemu na noc dawać ale mały tego pić nie chce :-p
Oliwka powiem tak - nadzieja matka glupich ale matke tzreba kochac :-D

A ja zawsze mówie "Nadzieja matką głupich ale o swoje dzieci dba" :tak:

Na chwilkę zmienie temat, bo mam takie małe, bardziej osobiste pytanie do Was. Po jakim czasie od porodu dostałyście miesiączkę? U mnie mineło już 7 miesięcy i nadal nic. Lekarz niby mówił mi, że zdarza się, że dopóki będe karmić mogę nie miec okresu, ale sama juz nie wiem...

A ja właśnie dzisiaj chyba dostałam okres... nie wiem może to tylko jednorazowe plamienie, zobaczymy... Swoją drogą- czyli dzidzi nie ma :-:)zawstydzona/y: a M powiedział że on sie o dzidzie starać nie będzie bo chce tak jakzKacprem-znienacka i jest cudownie...

hej,hej:-)

do tych mam które karmiły piersią, długo karmiłyście???

Mój synek ma 3mies i nadal je cycusia, i jestem z siebiebardzo dumna :-) właśnie wsówa :-p

BASIU - ojj to współczuje :/ ja ledwo jakieś 3 godziny przeżyłam :dry:

OLIWKA - knajpę wynajęliśmy mimo że tylko 16 osób było ale nie wyszło drogo bo u znajomego a w domu nikomu nie chciało się robić :-p

bardzo dobra decyzja z tą knajpą... ja robiłam u siebie, jeszcze tapetowaliśmy i gotowanie wszystko praktycznie sami... do[iero kilka dni temu odżyłam... zapie*dol że szok... i wcale nie tanio...
Co do zatrucia- ja z M to ostatnio po żelkach umieraliśmy

oliwko widze w tle zabawke z little coś tam... Kacper jak tą rybke widzi to prawie biega na plecach tak ją lubi i te światełka...

Polniaczku zdążę jeszcze przed północą wiec STO LAT, zdrówka i radości!

dziewczyny czyście oszalały...? jak ja mam wam odpisywać jaknadrabiać nie nadążam...

mi z B miseczka skoczyła na D :-p. mam nadzieje ze tak zostanie;-).
ja tam sie ciesze ze do szkoly nie musze wstawac i jak juz mi sie uda zasnac to do 8-9 spie.

Witajcie
Ja tylko na chwile jak zwykle przed szkołą, musze dzisiaj wczesnie wyjsc bo znowu mature mam
Chciałam WAM podziekowac za wsparcie i pocieszenie jakiego mi tu udzielacie to naprawde bardzo wiele dla mnie. Wpadne do was później bo teraz szkoła potem z psem do fryzjera na drugi koniec miasta ide wiec troche mi zejdzie, ale napewno was nadrobie bo teraz tak pobieznie czytałam. I miałam cos komus odpisac ale znowu nie wiem co i komu. astepnym razem wezme kartke i sobie zapisze co i komu:-)
A dzis mi mój synek użadził pobudke noca co 1,5 h wczoraj cały dzien sie nie ruszał za to w nocu budził mnie cały czas wiercił sie niemiłosiernie ale jakos nie umiem byc na niego zła, nawet nie wiem w którym momencie ale chyba strasznie go pokochałam.

Ewi o ile sie nie myle i Twoj suwaczek rowniez to Twoja Justynka konczy dzis 2 latka(reszta jako pierwsza z naszych 2-latkow)
a wiec Wszystkiego najlpeszego dla corci:tak:
Umi no to trzymam kciuki za probna maturke.. podziwiam Cie ja sie nawet probnej balam:-D:tak:taki cykro ze mnie:tak:

Widze, ze pisalyscie o karmieniu piersia.. ja niestety nie wytrzymalam dluzej niz 3 tyg..:-(strasznie mi bylo zle z tego powodu a lekarze w tym nie pomagali tylko besztali jak psa, chocbym wyzadzala najgorsza krzywde dziecku.. masakra:-:)-(

I Ja sie witam ;-) ale tylko na chwilke napisac ....

Ewi zeby wycalowala od Nas Justynke w dniu swoich 2 urodzinek :tak::happy:
Duzooo zdrowka ,usmiechu na twarzy i mnostwa zabawek :-)

Zaczynaja sie imprezki :-):-):-)

Umi powodzenia i daj znac jak Ci poszlo ;-)
Kasia a Dziekuje Bardzo ;-)

Uciekam ,pozniej wpadne ;-)

Witam z rana.

BASIA, POLNA Dziękuję za życzonka w imieniu Justynki. Z pewnością jej przekażę. Strasznie szybko ten czas leci.
Szczerze to ona bardzo niedobra się zrobiła na dzisiejszy dzień. Wszystko chce i wszędzie jej pełno.
UMI Powodzenia!

Witam!
U nas nocka spokojna. Adaś zasnął ok.21:20 i spał do 8.

pola997 ja karmiłam piersią tylko 2,5m-ca bo mały źle znosił moje mleko. Nie chciał ciągnąć a jak już ciągnął to póżniej cały dzień był niespokojny i się prężył pomimo że diętę utrzymywałam..

AdiLea to że brzuszek jest wielki to nie znaczy że i dzidzia będzie wielka. Ja brzuch miałam duży a mój adaś jak się urodził miał tylko 52cm i ważył niecałe 3kg..
No to się pochwal ile przytyłaś.
I dziwi mnie że młode dziewczyny chcą cc. Oczywiście nie potępiam Cię za to ani nic w tym stylu bo to Twój wybór ale rodzić sn moim zdaniem zdrowiej.
Z małymi brodawkami jest ciężej karmić ale na szczęście jest to do wykonania. Ja tak miałam no i musiałam małemu wkładać do buzi nie tylko brodawkę ale również i otoczkę.. Tak żeby mógł spokojnie zaciągąć cyca.

Asiowo no widzę że zaciskacie pasa. Ale lepiej że mała na Twoich obiadkach. Przynajmniej wiesz co gotujesz.. I życzę Ci polepszenia sytuacji finansowej. Mówią że pieniądze szczęścia nie dają.. Ale widać że szczęściu pomagają..

Co do rozstępów (bo nie mogę się połapać która o tym pisała) to mi do chyba 30tyg też się nie robiły. A póżniej jak zaczęły wyskakiwać to teraz mam taką pajęczynę na brzuchu, piersiach, udach, łydkach i nawet pośladkach i boczkach że masakra..

KasiaF87 Myślę że skoro lekarz tak Ci poleciła z tą kaszką to możesz spróbować. kleik ryżowy albo kukurydziany zaszkodzić nie powienien.. Tylko dziwi mnie że tak Ci zaleciła skoro Kacper jest karmiony piersią.. Ja swojemu zaczęłam dopiero po 4m-cu.. Do mleka na noc dodawałam 1 do 4miarek od mleka. Żeby mleko zagęścić bo gęstej by nie zjadł. Tylko że on na sztucznym. A kaszki smakowej do tej pory mu nie dawałam, ale mam zamiar zacząć już mu dawać. No i chyba już powinnam zupki mu też zacząć podawać..

EWI44 oczywiście ja też dołączam do życzeń dla Justynki. Wszystkiego najlepszego.

Ostatnia edycja:
Asiowo jak ty szybko podałaś Paulinie mleczko zaciągnięte kaszką? bo mi doradzono żebym już kupiła pierwszą kaszke ryżową bez dodatków i małemu na noc dawać ale mały tego pić nie chce :-p
witam!

Ja małej dałam w 6 miesiacu, na poczatku... ale ja kupiłam kaszke mleczno-ryżowa, bo swojego mleka sciagnac nie umiałam... i mała kaszke je tylko łyzeczka, bardziej gęstą... ja dałam tylko dlatego, ze mała w nocy mi sie budziła co 2h i była głodna... i ja sie meczyłam i ona..., ale to tez dlatego, ze Paulinka jest dużą dziewczynką i cycuś nie wystarczył... Paulinka je juz wszystkie kaszki, ale widze, ze najlepiej jej wchodzi kaszka "na dobranoc": bobovity o ile dobrze pamietam... :tak:

STO LAT! Dla Justynki...:tak::tak:

reklama
misia391 - Świetny wózeczek. Czyli warto kupic? Wózeczek chca kupic moi rodzice na narodziny. I moge sobie wybrac jaki chce, i tak chcą juz teraz wiedziec jaki najlepiej, i tak szukam z Mama w necie i podobaja mi sie same te 3w1 :-p Ale nie każdy pisze że warto :dry: Niektórzy twierdzą żelepiej kupic osobno spacerówke, i osobno głęboki wózek niż wielofunkcyjny i sama już nie wiem :dry:

mi tez wozek kupili rodzice :blink: i moim zdaniem warto go kupic :-) niektorzy twierdza ze lepiej kupic osobno dlatego ze wozki 3w1 sie ciezko prowadzi ale tego prowadzi sie bardzo leciutko, ma skretne kola z mozliwoscia blokowania, bardzo ladny kolorek i jest bardzo zgrabny jezeli spojzysz na niego z daleka :-p
a poza tym poczytaj sobie opinie o nim na jakims forum (tez tak robilam jak jeszcze bylam w ciazy) ;-)

Do góry