reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Umi2 - O 2 to ja jeszcze nie spałam bo nie mogłam zasnąc :-p I też czułam dosyc mocne kopniaki. Ja już tak bardzo nie moge się doczekac malenstwa że nie umiem tego opisac tak Go kocham :happy: Powodzenia na próbnych :*
Zazdroszcze Ci tego fryzjera, sama z chęcią bym sobie poszła. Ale ost. jak byłam obcieła mnie nie tak jak chciałam :dry: Włosy mi sie nie chciały układac, zrobiła mi za krótką grzywkę i już nie pójde napewno tam gdzie zawsze :dry:

baska201 - To może się zdarzyc że nie bede mogła karmic piersią, tak? Z jakiś tam powodów? Czy to zależy od niemowlaczka?

:-D:-D:-D EWI44 - Również dołaczam do życzeń dla Justynki :* :-D:-D:-D

misia391 - To musze poskaka po forum o wózeczkach. Ale skoro Ty go masz i jesteś zadowolona, to gdzie tam bede szukac opini :-p

reklama
Darom... ja uważam, ze karmienie piersią zalezy od mamy, czy wytrwa...:tak: Moze wiekszosc z was sie ze mna nie zgodzi, ale laktacja siedzi w głowie... . Ja miałam ogromne wsparcie w męzu i chyba dzieki niemu wytrwałam. Trzeba duzo cierpliwosci i wytrwałości... jezeli nie ma pokormu to przystawiac tak czesto maluszka aż znów wróci... . Ja przez 1 miesiac z bólu nie umialam wytrzymac, gdy małą przystawiałam to płakałam, bo mała nie umiała sutka dobrze załapać, pozniej brakowało mleczka, ale wtedy pieprzylam wszystko, kładłam sie z mała do łozka z cycem na wierzchu na 1, 2 dni i pokarmu znów był nawał. No i oczywiscie nieprzespane noce, bo dziecko na cycu zadko spi dłuzej niz 3-4 godziny... wiec nie nalezy to do łatwych czynnosci jakby sie wydawało

hej babeczki ja tylko na chwilę...przywitać się..

psy_d.jpg

EWI wszystkiego najlepszego w dniu 2 urodzin córeczki,oby zawsze była radosna i uśmiechnięta i żeby nie chorowała!!!!całuski

:-)Cześć dziewczyny jestem nowa i jeszcze nikogo nie znam ale mam kilka pytań może wy pomożecie. Urodziłam Zuzke we wrześniu 08' zaczęłam właśnie dawać jej gotowaną marchewkę, nie wiem co jeszcze mogę jej dać, ktoś ostatnio mi powiedział że jak karmie piersią to niepowinnam jeszcze wprowadzać nowości, ale mój głodomorek:-) jest co chwile głodny, rośnie jak na drożdżach, i sama nie wiem co robić. Poradźcie coś:confused:

Adilea wydaje mi się, że ten wózeczek nada się i na żwir, przednie koła są blokowane i wydaje mi się, że to powinien być plus, ale szczerze mówiąc jak to w praktyce będzie wyglądać to pojęcia nie mam ;-)
A co do cc to też z początku bardzo chciałam mieć, ale teraz zdecydowanie wolałabym poród naturalny, chociażby dlatego żeby szybciej dojść do siebie. Z opowiadań wiem, że cesarka tak naprawdę to nic wspaniałego.
Mi piersi dużo w sumie nie urosły, tylko o jeden rozmiar, ale za to nabrały ładniejszego kształtu ;-) I tam na szczęście rozstępów nie mam.
Wczoraj cały dzień takie skurcze mnie łapały, że myślałam, że w końcu pojadę na porodówkę, ale wszystko się uspokoiło i nadal nic.

Wiem z doswiadczenia, ze tym wózkiem kiepsko jezdzi sie po kamieniach, po sniegu itp..., to jest wozek dobry na prosty grunt:tak: juz wczesniej o tym pisałam...

Ja też myślę, że dasz sobie radę. Wiem sama po sobie, jak się jest w trudnej sytuacji to zrobi się wszystko, żeby tylko dziecku zapewnić jak najlepszą opiekę i warunki. Pieniądze to nie wszystko, a jak się dobrze pokombinuje to i one się znajdą.
Też gdy zaszłam w ciąże byłam niepełnoletnia. Uszy do góry - grunt to dobre samopoczucie, bo teraz Twoje samopoczucie to i samopoczucie maleństwa :-).
Po prostu czeka Cię szybka lekcja dorosłości, ale na pewno sobie poradzisz. :tak:

Black i chyba tez bez dziecka ? :-D jak dziecko zacznie rosnac to sama sie przekonasz jak ciezko jest tym wozkiem jezdzic - miala go moja kuzynka i mowila ze jest dobry tylko na prosta i rowna droge :sorry2:

Mikusia ladna sukienka :happy: i mi sie podoba ten drugi kolor :tak:

reklama
mikus_a ja bym wzieła różową;-) tak strasznie mi sie podobają takie chodzące już dziewczynki w różowych sukieneczkach:tak: coś czuje ze moja mała jak tylko podrośnie znienawidzi tej kolor:-p:-p

BlackWizard u mnie bóle jak na okres:-(. no-spą sie ratuje. a wózek kupie jak już urodze. i tak narazie jest za zimno na jakies spacerki.

Do góry