reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Oliwka moja to jedynie chce chce jesc kielbasy czy szynki :sorry2:a np ogorki konserwowe to wcina jak szalona ,rybe tez zje ale wylacznie smazona i w mojej panierce - jak moja mama smazy czy tata to Ala jakos nie chce jesc :sorry2::-D

Basia to Ala kiedys pomagala mojej mamie robic kopytka :-) dala Jej kawalek ciasta posypala maka zeby sie nie kleilo to ta oczywiscie musiala dosypac bo miala za malo i jak przenosila to kichla i maka wyladowala na Jej twarzy :-D:-D:-D
ale kopytka wcinala same ,nie zje jak jest polane jogurtem czy smietana :no:

Asiowo albo naloz na Jej lapki i kolana takie wkladki do polerowania :-D

reklama
BASIU - ojj to współczuje :/ ja ledwo jakieś 3 godziny przeżyłam :dry:

OLIWKA - knajpę wynajęliśmy mimo że tylko 16 osób było ale nie wyszło drogo bo u znajomego a w domu nikomu nie chciało się robić :-p

pola997 - ja karmie do dzis, moja mala ma niecale 3miesiace ale niestety jak skonczyla ok1mies. to musialam zaczac ja dokarmiac z butli ... ale teraz probuje wszystkiego zeby miec wiecej pokarmu i cycus jej wystarczal ... mam nadzieje ze sie uda :sorry2: bo chce to robic jak najdluzej
w nocy zazwyczaj karmie tylko z cyca ale dzis musialam dac raz butle :dry:

dorom5
tez zastanawialam sie nad tym wozeczkiem bo mi sie podobal ale wybralam taki ..:: BOBO WÓZKI DZIECIĘCE ::.. ► Bebecar Peg Perego Maxi Cosi: X-lander XA głęboko-spacerowy + fotelik X-CAR kolor zielony i jestem zadowolona :-)

polna
te kopytka to moze malej sprobuj dac z cukrem ?? ja tylko tak jem :sorry2: czasami jeszcze troche masla na nich rozpuszcze :-)

Ostatnia edycja:
firanka, kafa9898, Galercia, EWI44 - Dziękuję za odpowiedź natemat tej miesiączki.

polna_N - Oczywiście nie tęsknię tym, tylko tak się troszkę zaczełam martwić. A nick to tak troche od mojego nazwiska.

BlackWizard- Mi też zrobiła się niezła siateczka rozstępów i teraz 7 miesięcy po porodzie praktycznie wogóle jeszcze nie zblakły. Ponoć najlepsza jest zwykła oliwka, żeby sie tak nie robiły. Co do Allegro, ja zakupiłam tam wózek i byłam całkiem zadowolona.

Asiowo
- Ty z rossmana używasz pieluch a ja chusteczek :p Pampersy natomiast kupuje Biedronkowe :p.

Nie tracicie czasu Dziewczyny, ile mam postów do nadrobienia, kilka stron :happy:

Black - A jest funkcja spacerówki, bo tak nie do końca doczytałam? Zaraz musze wejśc jeszcze raz, bo akurat teraz mam czas.
Polna_N - Wiem, wiem. To już kwestia "dotarcia się" teraz to tylko nocujemy u siebie - a to inna sprawa niż razem zamieszkac. No i jedynie wspolne wakacje, wypady itp. A to juz zupełnie co innego :-)
Umi2 - Znajdziecie jeszcze cos do narodzin Kacperka :* Widzisz ja nie planowalam wynajac, a jakos teraz jest okazja i sie nad tym zastanawiamy. I Ty cos znajdziesz nowego i moze lepszego :happy:
Femme - Widze że nowe zdjęcie córeczki, przesłodka :-)
A co do bólu żołądka... to współczuje :dry:
misia391 - Świetny wózeczek. Czyli warto kupic? Wózeczek chca kupic moi rodzice na narodziny. I moge sobie wybrac jaki chce, i tak chcą juz teraz wiedziec jaki najlepiej, i tak szukam z Mama w necie i podobaja mi sie same te 3w1 :-p Ale nie każdy pisze że warto :dry: Niektórzy twierdzą żelepiej kupic osobno spacerówke, i osobno głęboki wózek niż wielofunkcyjny i sama już nie wiem :dry:

POLNA Piękny bukiet dostałaś. Co do tykania mięsa to ja mam tak samo.

ASIOWO Dobrze myślisz z tym mieszaniem zupek. Ja na szczęście nie mam problemów z Mareczkiem. On wcina wszystko co mu się da, i nawet jeśli jest okropne to czasami chce więcej, a zjada podwójną porcję. Ja zupki robię z własnych kurczaków, tylko że w przyszłości będę miała problem bo ktoś musiałby je rozprawiać, a to brzydka robota, do tej pory jak na razie robi to teściowa. Ja używam pampersów wyłącznie z rossmana, są tanie i bardzo dobre.
POLA PYTAŁaś się jak długo karmiłyśmy. Ja karmie już 7 miesięcy, i zamierzam przynajmniej do marca wytrzymać.
Wybaczcie ale więcej nie pamiętam. Czytam z komórki i nim dojdę do odpowiedzi to wszystko zapominam. Dobrej nocy Wam życzę. Słodkich snów.

Moja Klaudynka właśnie się obudziła i znowu teraz będziemy siedziały do jakieś 1. Miałam nadzieję, że uda mi się iść wcześniej spać, bo jutro nie poleże do 10 ponieważ muszę Księdza przyjąć.

Pola, ja też ciągne tylko na cycu... znaczy teraz juz mała wcina inne posiłki, ale nigdy w życiu nie dostała mleka modyfikowanego:tak: i chciałabym mała karmic 10 miesiecy... czyli do kwietnia, zobaczymy czy sie uda, bo małej nie chce sie juz ciągnać... polubiła łyzeczke:tak:

panistepelek ja tez zaopatrzyłam sie w chusteczki z rosmana, w ogole przerzucam sie na kosmetyki dla małej z rosmana, bo sa tanie, nie uczulaja i bardzo wydajne:tak:
Ja @ dostałam dokładnie 6 miesiecy po porodzie... tez sie martwiłam, a teraz załuje, ze przyszła:-D

Dobrej nocy mamusie!

Dziewczyny, no właśnie ja chciałabym karmic długo tzn. przynajmniej pol roku, ale nie wiem jak to bedzie :confused: Praca czeka, i bym musiala sciagac i w buteleczke :confused:
Duzo roboty... hmm...

reklama
A ja znów nie mogę spać:-(. Ściągnęłam sobie z youtube filmy instruktażowe jak zmienic pampersa itd. i oglądam.:-p

Pola997 mam nadzieje ze mi tez się tak szybciutko wszystko brzusio wciągnie.

Black śliczny wózek. Tylko u mnie te kółka by się nie sprawdziły. W parku mam żwirek i się wszystko wkręca. A zanim do parku dojade to musze pokonac niezłe wertepy. Potrzebuje czegos pancernego/lekkiego/małego. Zobaczymy co uda mi się upolować.

Asiowo świetny film! Zdolną macie córusie. A kłopoty finansowe na pewno miną.

Dorom ja bym w ogole chciala karmic, ale mam jakies małe brodawki i nie wiem co z tego wyjdzie.

Do góry