reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

ADILEA - tak myślałam :-) a co do tego przewijania i podnoszenia to przez pierwszy tydzień możesz mieć jakieś problemy później to już będziesz małą obracała jak nikt inny :-p

UMI - łyczek i nie zaszkodzi spokojnie ;-)

reklama
no ja tez Cie ada witam :-)
dziewczyny o przewijanie itp. nie ma sie czym martwic to przychodzi samo ;-)
ja to jeszcze w szpitalu małą sama przewijałam, karmić ją musiałam na siedząco (ale polecam na lezaco w lozku bo wygodniej , szczegolnie odrazu po porodzie) i nawet sama ją kąpałam jak wróciłyśmy do domku ;)

a jeśli chodzi o małe ubranka to tez miałam taką manie kupowania a teraz to nawet wszystkiego nie wynosila bo tak szybko urosła ze spakowalam juz 2torby z zamalymi ciuszkmi wiec szczeze mowiac nie polecam
jak bardzo wam zalezy zeby cos kupis "bo ladne" to kupujcie rozmiar 62 / 68 :tak: dzidzius dluzej ponosi bo mozna wywinac troche rekawki czy nogawki :rofl2:

porodu tez nie ma sie co bac ;-)
(moje zdjecie kilka godz. przed porodem):sorry2:

Załączniki

• DSC0420hb1.jpg
    DSC0420hb1.jpg
    14,6 KB · Wyświetleń: 52
EWI44 Dziękuję za informację. Dzisiaj wyczytałam na pewnej stronie, że to żółtko to dzieciom 8,9 miesięcznym się daje, ale wszędzie inaczej piszą.
Moja córcia również zajada się chrupkami i biszkoptami.

przepraszam że nic nie piszę ale net mi tak szwankuje ze zrobienie czegokolwiek zajmuje mi cale godziny.....zastanawiam sie kto pierwszy z domownikow zrobi temu komputerowi krzywde....chcialm sobie dzis sprawdzic o ktorej mam autobus i myslalam ze szlag mnie trafi....chyba z 1,5 godziny sie meczylam....teraz w nocy jakos net net hula ale tez bez rewelacji...

moja malutka spi...

ja tez skloadalm i prasowalam ciuszki jak bylam w 6 7 miesiacu...i tez nakupowalam mase niepotrzebnych rzeczy====bo mi sie podobaly..:crazy: jakies spodenki za szelkach(bez stopek) ladne koszulki bluzeczki.....mam tony bodow z krotkim rekawkiem, sukienek, spodni co nie miara---masakra wszytsko lezy---bo mi i niuniu najlepiej jest w zestawie -cieple body z dlugim rekawkiem i do tego spioszki----zadnych gumek,nic sie nie podwija....a jak wyprawke robilam to nie kuppilam ani jedej pary spioszkow---na szczescie kilka dostalam....teraz bede musiala sie postarac o dziusia na lato to moze sie nie ciuszki nie zmaruja---te bodziaki i koszulki:)

chcialam sie tez pochwalic ze moje dziecie jeszcze nie poznalo smaku maleczka modyfikowanego:) karmie piersia wytrwale :)
z tym ze moja mala pyza juz czasami musi chlapnac sobie z obu cycuszkow.....

dziekuje wszystkim za zyczenia urodzinowe!!!!!mam dwojke z przodu!!!!! chyba juz nie jestem mloda....;-)

badzcie dzielne ciazoweczki:) ale macie fajnie:p---wczoraj ogladalm swoje zdjecia z czasu ciazy...nie moge uwierzyc ze tam byla moja kornelka --taka malunia....dla mnie brzuch to bylo co innego a dzicko co innego--jakos nie umiem utozsamic tego brzucha z moja dzidzia.....nie wiem jak to wylumaczyc wam nawet...

Kaśka fajnie,że się odezwałaś...masz świetny cytat w sygnaturze;-).

AdiLeo poczujesz na nowo instynkt jak dostaniesz Malutką.A właśnie jak dasz na imię córeczce??

Kurcze dziołchy mam doła jak nie wiem i nie mam weny odpisać każdej z osobna...chce mi się ryczeć...sorry,ale nie mam dzisiaj weny...

Kaśka19 W jakim wieku masz córeczkę? Ja moją Klaudynkę karmiłam naturalnie do 6 miesiąca. teraz oczywiście zajada tez inne rzeczy ale mleko nadal z cycusia.

A co do kupowania ubranek itd. to ja w związku, że byłam bardzo negatywnie nastawiona do mojej ciąży nie miałam na to ochoty. Pierwsze ubranka i najpotrzebniejsze rzeczy zakupił mąż gdy leżałam już z córcią w szpitalu. Teraz już sama z chęcią to robię, chociaż tak naparwdę aż tak dużo ubranek nie kupuję, bo ciągle coś Mała od Kogoś dostanie. Pozatym wdzięczna jestem mojemu bratu ciotecznemu od którego dostałam w "spadku" całe pudło małych ciószków. Moja chrzestna też szykuję pakę, ale już z większymi sukieneczkami itd.

A ja kupowałam większe ciuszki,a z mniejszych to kaftaniki i pół śpiochy tylko. A muszę się pochwalić,że mama mojej koleżanki przywiozła mi ciuszki dla małej z Irlandii bo dałam jej 50 euro i Na roczek mam dla Nicole piękna sukienkę wieczorową z bolerkiem, kupiła jeszcze kurteczkę 3 śpiochy na ciepłe dni i jeden na zimny, dresik,komplecik spodenki i bluzeczka, buciki,spodenki i bluzę. tak,że opłaciło się strasznie, tym bardziej,że to ciuszki Adamsa :-D:tak:. Więcej z rzeczy nie pamiętam,a nie chce mi się wstać do szafy jak zbiorę siły i chęci do życia i wstanę z łóżka to zrobię fotki i wkleję.

Umi2 - Tak odczuwam. Mam takie momenty w ciagu dnia że popołudniu jestem wykończona a sama nie wiem czym, bo nic takiego nie robiłam. Jak narazie nie robie sobie drzemek... ale pewnie lada moment zaczne :-p
Łeee, Umi2, to wpadaj do mnie do Poznania :-p Jak bedziesz w okolicy :-p Wszystkie zresztą wpadajcie, hihi.
Oj %%, nieładnie <nono> :sorry2:

A teraz z innej beczki :-p Femme Fatale, Ty masz takie naturalnie długie włosy? :sorry2: Bo ja zapuszczam i mam bzika na punkcie włosów :-p Teraz w czasie ciąży zrobiły mi się mocniejsze i ładniejsze, a pozatym kupiłam nawet sobie szampon ziołowy na wzmocnienie cebulki włosa ;-)

Dziś Bartek przyjechał do mnie z nowinką, że znalazł piętro w domu do wynajęcia, i żebyśmy już razem zamieszkali aż nie znajdziemy czegoś w
"dobrej cenie" do kupienia. A co bedziemy juz razem to razem :-)
Także, bedziemy sie dowiadywac wiecej, ale jestem bardzo szczesliwa :-)

Lece spac, weszłam zobaczyc ile stronek mam do nadrobienia, ale az tak duzo nie było :happy: Dobranoc Dziewczyny.

reklama
Ja juz wiem ze mam mase niepotrzebnych ciuszków. Na szczęscie kupowałam w różnych rozmiarach i tych najmniejszych nie ma tak dużo.

femme fatal dziękuje.
misia391 malutki miałaś brzuszek. Moj jest wielką boją:-p I juz tak nisko opadł ze nie moge załozyc nogi na noge.
Kaska19 ja tez jakos nie potrafie utożsamić tego brzucha z dzieckiem.
firanka no wlasnie imienia nie ma. Miała byc Hania albo Victoria ale sama nie wiem... To wbrew pozorom bardzo trudna decyzja;-)

Do góry