reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam mamusie, ale zimno brrr, mialam z mala pojsc na spacer, ale wolalam nie ryzykowac, jutro ma byc cieplej to sie wybierzemy
Umi2 ja w ciazy 3 razy dziennie bralam magnez, i zadnych skurczy, ani macicy, ani konczyn nie mialam
dorom5 ja tez mialam takie schizy z tymi ciuszkami, tyle tego jest ze mala we wszystkim nie zdazy chodzic, ale super uczucie prac i prasowac takie cudenka
Galarecia u mnie z odwiedzinami znajomych nic sie nie zmienilo, nadal sa czeste, a nawet czestsze, dzis tez kumpel przychodzi, ale niektorzy juz tacy sa, i nie lam sie, wszytsko sie ulozy, samochod sie naprawi, wazne ze miedzy Wami sie uklada

reklama
hej:)
pierwszy raz pisze na tym forum, zazwyczaqj siedze na kwietniowkach:))) ja mam 19 lat, jak urodze to bede miala 20 :-) fajnie ze jest tu takie forum dla mlodych mamus:blink: pozdrawiam:*

gitmajonez, zanim będziesz miała kreski (lub kreskę ;-)) staraj się jakoś nie ćwiczyć na wf-ie, bo lepiej chuchać na zimne :happy:
Hm, na razie mam rękę w gipsie, więc tak czy tak nie ćwiczę.:-p Tylko w piątek muszę dwie rzeczy zaliczyć, bo tyle chorowałam w tym semestrze, że nie mam żadnych ocen :baffled:

I jakbyś miała lekkie plamienie to też idź do ginekologa, bo niektóre kobiety mają tak, że są w ciąży, a dostają skąpą miesiączkę.
Jak na razie to mam strasznie obfite 'wydobywanie się' śluzu....

gitmajonez ja miałam obfity śuz przed miesiaczką moze cie to pocieszy dopiero gdy zaszłam w ciaze śluz tydzien przed miesiaczka sie nie pokazał za to tydzien po terminie była rzeka śluzu. Przypomnij sobie czy miałas tyle sluzu przed ostatnia miesiaczka bo moze to normalne zachowanie twojego organizmu a ty sie poprostu denerwujesz. Spokojnie bedzie dobrze

Ha przeniosłam sobie kompa do tego pokoju i postaram się być na bieżąco nie będę nadrabiać co wcześniej pisałyście bo po prostu mi się nie chce :-p ale teraz już będę cały czas was czytać i się udzielać :-)

ADILEA - ja dobrze pamiętam ? my kiedyś rozmawiałyśmy na gg ? przyszłaś do nas na początku ciąży z 1000pytaniami co to dalej będzie i nie byłaś pewna dzidzi ?

KASIA - no ja prawie nie mam obowiązków :-p bo obiad to razem z Kubą robimy sprzątamy też razem ... trzeba przyznać że ja to mam się z nim dobrze :-) więc cały dzień mam na rozkoszowanie się małą :-)

GALARECIA - a u mnie wręcz odwrotnie ... nikt o mnie nie zapomniał a wręcz sobie przypomnieli :-p

ADA witam :- )

Ja też nie pracuję - uczę się. Teraz zmieniam szkołę na zaoczną żeby móc zająć się spokojnie dzieckiem. I nie zamierzam iść do pracy. Mój narzeczony pracuje, mieszkamy z moimi rodzicami i jakoś sobie radzimy. Daliśmy rade kupić wszystko dla dziecka, łącznie z super wózkiem i nawet na wakacje sobie odłożyliśmy. To się tylko wydaje, że jest tak ciężko, ale uwierz mi dla chcącego nic trudnego. Po za tym zawsze możesz znaleźć sobie jakąś prace np przed internet czy tzw chałupnictwo. Może i wielkich pieniędzy z tego nie ma, ale zawsze troche kasy wpadnie.

gitmajonez ja miałam obfity śuz przed miesiaczką moze cie to pocieszy dopiero gdy zaszłam w ciaze śluz tydzien przed miesiaczka sie nie pokazał za to tydzien po terminie była rzeka śluzu. Przypomnij sobie czy miałas tyle sluzu przed ostatnia miesiaczka bo moze to normalne zachowanie twojego organizmu a ty sie poprostu denerwujesz. Spokojnie bedzie dobrze
było o wiele mniej. za każdym razem

gitmajonez ja mysle ze bezwzgledu na wszystko dacie rade rodzice przyjma to nerwowo ale przespia sie i beda sie cieszyć wnuk to wnuk kocha sie go bezgranicznie Przestan myslec o ciazy -wiem trudno ale czymbardziej sobie wkrecasz tym wieksze prawdopodobienstwo ze miesiaczka sie opoznia jezeli znasz date ostatniej miesiaczki wiesz ile trwa twoj cykl sprawdz kiedy sa dni płodne {sa specjalne kalkulatory nawet na bb) coprawda nie daja 100% ale zawsze wycisza emocje Wiem sama po sobie ze jak bardzo myslisz ma sie wszystkie objawy świata a na koniec jak juz sie pogodzisz przychodzi okres i złość na siebie ze zatruwałaś sobie zycie Osobiście obstawiam ze to przesuniecie tymbardziej ze sama powiedzialas ze sporo chorowałaś a na przyszłość najpierw pomyśl potem zrób -i tutaj wcale cie nie potepiam sama zaszłam w ciaze bedac niepełnoletnia :D

witaj ada
Galarecia Uszy do góry bedzie dobrze samochód to tylko rzecz wprawdzie droga i potrzebna ale najwazniejsze ze jest miedzy wami dobrze i ze oboje sie staracie:-)
madzik1388 A ja dzisiaj jakas babke z dzieckiem na ulicy widziałam nie wiem ile to dziecko miało ale na wiecej niz 4 miesiace nie wygladało. Takie zimno... ciekawe czy temu dziecku to ciepło było niby opatulone i w ogóle na twarzy miało pieluszke tetrowa ale kurcze zino jak nie wiem.

A ja mam dzis faze na piwo. Od poczatku ciazy ciagnie mnie strasznie do alkoholu normalnie jak nigdy. a im dłuzej jestem w ciazy tym bardziej chce mi sie % ostatnio mój T kupił sobie redsa i normalnie tak mi slinka ciekła ze upiłam łyczka, a potem sie zamartwiałam czy małemu sie cos nie stanie eh... Ale okropne to jest mogłabym miec chcice na wszystko i zaspokoiłabym to a tak nie moge:-(

reklama
Cały dzien siedzie w książkach i sie dokształcam. Kurcze nie wiedziałam ze zmiana pampersa to taki skomplikowany proces. Nie mowiac o samym podniesieniu dziecka czy przystawieniu go do cyca:szok:
Z instynktem zobaczymy. Mam wrazenie ze jesli kiedykolwiek był, to zanikł w momencie pojawienia sie dwóch pasków na teście ciążowym:zawstydzona/y:.

umi mi ginekolog mowil ze od czasu do czasu mozna troszke wypic. Byle nie za dużo. Ja nie piłam bo mnie odrzuca od % i fajek.
femme fatal :tak:
galarecia najważniejsze że wam sie układa. A samochod na pewno sie naprawi.

Do góry