reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

A u mnie -7st. ale śnieg sypał od rana, jest wszędzie biało, teraz się troche uspokoiło. Straszna ta Zima.

oliwka_11 - Aha :-(To nawet nie wiedziałam. Nio ale najważniejsze że dzieciaki teraz są zdrowe.
EWI44 - Co Ty piszesz? Ta Zima ostra działa tak depresyjnie :dry: Ale od piątku nie ma byc temperatur minusowych, mikus_a ma racje głowa do góry.
AdiLea - A ja nie mogłam spac. Dosyc ze pozno zasnelam, to obudzialam sie o 6. Posciagalam sobie filmy teraz, tak ze bede popoludniu ogladala, o noworodku :-p "Zły duch", może któraś oglądała?:-p
Femme - To super że macierzyństwo Ci tak służy, też tak chce.
Umi2 - Dokładnie, ja sie ost. skarzylam mojemu Gin. o bólach, że nie wiem dlaczego i od czego... I dokładnie tak jak pisze baska201 i polna lekarz powiedzialmi ze to przez powiekszajaca sie macice :sorry2:

Ja objadam się teraz rzodkiewkami :-)
Mam teraz dobry humorek, bo przed chwilką przyjechała Poczta i przywiozła mi ciuszki zamówione w necie :-) Przeurocze, takie malutkie są :-) Od rozmiaru 56 do 68.

reklama
Dorom, Basia, Polna Serdeczne wam dziekuje bo ja juz zaczęłam myslec ze to wyrostek a w zeszłą sobote miałam podobne bole, nawet mój T sie wystraszył i chciał do lekarza dzwonic ale dziwnym trafem w pozycjii leżacej ból jest o wiele mniejszy.

No to ja w takim razie nie wiem jak Kacpra urodze chyba mnie beda musieli w łeb palnac bo ten ból w porównaniu do porodowego to napewno pikuś.

Dorom wiem co czujesz z tymi ciuszkami ja wczoraj z moim T poszłam do sklepu i kupilismy małemu 2 bluzy z dżinsu na troche wiekszego dzieciaczka ale cudne są. A jak wróciła do domu to mnie mama obdarowała całym workiem ciuszków. Chyba bedziemy musieli jakas szafe dorobic:-)

Umi, Dorom fajnie macie z tymi ciuszkami. Ja ostatnio jak moja mama Adasiowi kupiła body i jak my też kupiliśmy parę ubranek to się jak głupia cieszyłam..

femme fatal aż zazdroszczę że tak Ci macieżyństwo służy. Aż miło czytać.

I wybaczcie ale jakoś natchnienia nie mam na pisanie. Koleżanka pojechała przed chwilką ale chyba jeszcze nie koniec gości na dzisiaj.. Kumpel z dziewczyną ma do mnie jeszcze przyjechać..

Ostatnia edycja:
Umi nie ma za co:-)od tego tu wszystkie jestesmy:tak::tak:

Galarecia to widze,ze dzis dzien pelen wrazen:-)

Polna zapomnialam Ci odpisac, bo pytalas o spanie.. Lena spi dalej tak jak spala.. czyli spi miedzy 10 a 12.. dzis np zasnela o 10.30 a wstala o 12.15:szok:az sama w szoku bylam:-D

Umi taaaa kupuj ubranka i dostawaj a jak przyjdzie co do czego to nie bedziesz miala tego gdzie powkladac :-p:-D no chyba ze macie duza piwnice to dam bedziesz skladowac za duze ubranka :-p:rofl2:
A co do bolu podczas porodu to wiem ze boli i to bardzooo ale ja juz otym zapomnialam i jakos nie moge sobie przypomniec :sorry2::-)

Galareciu zazdroszcze , mnie nikt nie odwiedza :blink: poza siostra to nie mam z kim poplotkowac :sorry2:

Dorom przypomnialas mi ze wczoraj kupilam sobie rzodkiewki ;-):-)
a ubrankami pochwal sie ,zrob fotki i powklejaj :tak:

Basia no to bez zmian spi a nawet lepiej :-) fajnie :tak:

Ja mam całą komode ciuszków. Wszystkie uprane, wyprasowane i juz tylko czekaja. Cały czas cos dostaje i nie mam juz gdzie tego trzymać. Gorzej jak sie okaże ze to chłopiec bo prawie wszystkie ciuszki różowe:-p

Za 4 dni poród i zaczynam troche panikować:baffled:. W ogole doszłam do wniosku ze ja na mame sie nie nadaje. Zero instynktu ani czegokolwiek w tym stylu.... Aaaa boje sie!

Ostatnia edycja:
AdiLea instynkt to ci sie włączy jak urodzisz...
ja 4 dni przed porodem to nie potrafiłam 2miesięcznego dziecka na rękach trzymać a po porodzie od razu i bez problemu...
Umi dasz rade napewno... tyle kobiet daje rade to dlaczego ty byś sobie miała nie poradzić
Femka to masz jak ja, też mogłabym całymi dniami leżeć z małym no ale niestety troche obowiązków innych jest,,,

Teraz mały bawi sie grzechotką, i ogląda bajki :-) M zaraz na prawko idzi... dzisiaj pisze testy żeby jazdy zacząć... ma teraz mobilizacje bo autko już praktycznie mamy tylko trzeba przerejestrować ubezpieczyć i dopłacić reszte 500zł... Eh oby mu sie udało, chociaż w takąślizgawke to nie fajnie mu sie uczyć będzie...:-p

Umi2 - Jakby to nie było, lepiej poradzic sie lekarza. To jest najbezpieczniejsza opcja chyba. Ale ja przy takim bólu dostałam właśnie Magnez, i lekarz mi mówił że on jest na skurcze, bóle właśnie przy powiekszajacej sie macicy itp. :happy:
I po tych tabletkach naprawde mi przeszło.
Ja też nie mam już gdzie wsadzac ciuszków, porobiłam miejsce w komodzie, ale i tak za mało tego. Te ciuszki malutkie sa takie śliczne :rofl2:
Galareciu - Bo na to wygląda że takie małe ciuszki poprawiają humor, i patrząc na nie cały czas ma się uśmiech na twarzy. Fajnie że masz dziś gości... mi brakuje takich spotkań ze znajomymi... ale jakoś ten kontakt się urywa...
Musze jutro poprosic kuzynke zeby wpadła.
Polna_N - Uwielbiam rzodkiewki :-p Ost. w ciągu dnia zjadłam 4 pęczki :sorry2: Masakra, hehe. Ale dzis cos nie mam apetytu... obiad mi nie wchodzi...
AdiLea - Ja do porodu mam ok. 3,5 miesiąca a też prasuje ciuszki :-p Już czasami tak mi odbija :-p A instynkt się pojawi! Musi! :blink:

KasiaF87 jesli sie nauczy w zimie to juz wszedzie sobie poradzi. Za przyjemnie nie jest bo pogoda kijowa ślisko i kiepsko, ale trzyma kciuki, a ty masz prawko?

AdiLea Nadajesz sie napewno :-) o to sie nie martw

dorom5 Ja zrobiłam miejsce w mojej szafie ale za mało juz jest no ale do nowego mieszkanka mój T i tak musi dorobic ze 2 szafy to mu powiem zemy zrobił 3 to akurat dla małego:-)
A ty tez odczówasz takie zmeczenie w ciagu dnia?

polna ja zawsze byłam panikara, ale mam nadzieje ze o bólu zapomne tak jak wiekszosc mam i w przyszłosci postaramy sie o Julcie dla naszego Kcperka:-p

Galarecia Super ze mozesz sie z kims spotkac ja własnie sie boje ze jak urodze to nie bede miała z kim sie spotkac, no ale bedzie trzeba sie wziac w garść:-) Miłych spotkan i oby były one jak najczesciej.

reklama
No i już po odwiedzinach.. Ach.. Miło bylo ale tylko przez chwilę.. O mnie też raczej wszyscy pozapominali i praktycznie nikt poza siostrą czasami mnie nie odwiedza.. No ale dziś na szczęście było inaczej..
Krótko, ale przynajmniej miło..
Tylko zmęczona już jestem i zastanawiam się jak mąż wróci z pracy, bo nam się wczoraj samochód zepsuł.. No i ciekawa jestem kto go dziś przywiezie.. I o której..
Jak zaczęło nam się układać to znowu co innego się wali:-:)wściekła/y::no: Ehh.. Mam dość tego wszystkiego.. Chyba doła złapałam..
Może póżniej poodpisuję każdej z osobna albo jutro bo terqaz jakoś nie chce mi się.. Przepraszam..

Do góry