reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

BASIA mleczna kanapka ...mgh pycha ..u nas zimno ,niby teraz słońce świeci ale jest mrożny wiatr ...Ty to chudzinka jesteś ...więc po tobie to widać że dużo nie jesz a ja moge nie jeść cały dzień a kanapke lub jakiś jogurt rano jak wstane to musze zjeść...nauczyłam się jeść śniadanie w szpitalu,należałam się w im trochę ...a wcześniej tak jak wy nie ruszyłam nic ...jadłam dopiero jak wracałam do domu ,a w szkole jak byłam w ciąży to koleżanki na siłe mi kupowały bułki lub kanapki i kazały jesc.

DOROM mały tak ostro kopali to jeszcze po żebrać i ciągle mnie kuło w boku....a w żołądek też możliwe że dostajesz kopniaki tym bardziej jak maluszek jest głowką w dół.A co do wcześniejszych porodów i powikłań to mam za słabe nerki....w ciązy z Oliwka prawa nerka prawie mi wysiadła...przez nerki miałam białkomocz,nadciśnienie ,zatrucie ciązowe ,noi hipotrofie płodu...lekarz mi powiedział że ja nigdy nie donosze do 40 tyg....

POLNA twoja Ala to chociaż bajki ogląda a mija teraz to woli latać do kuchni i kwiatki przesadzać na parapecie ...tak ją muze pilnować bo wygrzebuje ziemie z kwiatków.....mam nadzieję ze moze do południa się ociepli i będziemy mogli wyjśc na sanki

MIKUSIA to widze że mała świetnie zareagowała ,super ...mój opłatka nie chciał ....ale za rok to będzie dla nich frajda..wiem to po Swojej Oliwce ...chodziła do choinek dotykała bombek i mówiła cacy..i rwała się do jedzenia tylko że na wszystko mówiła bbllleee
A twoja niuniua niedługo rozek skończy ...jej jak ten czas leci ...a chodzi już sama???

Ostatnia edycja:
reklama
Oj tak dzieci szybko rosną dla mnie aż za szybko ...tęskni mi się za takim malutkim bobaskiem...świetnie że twoja mała już samodzielnie biega ..mój jeszcze się boi za rączke ładnie chodzi ale jak go zostawie to jest płacz i szuka rączek...jeszcze czas na niego ....

Cześć Wam dziewczyny!
Obiecałam że Was nadrobię, ale jednak nie daję rady. Straszna deprecha mie złapała.
Czarnuszka, Panistepelek Witam!
Panistepelek Od 7 mies daje się żółtko. Pól co 2 dzień. Tak sie składa że też mam 7 miesięcznego synka i właśnie zamierzam dzisiaj dać mu te żółtko. Daję już mu chrupki kukurydziane, danonki, biszkopciki a on to wszystko pochłania w wielkich ilościach i nic mu nie jest.

Mikusia Oby Julkka szybko wyzdrowiała. Dużo cieołych buziaków dla niej i Dla Ciebie na wytrwa łość,

A u nas non stop mrozu 15 na minusie jest. dziećmi wyjśc nie można i nic. Przez te siedzenie zfiksowałam. Tr dni pod rząd płakałam, dopiero wczoraj mi przeszło. A najgorsze że miałam taką ochotę łyknąć sobie coś, ale na moje szczęście się opamiętałam.

Udało mi sie przespac 9 godzin. Jak mi cudownie. Zbyt szybko to sie nie powtórzy. Moja malutka juz tak nie szalaje w brzuszku bo ma za mało miejsca. Ale czasem jak sie zaczyna rozpychac to maltretuje moja wątrobe. A bóle krocza światnie znam. Czasem mam wrażenie ze mnie w środku rozrywa:dry:.

MIKUSIA ja byłam w tym czasie z małym w szpitalu ....bo miał zapalenie płuc...ale miała naszykowaną sukieneczke z atłasu czerwoną z kokardą.........a dół był w krateczke .....najlepiej jakąś sukieneczke...

Witam was i przepraszam że zaniedbuje ! ale ostatnio to albo nie mam czasu albo nie wychodzę z małą z łóżka :-p a komp w 2 pokoju i po prostu nie chce mi się tu przychodzić :-p tym bardziej że mała już taka rozkoszna i sobie leżymy śmiejemy się i rozmawiamy :-p ogólnie u mnie wszystko się super układa :-) mam nadzieje że wybaczycie mi tą chwilową nieobecność ale póki co w 100% skupiam się na Nince i na nic innego nie mam czasu :-p

Dorom O 4 to mnie budził wczesniej teraz sie nauczył ze mamusi sie nie budzi tak wczesnie:-p Postraszyłam go ze mu bede krupnik gotowac jak podrosnie i grzeczy sie zrobił teraz ładnie sie po 6 budzi razem ze mna:-) Mam nadzieje ze tak zostanie:-p

AdiLea Twoja córka doszła do wniosku ze da ci pospac:-) Wysypiaj sie puki sie da:-p

femme Ja ci sie wcale nie dziwie, jak bede miała juz swoje to chyba z domu nie bede wychodzic zeby nie stracic ani odrobiny czasu z nim.

Ja to sie dzis w szkole wystraszyłam bo siedze sobie spokojnie a tu mnie nagle straszna kolka chyciła i to mniej wiecej w miejscu wyrostka tylko ze troche w bok normalnie wstac nie mogłam siedziec tez rozłozyłam sie w ostatniej ławce na krzesle i po jakims czasie mi przeszło, ale ból normalnie dziwny jeszcze takiej kolki nie miałam

Oliwka no to musisz kupic Jej zestaw ogrodnika :-):-Du Nas naszczescie parapety sa wysoko i nie ma nawet jak na nie wyjsc a pozatym u mnie w pokoju sa kaktusy a Ala juz sie nauczyla ze ich dotykac nie warto :rofl2::-D

Ewi nie wolno Ci nawet tak myslec :no: a jak jeszcze raz napiszesz cos takiego to slowo daje ze nasle na Ciebie kogos z radia Maryja to Cie nawroca na pozytywne myslenie :tak::-p:-D

Mikusa uuu to u mnie Ala nikomu nie chciala dawac oplatka a jak ktos sie do Niej zblizal to chowala go pod sukienke :-D
a co do sukienki to moze warto zainwestowac w ciut wieksza i jakas elegancka to bedzie miala Julcia np. na sypanie kwiatkow :tak:

Polna chodzilo mi o mleczna kanpake Kindera:-D:-Dto mojue cale sniadanie plus herbata z cytryna:tak:

Ewi kochana glowa do gory - i nie mozesz tak myslec slyszysz:no:

Femme a ja sie wlasnie ostatanio zastanawialam, gdzie zniklas:-)a Ty sie rozkoszujesz kazda minutka ze swoim malenstwem.. Taktrzymaj.. Milo slyszec takie szczesliwe mlode mamy:tak:

Umi wydaje mi sie, ze to nie nawet atak kolki - mialam podbnie i zamartwialam sie caly dzien, ze jak to wyrotek, to co ja zrobie.. Mi lekarz powiedzial, ze to poprostu macica rosnie i uciska rozne miejsca:tak:

reklama
Baska aaaaaa teraz to rozumiem :tak: myslalam ze to jest cos w stylu kanapki zakrapianej woda i posypanej cukrem :-):rofl2::-D

Umi wiesz ja tez tak mialam i to co pisze Basia to prawda bo lekarz to samo mi mowil :tak:

Ala wreszcie usnela :sorry2:

Do góry