reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

u nas sypialnia tez nie jest malutka, tylko stoi w niej szafa 3 drzwiowa, loze malzenskie, tv i komputer, ktory musi caly czas stac w tym samym miejscu, bo monterzy internetu nie zostawili nam kabla na mozliwosac przemeblowania, a i do tego jeszcze okno z balkonem, wiec mamy ograniczone mozliwosci, ale lozeczko sie jeszcze zmiesci:-)
a co do blizniakow, to donoszone, tylko maja za mala wage i jeszcze w szpitalu leza, a ich mamusia w domu, to tak troszke smutno maja bez dzieci

reklama
Moja kolezanka w zeszlym miesiacu urodzila blizniaki i prawie po 3 kg mialy;))) a ta nasza cerwcoweczka chyba po 2300 urodzila czy jakos tak wiec to tez juz nie jest malo;)))

no to rzeczywiscie duze dzieciaczki.
A ja chyba wlasnie poczulam pierwsze ruchy mojego malenstwa, cudowne uczucie, przeszczesliwa jestem:-)

Mamusie wracając na sekundke do poprzedniego zdarzenia to znajoma doświadczona mam urodziła 2 dziecko i co i nie dała rady sobie.
Małą trzymała w domu w czapeczce tak jak synka dziewczynka dostała potówek na całym ciele, mała ma odparzenia po pampersach ponieważ musi nosić tetrę i mama tak uważnie obserwowała swoje dziecko że zorientowała sie dopiero po tygodniu że jej maluszek ma złamaną kość barkową przy porodzie.Więc dla mnie nie jest to regułą czy jest sie doświadczoną mamą czy nie i czy sie czytało książki czy nie ;-);-);-);-)

A co do weekendu to było cudnie a maluszek mój kochany szaleje jak mały rozrabiaka :tak::tak::tak:

Snoopy mam pytanko może głupie ale czy twój maluszek też tak kopał mocno w 27/28 tyg że aż ci brzuszek skakał cały lub był po jednej stronie ??

Mialam wrazenie ze budowe jakos mam w brzuchu a to jakies wiercenie a to cos znowy ze mnie wystawalo itp, dzidzius ma najwiecej miejsca i aktywnie w tym okresie korzysta;))) teraz juz tak nie czuje fikolkow bo dzidzius jakos szybko urosl i chyba juz jest za dlugi ooo i wlasnie 3 kopniaki w zebra dostalam;)))) czyli ze prawde pisze;)))

Jeśli chodzi o kopniaki to czasem to było az straszne.. Moja lena tak sie rozciągała, zemyslalam, ze mi skóre przerwie.. nawet mam na komie nagrane jak sie ciśnie:) kiedyś jej to pokaże:):-D:-D i powiem, co musiałam z nią przechodzic:))

Madziu na kopniaczki w 14 tyg to troszke za wczesnie.. więc raczej to nie maluszek:) ale nie martw sie doczekasz sie jeszcze kopniaczków a potem porzadnych kopow:):tak::tak:

wiecie, mi tez sie wydaje ze to za wczesnie, ale jak przegladalam rozne fora zeby sie dowiedziec jak rozpoznac ruchy dzidzi, to to co wczoraj czulam to chyba bylo to...., nie wiem nie chce sie spierac ze to napewno, ale czegos takiego jeszcze nigdy nie czulam,

Siemka;))) My dpiero wstalismy (chociaz dzidzia chyba jeszcze spi;))) wsowam wielgachna miseczke platkow sniadaniowych;))) za oknem tak pieknie i slonecznie, a mi sie chce plakac bo nie moge wyjsc a poszla bym sobie na super dlugi spacerek z pieskiem;))))

reklama
Witam:)

Ale piekna pogoda za oknem mmmm.......:) Dobrze ze mam wolne bo mature pisza, ale w srode juz do szkółki blee:( W koncu z mezem zamowilismy sypialnie :) w koncu sie wyspimy...mmm....:) I myslałam ze trzeba bedzie dlugo czekac a tu juz w srode albo czwartek bedzie:) Wiec jestem cala uradowana:) Widze ze akurat temat sypialn dziewczyny poruszylyscie nio my tez nie bedziemy miec najwiekszej duze loze szafa komoda szfka na tv nio i lozeczka sie zmiesci ale bedzie ciasno moze damy jakos rade:)

Kornelia mi sie tez rozpycha wiec tak juz chyba jest w tych tygodniach ma mała róznice:)

madzik to zdecydowanie z wczesnie dzidzius jets za malenki, pamietam ze ja poczułam piersze ruchy w 18 tyg i 5dn ciazy:) Tz napewno juy niedlugo pocyujesy jak cos Ci sie wierci w brzuszku:)

Pozdrawiam buska:)

Do góry