reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Snoopy, mi wypadł czop 2 tygodnie przed porodem, więc to że Ci wypadnie jeszcze nie będzie znaczyło, że zaraz urodzisz;-). Także nic się nie bój. A jak pójdziesz do gina to napewno czegoś więcej się dowiesz i może od razu skieruje Cię na patologię:tak:.

reklama
Snoopy dziekuje w imieniu Lenki:)
Co do odchodzenia czopa, to mi zaczął odchodzic w szpitalu po badaniu.. a 12 godzin pozniej Lena byla juz z nami.. więc może lepiej zaciskaj nóżki jak sie da najmocniej:) im dłużej maluszek posiedzi w brzuszku tym lepiej:)
Sama miałam ciąże zagrożoną, a potem jak mogłam juz rodzic czyli od tego 37 tyg to za nic nie chciało ruszyć:)

Z pluckami malenstwa raczej nie bedzie problemu bo w 31tc dostalam sterydy na rozwoj i chyba juz sie wykrztalcily, tylko ta waga dzidzi z przed 3tyg mnie troche przeraza;-/ puki co czuje sie mornalnie-fatalnie;))) Jarek jakies 20 min temu wyszedl bo nie chcial zostac bo burza itp to sie wkurzylam i go podrapalam... i tak nie zdarzyl wyjsc z podworka jak zaczelo padac, ale debil sie nie zawrocil i teraz pewnie juz caly mokry czeka na autobus.... a za tydz chory przyjedzie...

netgirl z tym spaniem dzidzi to uwazam tak samo jak Ty. juz zrobilismy miejsce zaraz przy lozku na lozeczko, zeby dzidzia mogla spac przy mnie, ale nie z nami, balabym sie ze jej w nocy krzywde zrobimy, tym bardziej ze wiem jak moj kochany sie rozpycha:-)

kurcze jaka dzis skonana jestem, bylismy dzis u moich rodzicow, mieli festyn u siebie, fajna imprezka byla, Wy tez tak macie ze szybciej sie meczycie niz przed ciaza???

na tym etapie ciazy nie ma co robic miejsca dla dzidzi, ja tez tak robilam a od tamtego czasu juz tyle razy meble przestawialismy ze glowa boli;P i teraz moje lozko jest pod oknem a malenstwo ma miec lozeczko przy drzwiach przy czym na poczatku kolyska bedzie stala przy lozku;)))) od tak dla wygody;P

Ania_żywa ja dostałąm krwotoku przy porodzie więc może dlatego...nie wiem...

Snoopy ja też chciałam kołyskę ale wszyscy mi to odradzili,bo będę musiała ją później nosić na rękach,a teraz i tak stale muszę ją nosić na rękach bo ją wszyscy mi rozlelali :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:.

Kasia87F niech twój Księciunio nie przesadza,na samym porodzie on siedzi przy Tobie na wysokości Twoich ramion i jeśli nie chce nie podchodzi w pobliże kanału rodnego w czasie najważniejszej życiowej podróży Waszego Maleństwa,nie musi nawet przecinać pępowiny...Mikusia to przerosło i nie przeciął bo by zemdlał,ale za to zrobił foto :laugh2:.

Ania_żywa ja dostałąm krwotoku przy porodzie więc może dlatego...nie wiem...

Może tak być. Poza tym Hania do końca pływała sobie w wodach płodowych, dopiero w ostatniej fazie, jak już zaczynałam przeć, to położna przebiła pęcherz. Może dlatego nie miała się czym zakrwawić:baffled::-D.

Sie cholibka porobilo!!!! Jedna czerwcowka juz sie nam rozpakowala;)))) Tyle ze z blizniaczkami;)))) kurcze chyba sie zaczyna wielkie rozdwajanie;)))

snoopy12 nie martw sie, jak wczesniaki to przewaznie jest wczesnie, moja sasiadka byla z blizniakami i miala termin pod koniec maja, a urodzila na poczatku kwietnia

a co do miejsca na lozeczko to u nas sie nie zmieni, bo zbytnio nie mamy miejsca w sypialni na przemeblowki, wiec tak musi zostac:-) duze lozko, duza szafa, to mozliwosci przemeblowki praktycznie zerowe:-)

reklama
Blizniaki osiagaja dojrzalosc juz w36 tyg a ona sie rozpakowala w 34tc wiec mozna powiedziec ciaza donoszona;))) ja mam sporawy pokuj, wiec u mnie to wygladalo tak ze jak J naweekend przyjezdzal to za kazdym razem mebelki staly w innym miejscu;))))

Do góry