reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Oj to mnie wystraszyłyscie, no ale ide w czwartek na badania to sie akurat zapytam. Tylko kurcze moja mama miała zapalenia pecherza niedawno i ona nie mogła biedna siku zrobic a chodzic to juz w ogóle tak ja wszystko bolało, a ja to mam tak ze jak leze to wcale nie boli i jak stoje tez tylko z siedzeniem kicha. Miałam tak ból tylko ok 1,5 h ale macie racje lepiej dmuchac na zimne.
Mika Wczoraj własnie znalazłam ten przelicznik który opisałas i sie zastanawiałam czy wg tego powinnam liczyc:) Dzięki wielkie za pomoc, eh troche techniki i człowiek sie gubi:-)
firankaFiranka da sie schudnac nawet z lentilkami ale jesli masz silną wolę wydziel sobie na dzien kilka a potem to juz nic słodkiego:) Ja nigdy nie miałam samozaparcia dlatego musiałam całkowicie odstawiac kochane słodycze eh.
doromhehe wcale mu sie nie dziwie bo mam to samoz moim T. Jak lekarz powiedział ze bedzie chłopiec to taki dumny był ze szok, a po wyjsciu z gabinetu obdzwonił wszystkich kolegów, ale wiem ze z córeczki tez by sie cieszył:-)

reklama
U nas nocka niezbyt ciekawa. Adaś się przebudzał od godz. 2:20 co godz i jęczał.. Ale obudził się tak na dobre o 8:25.
Z mężem już dobrze. Narazie tylko nie podaję małemu herbatek zjabuszka i uspokajającej bo mnie poprosił bo jego mama stwierdziła że może Adaś jest taki niejadek przez te herbatkie. I powiem wam że rzeczywiście od soboty nie dostał tych herbatek (dostał tylko na trawienie) i jest lepiej bo już normalnie jje. Co do jabłkowej to myślę że to raczej nie przez nią tak było, ale może to ta uspokajająca?? Jak myślicie??
Ja dodaję na noc Adasiowi do 200-220ml mleka 1miarkę (od mleka) kleiku ryżowego. Adasiowi chyba smakuje bo wcina.

Ona_mika no ja i tak chyba jednak się na tą mikrofalówkę nie skuszę. I w jakich godzinach mam podawać to jabuszko?? Bo jestem zupełnie zielona a na tych słoiczkach nic nie pisze..
Cieszę śię że mąż przeszedł test zakupowy.

A co do herbatek odchudzających to one mają efekt przeczyszczający i w ten sposób oczyszczają ogranizm z niepotrzebych toksyn i składników.

firanka no to jest nas dwie. Ja w ciąży przytyłam 29kg. Zostało mi jeszcze do zrzucenia 14-15kg.. I też nie mam samozaparcia.. Co prawda nie jjem dużo i często ale jak już coś jem to zazwyczaj tak żeby się najeść.. A brzuch to mam tragiczny.. A kiedyś tez byłam super laską.

umi2 idź jak najszybciej do lekarza bo to naprawde mogą być nerki, a z tym nie ma przelewek. Ja jak byłam w ciąży byłam w szpitalu na nerki. Tak mnie strasznie bolało że się ruszać nie mogłam.

witam mamusie
U nas nocka nawet spokojna, mala zasnela dopiero kolo 23, ale za to obudzila sie tylko 2 razy na cysia. O 4 miala atak brzuszka, ale przez sen stekala i sie prezyla, na szczescie sie nie obudzila. Z brzuszkiem niby lepiej, ale nadal ma te ataki, z tego co mowia lekarze to do 3 miesiaca powinno sie wszystko unormowac
Firanka moze mala wyczuwa ze taty nie ma, ze masz zly nastroj, nio i nie opiekujesz sie nia tak jak przed zlamaniem, moze malutka chce czuc Twoja bliskosc???
Galarecia dobrze ze z mezem juz wszystko dobrze, oby tak zostalo
Mika he he nio niech maz zobaczy ile zona i dziecko kosztuja

witam z ranka....:-D

ja to nawet sie wyspalam ale musialam z lozka wyjsc bo mam robotnika za oknem....montuje mi parapet od zewnatrz i ciagle mi w okno zaglada:szok::szok:tak beszczeknie na dodatek:angry:

mika firanka widze ze nocna pogadanke mialyscie.....:-D
firanka
ja tez nie mam samozaparcia, iekroc chcialam schudnac konczylo sie na niczym:zawstydzona/y:

Czesc Wam!
Tak czytałam i czytałam co nabazgrałyście i większość już zapomniałam.
Co do pęcherza to ją miałam coś takiego w ciąży. Tyle że do tego każde siusianie to bolące i z domieszką krwi. W ciąży z takim czymś lepiej iść do lekarza bo zapalenie dróg moczowych może powodować pewne komplikacje.
KORNELKA Cóż mogę Ci powiedzieć. Daj mu czas. Nie naciskaj na niego. Potem sam zacznie się odzywać.
POLNA Bidulko namęczysz się w tym szpitalu i nadenerwujesz. Lepiej żeby zrobili Ci ten zabieg niż mieliby trzymać Cię w niepewności przed każdym kolejnym dniem.
ASIOWO Jak fajnie że Twój pomaga Ci przy sprzątaniu. Ją odkąd urodziłam Justynkę muszę sama sprzątać. I zwykle nie mam siły na gruntowne sprzątanie. Niedługo też będę musiała wziąść się za porządki.
FIRANKA Borykamy się z tym samym problemem. Ją też mam 20 kilo na plusie i też jest mi z tym źle. Lecz niestety ograniczanie się w jedzeniu i ćwiczenia nic nie dają. Sama moja waga mnie nie straszy ale mam strasznie obwisły brzuch po dwuch ciążąch i nie wiem jak mam się go pozbyć. Trzymaj się. Prędzej czy później dojdziesz do dawnej formy.

A tak pozatym to ostatnio staram się zbliżyć trochę do S skoro Nie mogę odejść od niego. Jak na razie to tylko czasami podziękuje za obiad i buziaka da, ale mam nadzieję że coś jeszcze ruszy.

hejka babeczki ja mam jakoś dziś dobry humor...nie wiem czemu ale mam ...
u nas w teraz krucho z kasą ....bo D jest na zwolnieniu ...i ma 500 zeta mniejszą pensje a do tego w banku mam jeszcze rate 600 zeta ...ale jakoś się da rade...

ONA_MIKA EWI FIRANKA spokojnie napewno z czasem spadniecie z wagi ...w lato będziecie miały więcej ruchy to waga pójdzie w ruch...ja kiedyś spadłam 15 g z 68 do 53 ..ale byłam na tyle głupia że wpadłam w bulimie i przez to zawaliłam rok w liceum....a ta choroba ciągnie się do tej pory ...chyba już na zawsze będe ją mieć...więc spokojnie wszystko stopniowo i powoli nie wpakujcie się w chorobe tak jak ja

EWI mam ndzieję że w końcu wam się ułoży ..ja też miałam kryzysy nawet dochodziło do rękoczynów a teraz jest cudownie i to tak od dłuższego czasu ..trzymam za was kciuki..

OLEŃKA to głupi chłop nie dał ci poweżeć ja to bym mu tyłek pokazała i faka pokazała i tyle ....he he ciekawe jaką by miał mine...???

MADZIK widzę że i u ciebie problemu z brzuszkiem ...a co dajesz amlusiej na to ?? ja dawałam infacol i pomagało...

GALARECIA ja nowe produkty dawałam małemu tak 12-1 czyli w porze odiadu tak żeby zobaczyć jak na nie zareaguje ...bo niektóre dzieci może coś boleć a jak dasz wieczorem i coś nie tak to masz nocke z głowy .A co do jedzenia ADASIA to bardzo możliwe jak dużo pił to nie czuł tak głodu i nie chciał mlesia

oliwka_11 no Adaś już jest po posmakowaniu jabuszka. Ale mu nie smakowało. Minę to miał okropną i jak główkę zabierał jak mu dać chciałam po raz kolejny..

Tylko nie wiem jak teraz z mlekiem.. Bo niby za jakieś 30min powinien jeść.. A jabuszka nawet chyba łyżeczki nie zjadł..

GALARECIA jak mały się nie upomina to nie musisz mu na siłe wciskac mleka ...może poczekaj aż sam isę upomnie ...a ja naprzykład nie dawałam małemu samego jabłuszka ..tylko z marchewką i jadł ....może zapytaj pediatry ...

mam taką pediatrę że ona mi nic konkretnego nie powie. Bo powie że może zostać oskarżona o współpracę z jakąś firmą (tak mi powiedziała jak się o mleko pytałam).. A mały się dopomina o mleko już od ponad 20min.. No i nie wiem czy po tym jabuszku mu dać..

reklama
Czesc dziewczynki:-)
Ale mam dzis humor do dupy:-(na koljnej rozmowie w spr pracy powiedzieli dziekuje:-(ja juz nie wiem, co mam robic.. a tak sie cieszylam i dooopa:-(
pozniej odpisze na wasze posty..
a i czekma na eska od Polnej - jeszcze sie nie odezwala - ciekawe jak tam u niej.

Do góry