reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

To mnie uspokoiłas Sheeppy. No, ja też już nie moge się doczekać kiedy mój Maluch się wypnie :-p
A powiedz mi, bo pewnie wiesz :-) Jest możliwe że zobacze np. nóżke? ;-) Jak Dzidziul będzie się wyciągał, lub coś? :-)

reklama
dorom5 mój mały jak ja daje reke na brzuch to sie uspokaja ale sie rusza a jak mój T to cisza... Chyba ma respekt przed tatusiem.
sheeppy Kiedy sie zaczna takie mocne kopnięcia? Bo ja juz bym chciała zeby mi jakas stópka albo cos innego wyszło:-)

u mnie stópka nigdy nie wyszła, ale pewnie dlatego że Nikuś leżał w brzuszku głową do góry a nóżki miał na dole zaklinowane.. a kiedy się wypina kurczę, niech pomyślę, jak brałam ślub w listopadzie to akurat był wypięty i było w sukience fajnie to widać, a to był początek 6go miesiaca

sheeppy hm... poczatek 6 miesiaca? Ja mam problem jesli chodzi o te miesiace bo skoro ciaza trwa 9 miesiecy a one z kolei maja 36 tygodni to czemu wszedzie jest 40 i jak wtedy liczyc te miesiace? ja bedac w 20 tygodniu mam 5 miesiac czy 4 ?
Chyba to po chińsku rozumuje

ciąża trwa 40 tygodni od dnia ostatniej miesiączki jakoś tak
no w 20 tyg wkroczyłaś już w 5 miesiąc...w ostatnim miesiącu wchodzisz w 9 miesiąc, i dopiero jak się ten 9 miesiąc skończy, czyli po 30 dniach, jest koniec ciąży.. tak jakby w pierwszym dniu 10 miesiąca :-D
też to chyba jakoś po chińsku wytłumaczyłam :-D

ja sie tylko zamelduje...jak zwykle nie mam czasu...wlasnie sie pakujei jest tego mnustwo :szok:

jednak jutro wieczoree ide na "swoje":-)

mam nadzieje ze jeszcze dzis wieczorem znajde chwilke by popisac

Dobrze że założylaś taki wątek.. ja mam 17 lat i urodze w marcu , jest to mlody wiek ale nie przejmuje sie tym co inni myślą ;) Ja jestem dumna z siebie że dam nowe życie.. i nie ważne w jakim wieku. :) Pozdrawiam . ;*

Mamuski gdzie jestescie!!!:-(
Mam eska od Polnej:
" Była dziś wizyta- dziś nie wyjde!! Maja mi zrobić jutro tomografie i wtedy będą wiedzieli, co zrobić!! Ale ten prof twierdzi, ze raczej to zostawia i beda obserwowac, chyba, ze ta wegetacja jest jakas krucha i bylaby mozliwosc zatkania pluc to mi usuna!!Kurcze troche sie boje, zreszta powiedzial, ze mialam duzo szczescia ze mi to w domu nie odpadlo, bo by mi poszlo w pluca i zatkalo i KAPUT:crazy: Pozdrow wszystkie i podziekuj, ze trzymaja kciuki:-)"
Magda witaj:-)zagladaj do nas czesto:tak:
Olenka mam nadzieje, ze jeszcze zajrzysz do nas -a jak nie to pisz do ktorej z nas:-)

reklama
oleńka19 - Super, iść na "swoje" :-) Zazdroszcze :-) Mnie kiedyś też to czeka - mam nadzieje, jak narazie z rodzicami :-)
Maaggda_ - To rodzisz mniej-więcej miesiąc przede mną :-) Mój termin to kwiecień. Gratuluje :happy2:
umi2 - Zawsze gdy widze Twój suwaczek, myśle o Naszych Kruszynkach :-) Taki sam termin (138dni) jeszcze długa droga przed Nami :-) Tylko że ja jeszcze nie znam płci.. psikus będzie jak też będę miała chłopczyka :-)

Ostatnia edycja:
Do góry