reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

ANIA2608 O to duzy:) Grauluję :)
Ona_mika chyba bede musiała wziac z ciebie przykład i sama sobie przegadac ze po urodzeniu ddziecka to co zarobi mój chłopak bedzie równiez moje. Ja sobie nie wyobrazam jak to bedzie gdy przez 4 miesiace bedzie mnie utrzymywał.

A mam do was pytanie czy po skonczeniu szkoły mogę zarejstrowac sie jako bezrobotna? bo chyba wtedy dostaje sie jakąs kase chyba 500 zł i ubezpieczenie jest a nam każda kasa wtedy sie przyda.

reklama
Umi pierwsze slysze o takich pieniadzach:szok:ja jestem zarejstrowana od 2006 r i nic nie dostalam.. kase moga dostac tylko ludzie, ktorzy wczesniej przez jakis czas pracowali - ale jaki czas to nie wiem.. pewnie cos podnad rok..a le zeby 500 zl to pierwsze slysze.. a zarejstrowac sie musisz, bo potrzebne Ci bedzie ubezpieczenie:tak: No chyba, ze Twoj mężczyzna moze Cie dopisac do swoej ksiazeczkiu ubezpieczeniowej..

jejku... kilka godzin mnie nie było, a tu tyle nadrabiania:tak: ale bardzo dobrze!!!

Aniu! Gratuluje malenstwa, nareszcie dołaczyłas do grona mamusiek:tak:

Ktos tu pytał o ten slad po szczepieniu... to jest gruzlica! Paulina do dzis ma to małe przyjemne, ale to normalne:tak: Kazdy z nas do dzis na ramieniu ma slad po szczepieniu, to jest wąłsnie to:tak:

Wieczorem Paweł jedzie grac w piłe wiec ponadrabiam:tak:

Ona_mika to nie jest takie łatwe jak się wydaje.. Ja nie chce ciągłych kłótni i płaczu..
A ja nie mam jak resztek pieniędzy sobie zostawiać, bo żadnej kasy praktycznie mi nie daje..

firanka on nie ma kiedy w pracy jeść bo jest tyle roboty.. O 11 mają 30min przerwę i wtedy to zdąży zjeść tylko 4kanapki które mu rano zrobię i wypić gorącą herbatę.. A póżniej to już rzadko kiedy mają przerwę..

femme fatal rzczej dużo więcej nie powinna póżniej jeść. Przynajmniej mój Adaś dużo teraz nie jje.. Zjada różnie bo od 60ml do 230ml od 3 do 5razy na dobę.. Ale to różnie bywa.. Ale zazwyczaj to zjada ok.180ml 4razy na dobę.. Tak więc to nie dużo.. A kiedys też jadł tyle co Twoja Ninka.

angel501 myślę że pieniędzy na jedzenie dla Adasia nie żałuje.. Ale on myśli że Adasiowi narazie wystarczy tylko samo mleko i kosztów można uniknąć.. A ja nie mam siły już mu tłumaczyć że dzieci karmione sztucznie po 4m-cu już powinny jeść inne pokarmy..

No tak to skoro ic nie dostajecie to ja musiałam cos pokrecic.
Ale własnie nie mam mozliwosci zeby mój T. mnie dopisał bo sam nie jest zarejstrowany ( konczy szkołe wtedy kiedy ja:( ).To nic zapisze sie i przynajmniej ubezpieczenie bedzie. Ale dzieki ze mnie uswiadomiłyscie
A teraz ide sie połozyc bo mi głowa pęka. Bede moze póxniej i was poczytam.

no UMI musisz sie zarejestrowac bo w tym momecie nie masz zadnego ubezpieczenia z tego wynika i pwoinnas placic za kazda wizyte u lekarza. mi to uswaidomil moj lekarz jak bylam w 8 miesiacu juz....i dobrze ze mnie do urzedu wygonil bo w szpitalu im dalam rodzinna ksiazeczke mojej momy gdzie bylam wpisana do ubezpieczenia i pwoeidzieli ze to jest niewazne ze jestem dorosla i musze miec swoje.cale szczescie ze milam kartke z UP bo bym slono zaplacila za porod i pobyt tydzien w szpitalu....do marca mam macierzynskia potem urzad pracy bedzie mi szukal roboty...oczywiscie nie mam prawa do zasilku-bo nigdy nie pracowalam....

dzieki dziewczyny za odpowiedzi co do tego sladu po szczepionce...bo j chcialm juz do przychodni biec.....

OLENKO nam tez na poczatku bylo ciezko---mowie do mojego wiecha"ty nie wchodzi" normalnie czulam sie jakby mi za ciasno wejscie zszyli,....no i tak amjstrowalismy tym samym czubkiem az sie moj niuniu spuscil po tak dkluuugiej przerwie malo mu byl;o trzeba...ale na drugi dzien inna prawda pozycja i bylo git....tylko bolalo troche..:) ale wazne ze moj sie cieszy i mowi ze dziurka taka sama-bo sie bardzo tego bal ze bedzie rozklapiocha;P
mi mama tez mowila zebym nie sexila sie przypadkiem bo najpierw lekarzpowinnien zobaczyc czy wszytko gra....tak tylko jak ja to mezowi milam wytlumaczyc!>????!!!!ze maczekac jeszczetydzien albo dwa....

FEMME mi sie wydaje ze musisz zmniejszyc malej racje zywnosciowe....:p pamietaj ze dziecko nigdny sobie nie odmowi slodkiego cieplutkiego mleczka0----predzej sie zerzyga specjalnie zeby dostac jeszcze! a potem bedzie ciezko jak sie zoladek rozepchnie i bedzie problem z malym glodomorem......

Nie no jak 100ml je co 3-4 godziny to chyba nie jest tak źle żeby jej ograniczać ... gdyby się przejadała to by ulewała a nawet wymiotowała a nie robi ani jednego ani drugiego :-)

ANIU gratulacje !!! czekamy na jakieś zdjęcia !!! i opowiadaj jak było ! :-)

A do mnie właśnie siostrzeniec przyjechał :-)

Kitty wiesz co... ty to jednak tępa jesteś... czy naprawde tak brakuje ci zainteresowania twoją osobą że w taki sposób próbujesz zwrócić na siebie uwagę?
Czy chcesz poczuć sie taka wązna że to niby ty nas porzucasz, że niby nam szkoda ma być? jestem pewna że za jakiś czas tu wrócisz znowu jako inna osoba... jesteś chora i tyle...
Femka mój mały zjada 150ml... czasami sciągam to widze... no i jest pucek... ale przecież głodzić nie bede... właśnie je i zasypia :-)
Oleńka ty sobie cyba żartujesz z tym pozuceniem nas?! co do seksiku to ja jakieś 2-3tyg temu próbowałam i nie mam ochoty na kolejną próbe...

Kupiliśmy ciuszek na chrzciny... i już z głowy...
A Kacper dziś po raz pierwszy przewrócił sie z brzuszka na plecki... jak zobaczył moją radość to sie sam cieszyc zaczął...
Wczoraj skończył 2mies a dzis mnie tak zaskoczył...

ONA_MIKA ja mam podobną huśtawke ,moja ma półokrągłe oparcie i ma tacke ,i zapłaciłam za nią u nas w sklepie 145 zeta ...i powiem ci że Oliwka w niej się wybujała...jak coś robiłam w kuchni to ją sadzałam i się bujała a ja coś robiłam,,,

KASIAF87 gratuluję postępów synka ...a nie pisałam ci jeszcze że ten mały przystojniak jest bardzo do ciebie podobny

ANIU gratuluję maleństwa ...teraz już możesz się cieszyć że jesteście już w domu!!!

GALARECIA tak czytam twoje posty i widze że rzeczywiście u ciebie napięta sytuacja ,rozumiem że twój mąż jest zmęczony po pracy ,ale jakbyś to ty pracowała to po0 powrocie byś musiała się zająć domem i synkiem i nie obchodziło by go to czy jesteś zmęczona....nie wiem musicie się jakoś dogadać...w końcu to też jego dziecko....będzie dobrze nie możesz się załamywać!!trzymaj się kochana

reklama
Hej laski wiem ze dawno bardzo dawno nie pisałam ale mam problemy z chłopakiem i to powazne.
Co do synka jest ok zdrowy i dobrze sie rozwija narazie tylko musi częściej kłaść sie na brzuszek i wzmacniac mięśnie kręgosłupa.

Powiedzcie mi czy połowa z facetów to muszą być takie dzieciuchy i swinie??

Do góry