reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Ja to tylko z wf jestem zwolniona;-P z niczego innego:p i to tylko przez dyrektora ktory mi zabronil cwiczyc, a ja tak lubie wf:-( a co do innych lekcji to w mojej szkole jest tak ze 3 klasy maja zawsze na rano i konczymy wczesniej:-) ale i tak mamy tak jak wszyscy 29 h tygodniowo:-) ale lepiej sie rozklada bo na rano i z tego sie akurat ciesze. Ta szkola do ktorej chodze zrobila tak ze najbardziej przwalone maja pierwsze klasy bo najwiecej godzin i im klasa wyzej tym mniej i tak powinno byc wszedzie:-D. No a po szkole fakultety mam ale to juz tak dodatkowo dla przyjemnosci:-D

Co do imienia to dla chlopca było juz wybrane zanim sie okazalo ze jestem w ciazy:p i bedzie Kacperek a jesli mimo wskazan USG bedzie dziewczynka to moj chlopak chce Julke:-)

Ostatnia edycja:
reklama
To dobrze mieliscie ja to chodzilam roznie :sorry2: tylko w piatki mielismy na 7 i przed 11 wychodzilismy a tak to od 8 do 15 no i wtorek na 10;55 a wychodzilismy o 15:50 :baffled:

A Kacper mi sie podoba ,Julka tez chodziaz ostatnio czesto sa wybierane takie imiona :sorry2: w tamtym roku byly u Nas az 3 Oliwki chrzczone :-D

Ona_mika heh ja jakos zawsze jak wchodzilam na ten fotel to ze łzami w oczach, a o znieczulenie darlam sie od drzwi nawet jak nie wiedzialam czy bedzie borowac. Mnie jak bylam mala wyrwali zeba stalego bez znieczulenia i od tamtej pory mam jakis uraz do bolu:p Dodajmy ze pani sie wtedy pomyliła bo miala wyrwac mleczaka ktory byl obok:szok: i krzyczala na mnie ze jak sie wyrywa mleczaki to nie boli a ja tak strasznie sie wydzieram i juz nie chce nic bez znieczulenia.

polna_N to mi sie kojarzy z plenem lekcji w 1 i 2 klasie gdzie najmniej lekcji to 7 to była jazda..... to sie ciesze ze jednak u mnie epsza sytuacja jest z godzinami, a i tak ciezko mi nie zasnac nawet jak mam tylko 5 jak dzis:baffled: Jesli chodzi o imiona to wlasnie tak kiedys przegladalam i nie podoba mi sie ze sa tak strasznie popularne no ale coz myslalam nawet o jakiejs zmianie imienia ale moj T. Teraz sie glowimy nad drugimi imionami czy w ogole dawac. A wy dawalyscie, a jesli tak to jakie?

Teraz sie glowimy nad drugimi imionami czy w ogole dawac. A wy dawalyscie, a jesli tak to jakie?
Moja ma Martyna Julia od początku tak było jak się dowiedzieliśmy że będzie dziewczynka.To padło pierwsze i zostało
A ja się zastanawiam czy nie kupić małej na święta szczeniaczka.Wtedy by już trochę podrósł a jak byśmy poszli na swoje był by już nauczony manier i sikania na dworze.A przeciez i tak czesto wychodze z mala na dwor i mam ogrodek wiec pewnie nie bylo by problemu

Mika wiesz ja dopiero pewnie jutro bede sie tak na maxa denerwowac :sorry2::-D

Umi moja ma Alicja Zuzanna !! wiesz rzadko ktos daje dziewczynka Łucja a to barzo ladne imie , gdyby tak moja chrzesnica nie miala na imie napewno wybralabym dla swojej :happy:

ja uciekam bo Ala sie obudzila a moze pozniej jeszcze pojade do miasta kupic cos do szpitala !! dojutra Mamuski ;-)

Ona_mika nosi jeszcze rozmiar 62?? Mój Adaś to już od miesiąca prawie nosi 68 i już powoli się chyba mały robi.. Tzn jeszcze troszkę pochodzi.. ale pewnie niezbyt długo.. No i waży pewnie też z 7kg.. Dopiero 11grudnia będziemy na kontroli to się dowiemy..
No a noc nawet ładna. Ja to zawsze w nocy się sama malym muszę zajmować.. Mąż uważa że skoro ja siedzę w domu z dzieckiem przez cały dzień (bo nie pracuję) to w nocy też obowiązki należa do mnie, bo on musi wstać rano do pracy wypoczęty.

EWI44 no ja nie przywykłam bo Adaś zawsze ładnie spał.. Budził się w nocy raz, góra dwa.. No a teraz to jak pośpi z pół godz w nocy to jest dobrze.. a tak to ciągle bujanie.. A w dzień śpi nawet ładnie i długo..

kitty86 pies to świetny pomysł na poczatku bedziesz go musiała nauczyc co i jak ale potem bedzie spoko:) a i jesli chcesz kupic jakiegos rasowego to poszukaj sobie na necie cos o charakterze pieska bo nie kazdy nadaje sie do zabawy z dziecmi oczywiscie są wyjatki i pies okreslony jako taki nie nadajacy sie, przepada za dziecmi i jest 100 razy delikatnieszy do dziecka niz do osoby doroslej ( prosty przyklad moj pies;-P doroslego pogryzie z radosci a dziecko ewentualnie podszczypnie zeby zwrócic na siebie uwage:-) i zeby dzieciak go scigal )

Łucja jest sliczne, ale i tak musze wszystko uzgadniac z moim T.:p tyle ze ja bardziej potrzebuje drugiego imienia dla chlopca bo na USG widzielismy wszyscy 3 ze to chłopiec;-P ( chyba ze odpadnie:p) a co myslicie o takim zestawieniu Kacper Mateusz?

Umi... ja bym nazwała Mateusz Kacper:-D

No ja tez w nocy wstaje do małej, ale u nas to normalne, bo mężus cycusia nie ma, znaczy ma, ale nie takiego jak ja:-D

Paulinka nosi juz ubranka na 80cm:szok: grubasek mały:-p

Ja jak bede miec syna to bede miec Mareczka albo Arturka:tak: Apropo, Pawłowi dzis sie sniło, ze Paulinka miała braciszka takiego malutkiego...:zawstydzona/y::-p

A ja jednak jestem :rofl2: dalam mamie pieniadze zeby kupila mi wsio z listy !!

Umi a My dam synkowi Patryk :tak: u mojego P jest tak ze jak sa chlopcy to maja imiona zaczynajace sie na P zeby byly inicjaly P P :-D
no a jak wiadomo duzego wyboru nie ma :sorry2:

Asiowo a cos Ty taka zadowolona i dowcipna ? :-) maz Ci dobrze zrobil czy co ? :-p:rofl2: a Arturek ladnie :tak: Mareczek mi sie nie podoba :no: kojarzy mi sie z tym z lesnej gory :-D

reklama
ha ha ha:-p:-p:-p
Mąż w robocie siedzi...

Mi ten Marek tez srednio sie podoba (Nie obraz sie Ewi:-p), dlatego pewnie bedzie Artur, choc znajac nas jeszcze tysiac razy zmienimy zdanie:-D

Polna... jest jeszcze Paweł - bardzo ładne imie:-D
I Piotr...:tak: gdyby nie mój brat blizniak tak bym syna nazwała!

Do góry