reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mlode Mamusie

reklama
dziękuję dziewczyny napradwe sie cieszę
tak w ogole to bardzo sie balam wosu i niemieckiego ze mi slabo poszly a o maly wlos nie zalicylabym polskiego ;D
ale juz mam to za sobą na szczescie ;D
jeszcze raz dzieki za gratulacje ale urosłam jak sobie poczytałam ;D

wiecie co coraz bardziej zastanawiam sie nad dalsza szkoła
to krzyzuje plany wyjazdu za granice
no zobaczymy

tak dokońca sama jeszcze nie wiem co chciałabym robić
myśle cały czas nad tą protetyką co kiedys juz wam pisałam ale tam jest chemia chemia chemia
nie bardzo mi to pasuje
chce isc gdzies gdzie nie bede narzekala meczyla sie z nauka
tylko czy taki kierunek istnieje??? ;)

i pozostaje mi chyba tylko szkoła zaoczna bo moje świadectwo maturalne nie daje zbyt wiele punktów

Kasiula - gratuluję zdanej maturki.

Co do twoich pytań o zawód nauczyciela, podpowiadam: Aby zostać nauczycielem można wybrać
a) pedagogikę wczesnoszkolną (tak zwane nauczanie początkowe bądź zintegrowane)- studia pięcioletnie, dają kwalifikacje do uczenia w podstawówce, klasy 1-3
b) studia kierunkowe z danego przedmiotu (wtedy można uczyć w podstawówce 4-5, gimnazjum i ponadgimnazjalnych szkołach). Studia jednoetapowe trwają 5 lat i kończą się uzyskaniem tytułu magistra. Można też zdecydować się na dwuetapowe, najpierw 3 lata licencjat, potem 2 lata uzupełniające magisterskie.

maggusia dzięki za komplement :)
kasiula ja studiuję pedagogikę o specjalności patologie i dewiacje społeczne, gorąco polecam, jednak szczerze up[rzedzam,że nauki tu zatrzęsienie

maga
na którym roku jesteś, jeżeli mozna spytać
no i ciekawa jestem gdzie zamierzasz pracować po tym kierunku?

reklama
Do góry