reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mleko, papki i kanapki :)

reklama
Cleo - Gośka uwielbiała te batony już we wrześniu, a że kobieta nie miała problemu z gryzieniem to jej kupowałam...
Zamieściłam na listopadzie, ale jeszcze stawię linka i tu Mięsne wypełniacze w jedzeniu dla niemowląt

Parówek jakoś nigdy nie lubiłam, za to mój mąż uwielbia, ale rzadko kupujemy..., więc Gośka nie jada..

Edit . Gośka za to uwielbia sosy jakie sobie teraz przygotowuję z jogurtu i np. czosnku, papryki... nie ma kłopotów z brzuszkiem nawet.

Wczoraj w auchan kupiliśmy bułki, gorące, a Asia koniecznie chciała też. Wzięłam pierwszą lepszą zimną, kwadratową. Jak młoda ugyzła to poczułam zapach cebuli:dry: No ale nie dała już jej sobie odebrać i zjadła CAŁĄ. Nawet okruszka mi nie zostawiła:-D Na szczęście brzusio ok :-)

dziewczyny jak dajecie malym nalesniki to smazone oczywiscie no bo niby jakie? ja w sumie nie widzę roznicy miedzy smazeniem na pateni tefal bez oleju a z olejem bo to i tak smazenie, i nie dam małemu :( Waszym dzieciom nic nie jest?

Ula patelnię przecieram kilkoma kroplami oliwy , albo oleju rzepakowego i smaze. Nie jest to obróbka na głębokim tłuszczu a to znaczaca róznica :) Polecam placki dla niejadków podobno to czesto ostatnia deska ratunkowa :)

Dokładnie, smażenie bez oleju to duża różnica.:tak:Jeśli się nie mylę to olej właśnie powoduje różne niedobre związki a nie patelnia ;) poratujcie fachową wiedzą!

dziewczyny jak dajecie malym nalesniki to smazone oczywiscie no bo niby jakie? ja w sumie nie widzę roznicy miedzy smazeniem na pateni tefal bez oleju a z olejem bo to i tak smazenie, i nie dam małemu :( Waszym dzieciom nic nie jest?
Ula patelnię przecieram kilkoma kroplami oliwy , albo oleju rzepakowego i smaze. Nie jest to obróbka na głębokim tłuszczu a to znaczaca róznica :) Polecam placki dla niejadków podobno to czesto ostatnia deska ratunkowa :)
Moja 'niejadka' niestety nie lubi naleśników. Nawet wysmarowanych nutellą i z bananami :((((
Nie słyszałam o naleśnikach, do których nie byłoby użyte ani grama oleju. Albo smaruje patelnie, albo dodaje troche do samego cista nalesnikowego. Gdyby jadła to bym dawała, bo przecież to nie schaboszczak smażony 20 minut w głębokim oleju.

Ja daje sporadycznie nalesniki, smaze na kapce oleju i nic malej nie jest. W sumie jadla moze z 4 razy, najczesciej dawalam z owockiem ze sloiczka lub musem jablkowym, a jakis czas temu zjadla z nami z serem polany polewa z rozpuszczona czekolada:)
Na patelni tez dusze czasem warzywka na kapce oliwy i wodzie np. do ryby po grecku.
Nie daje tylko nic smazonego w panierce (bo tam wsiaka tluszcz), kotletow, ryb itp.

Wczoraj w auchan kupiliśmy bułki, gorące, a Asia koniecznie chciała też. Wzięłam pierwszą lepszą zimną, kwadratową. Jak młoda ugyzła to poczułam zapach cebuli:dry: No ale nie dała już jej sobie odebrać i zjadła CAŁĄ. Nawet okruszka mi nie zostawiła:-D Na szczęście brzusio ok :-)

Haha, u mnie raz znajomy dal malej pieczywo czosnkowe z piekarnika, chrupala jak nie wiem i nie dala sobie wyrwac:) Dzieci lubia nowosci hehe.

Czytalam teraz o tych sloikach gerbera, tych nie uzywalam ale jak w nich daja taki chlam to pewnie reszta wyglada podobnie? Bo jak pisza na sloiku, ze jest w skladzie wolowina czy kurczak i nie pisza, z jakiej czesci miesko to tez moga byc takie odcinki.

reklama
Do góry