reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

reklama
Cleo - Gośka uwielbiała te batony już we wrześniu, a że kobieta nie miała problemu z gryzieniem to jej kupowałam...
Zamieściłam na listopadzie, ale jeszcze stawię linka i tu Mięsne wypełniacze w jedzeniu dla niemowląt

Parówek jakoś nigdy nie lubiłam, za to mój mąż uwielbia, ale rzadko kupujemy..., więc Gośka nie jada..

Edit . Gośka za to uwielbia sosy jakie sobie teraz przygotowuję z jogurtu i np. czosnku, papryki... nie ma kłopotów z brzuszkiem nawet.

Wczoraj w auchan kupiliśmy bułki, gorące, a Asia koniecznie chciała też. Wzięłam pierwszą lepszą zimną, kwadratową. Jak młoda ugyzła to poczułam zapach cebuli:dry: No ale nie dała już jej sobie odebrać i zjadła CAŁĄ. Nawet okruszka mi nie zostawiła:-D Na szczęście brzusio ok :-)

dziewczyny jak dajecie malym nalesniki to smazone oczywiscie no bo niby jakie? ja w sumie nie widzę roznicy miedzy smazeniem na pateni tefal bez oleju a z olejem bo to i tak smazenie, i nie dam małemu :( Waszym dzieciom nic nie jest?

Ula patelnię przecieram kilkoma kroplami oliwy , albo oleju rzepakowego i smaze. Nie jest to obróbka na głębokim tłuszczu a to znaczaca róznica :) Polecam placki dla niejadków podobno to czesto ostatnia deska ratunkowa :)

Dokładnie, smażenie bez oleju to duża różnica.:tak:Jeśli się nie mylę to olej właśnie powoduje różne niedobre związki a nie patelnia ;) poratujcie fachową wiedzą!

dziewczyny jak dajecie malym nalesniki to smazone oczywiscie no bo niby jakie? ja w sumie nie widzę roznicy miedzy smazeniem na pateni tefal bez oleju a z olejem bo to i tak smazenie, i nie dam małemu :( Waszym dzieciom nic nie jest?
Ula patelnię przecieram kilkoma kroplami oliwy , albo oleju rzepakowego i smaze. Nie jest to obróbka na głębokim tłuszczu a to znaczaca róznica :) Polecam placki dla niejadków podobno to czesto ostatnia deska ratunkowa :)
Moja 'niejadka' niestety nie lubi naleśników. Nawet wysmarowanych nutellą i z bananami :((((
Nie słyszałam o naleśnikach, do których nie byłoby użyte ani grama oleju. Albo smaruje patelnie, albo dodaje troche do samego cista nalesnikowego. Gdyby jadła to bym dawała, bo przecież to nie schaboszczak smażony 20 minut w głębokim oleju.

Ja daje sporadycznie nalesniki, smaze na kapce oleju i nic malej nie jest. W sumie jadla moze z 4 razy, najczesciej dawalam z owockiem ze sloiczka lub musem jablkowym, a jakis czas temu zjadla z nami z serem polany polewa z rozpuszczona czekolada:)
Na patelni tez dusze czasem warzywka na kapce oliwy i wodzie np. do ryby po grecku.
Nie daje tylko nic smazonego w panierce (bo tam wsiaka tluszcz), kotletow, ryb itp.

Wczoraj w auchan kupiliśmy bułki, gorące, a Asia koniecznie chciała też. Wzięłam pierwszą lepszą zimną, kwadratową. Jak młoda ugyzła to poczułam zapach cebuli:dry: No ale nie dała już jej sobie odebrać i zjadła CAŁĄ. Nawet okruszka mi nie zostawiła:-D Na szczęście brzusio ok :-)

Haha, u mnie raz znajomy dal malej pieczywo czosnkowe z piekarnika, chrupala jak nie wiem i nie dala sobie wyrwac:) Dzieci lubia nowosci hehe.

Czytalam teraz o tych sloikach gerbera, tych nie uzywalam ale jak w nich daja taki chlam to pewnie reszta wyglada podobnie? Bo jak pisza na sloiku, ze jest w skladzie wolowina czy kurczak i nie pisza, z jakiej czesci miesko to tez moga byc takie odcinki.

reklama
Do góry