reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mleko, papki i kanapki :)

reklama
tez do tej pory cieszyłam sie ze karmie piersia ale mam wprowadzac mu juz takie mleko zeby pomału przyzwyczajac go jak pojde do pracy....

ajjj mleko jest strasznie drogie :-( nawet tutaj w UK.

wiem na 100% ze przy nastepnym dziecku zrobie wszystko zeby karmic piersia i nie poddam sie tak latwo, no ale narazie zostalo mi karmic mleczkiem modyfikowanym a juz za miesiac bedziemy wprowadzac nowe papki itp i bedzie cacy :tak: ;-)

A co do kleiku kukurydzianego ktory zaczelam podawac mu do butli wieczornej to

1. Super jezeli chodzi o ulewanie, praktycznie nie ulal ani kropli mleczka przez caly dzien
2. Smakowalo mu bardzo, nie protestowal
3. Niestety wydawalo mi sie ze ma problemy z kupka.
4. Kleik nie wydluza snu dziecka, przynajmniej nie w naszym przypadku, na czym mi i tak nie zalezalo bo w nocy budzi sie tylko raz lub wogole.

Takze na razie przerwalismy, mozliwe ze z czasem by sie unormowalo to, no ale nie bede ryzykowac. Wracamy niestety do gavisconu bo Oli znowu plakal przy kazdym ulewaniu i odbiciu :(

Ostatnia edycja:
My cały czas na trybie mieszanym i oby jak najdłużej.. Mam cały czas mleko ale za mało chyba. Raz potrafię wyciągnąc z 2 cycków 180, innym razem 100.. Ale w nocy Jeremi na pewno najada się, bo po Jego przerwie nocnej mój bjust ma ochotę eksplodować.
Dziś nad ranem jak odkładałam Małego po odbiciu to tak mi dziwacznie strzyknął mleczkiem z buzi., że trudno nazwać to ulaniem.. albo zwymiotowaniem. Dużo tego nie było, ale w dziwnej formie i po odbiciu:eek: zastanawiające

My cały czas na trybie mieszanym i oby jak najdłużej.. Mam cały czas mleko ale za mało chyba. Raz potrafię wyciągnąc z 2 cycków 180, innym razem 100.. Ale w nocy Jeremi na pewno najada się, bo po Jego przerwie nocnej mój bjust ma ochotę eksplodować.

Malina a jak w przypadku karmienia mieszanego wyglada wprowadzanie posilkow stalych?

ajjj mleko jest strasznie drogie :-( nawet tutaj w UK.

wiem na 100% ze przy nastepnym dziecku zrobie wszystko zeby karmic piersia i nie poddam sie tak latwo, no ale narazie zostalo mi karmic mleczkiem modyfikowanym a juz za miesiac bedziemy wprowadzac nowe papki itp i bedzie cacy :tak: ;-)

A co do kleiku kukurydzianego ktory zaczelam podawac mu do butli wieczornej to

1. Super jezeli chodzi o ulewanie, praktycznie nie ulal ani kropli mleczka przez caly dzien
2. Smakowalo mu bardzo, nie protestowal
3. Niestety wydawalo mi sie ze ma problemy z kupka.
4. Kleik nie wydluza snu dziecka, przynajmniej nie w naszym przypadku, na czym mi i tak nie zalezalo bo w nocy budzi sie tylko raz lub wogole.

Takze na razie przerwalismy, mozliwe ze z czasem by sie unormowalo to, no ale nie bede ryzykowac. Wracamy niestety do gavisconu bo Oli znowu plakal przy kazdym ulewaniu i odbiciu :(
u nas tez ulewanie mozna powiedziec ze do 0 zeszło... a czasu wydłuzonego podczas spania tez nie ma

My też jemy kaszkę, na razie bezsmakową mleczno-ryżową. Moja Oliwka akceptuje jedzenie jej tylko i wyłącznie łyżeczką, ale za to ślicznie już umie jeśc łyżeczką i niewiele się wylewa z buźki:-) Dłuższego spania po niej też nie ma. Problemów z kupkami też nie zauważyłam.
Poza tym je Bebiko 1. Opakowanie kosztuje około 11zł (zależy gdzie) i jedno opakowanie starcza nam na 3dni. Pod koniec tygodnia zaczynamy podawac marcheweczkę. Soczki marchewkowo-jabłkowe (bobofrut) pije już tydzień i baaardzo jej smakują.

reklama
Ja płace 9,99zł za Bebilon Pepti na recepte.A zaraz dojda słoiczki, kaszki soczki... niby 1 słoiczek ok 4zł starczy na 1-2 dni takze od 60do 120zł/m-c
Ja małemu nic nie dałam jeszcze a wy juz kleiki soczki;-)
a mój ulewa ostatnio bardziej:zawstydzona/y: przy bekaniu zazwyczaj.

Do góry