reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mleko, papki i kanapki :)

moze glupie pytanie ale chce sie upewnic, czy jest jakis limit podawania malemu wody zwyklej? oszukuje ignasia woda i on mi potrafi wyzlopac tej wody nawet 100ml na raz:szok: swoja droga pewnie mam za sucho w mieszkaniu:confused2: daje mu żywca nieprzegotowanego

reklama
Ja daje 100ml raz dziennie. Nie wiem czy mało czy dużo ale mój mały czsami w ogóle nie chce pić 10ml i koniec:eek:

A ja byłam dzis po tą recepte na Nutramigen1... No i oczywiście recpete dostałam (taką odnawialną że za każdym razem nie musze biegac do lekarza tylko zostawia sie ja w aptece - recepta na pół roku).... poszłam do apteki...i co sie okazało...? :eek:
Puszka Nutramigenu1 (NA RECEPTE!) 425g 12,00euro!!!!!!! MASAKRA!!!!
A to na max 3 dni wystarczy :sorry:
Co prawda można taka specjalną karte zalozyc i wszystko miesiecznie na recepte powyzej 120euro jest za free ale na miesiac to ja wlasnie te 10puszek za 120euro zużyje a nie wiecej...
Musze sprawdzic czy da sie jakos tak zeby np 1.marca kupic 10puszek a ostatniego kolejne 10... - wtedy bylyby za darmo... - normalnie za głowe sie zlapałam.
Niby wiele rzeczy w UK i IE podobnych ale tutaj diametralna różnica.. :-(

moze glupie pytanie ale chce sie upewnic, czy jest jakis limit podawania malemu wody zwyklej? oszukuje ignasia woda i on mi potrafi wyzlopac tej wody nawet 100ml na raz:szok: swoja droga pewnie mam za sucho w mieszkaniu:confused2: daje mu żywca nieprzegotowanego
nie wiem czy jest jakiś limit, ale moja Martyna też potrafi wypić 100 ml wody czy herbatki na raz! a na drugi dzień nie chce pić w ogóle! i tak parę dni nie pije, albo pije jak dam jej tuż przed mlekiem i to raptem po 10-20 ml, a ponoć to też nie dobrze! bo od tego może mieć te zatwardzenia, chociaż odpukać, od kilku tygodni z kupkami problemu nie ma

nie wiem czy jest jakiś limit, ale moja Martyna też potrafi wypić 100 ml wody czy herbatki na raz! a na drugi dzień nie chce pić w ogóle! i tak parę dni nie pije, albo pije jak dam jej tuż przed mlekiem i to raptem po 10-20 ml, a ponoć to też nie dobrze! bo od tego może mieć te zatwardzenia, chociaż odpukać, od kilku tygodni z kupkami problemu nie ma

woda to chyba bardziej pomaga przy kupkach:tak:

A ja byłam dzis po tą recepte na Nutramigen1... No i oczywiście recpete dostałam (taką odnawialną że za każdym razem nie musze biegac do lekarza tylko zostawia sie ja w aptece - recepta na pół roku).... poszłam do apteki...i co sie okazało...? :eek:
Co prawda można taka specjalną karte zalozyc i wszystko miesiecznie na recepte powyzej 120euro jest za free ale na miesiac to ja wlasnie te 10puszek za 120euro zużyje a nie wiecej...
Musze sprawdzic czy da sie jakos tak zeby np 1.marca kupic 10puszek a ostatniego kolejne 10... - wtedy bylyby za darmo... - normalnie za głowe sie zlapałam.

No to faktycznie drogo :szok::szok: Sprobuj moze uda Ci sie kupic na poczatku miesiaca 10 puszek i na koniec 10. Wtedy zaoszczedzisz!

ojoj... to naprawde sporo, choc ja za aptamila place Ł8.50 a to zwykle mleczko tyle ze 900gram.
dziwie sie ze nie dostajesz go za darmo przy recepcie,,,, no ale z mlekiem moze jest inaczej niz z lekami... :-( no ale jezeli oilatum mozna na recepte to czemu i mleka nie dadza darmo?

Kira moj Oli jest jak osiolek, dasz mu 100ml wypije 100, dasz mu 200ml to tez wypije... rano wypija okolo 40ml a popoludniu od 60-100ml no i wieczorkiem na przetrzymanie daje mu herbatke i wypije znowu od 60-100ml. Nic mu nie jest wiec chyba jest ok :tak:;-)

ojoj... to naprawde sporo, choc ja za aptamila place Ł8.50 a to zwykle mleczko tyle ze 900gram.
dziwie sie ze nie dostajesz go za darmo przy recepcie,,,, no ale z mlekiem moze jest inaczej niz z lekami... :-( no ale jezeli oilatum mozna na recepte to czemu i mleka nie dadza darmo?
Oilatum u nas nie jest na recepte i jest pelnoplatne :no:

reklama
Oilatum u nas nie jest na recepte i jest pelnoplatne :no:

aaa to dziwne bo wydawalo mi sie ze to wlasnie ty pisalas o tym darmowym oilatum... moze mi sie cos pomieszalo heh.

Mary dlugo bedziecie na tym mleczku? moze by wychodzilo taniej z PL? czy w PL tylko na recepte tez? no i przesylka pewnie wiecej wychodzi niz to jest warte...

zerklam wlasnie na ebaya, i sprzedaja tam nie otwarte puszki wiec zerknij, no chyba ze sie boisz ze cos z mleczkiem bedzie nie tak... no ale jak puszka zamknieta?
jeden z linkow
8 X TINS OF NUTRAMIGEN STAGE 2 HYPOALLERGENIC FORMULA on eBay (end time 01-Mar-10 14:29:09 GMT)

tu akurat jest stage 2 ale 1 tez sprzedaja.... moze wyslaliby tez do Irlandii

Ostatnia edycja:
Do góry